Blokiranje sumnjivim makroa u Office na Windows 10 S

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Windows 10 S je određenu konfiguraciju za Windows 10 Pro koja nudi na poznate, produktivan Windows utisak pri radu sa koje je unapređena za bezbednost i performanse. Windows 10 S samo pokrenuće se softver koji je odobren da bude bezbedan. To će obezbediti enterprise ocenu zaštitu od pretnji na internetu i u oblaku.

Makroi automatizujete zadatke koje često koristite; Mnogi su kreirane pomoću VBA i su softver projektanti. Međutim, neke makroi predstavljaju potencijalni bezbednosni rizik.

Da biste zaštiti korisnika, sistema Office na Windows 10 S je konfigurisan podrazumevano blok makroima u dokumentima koje ste dobili od Interneta. Neke od tih scenariji može uključuju:

  • Dokumenti preuzeti iz internet Veb lokacijama ili potrošačke skladište dobavljače (kao što je OneDrive, Google Drive ili Dropbox)

  • Dokumenti priložena e-poruke koje ste dobili iz izvan organizacije (gde je organizacija koristi Outlook klijenta i Exchange servera za e-poštu)

  • Otvaranje dokumenata sa javnim akcija koji se hostuju na Internetu (kao što su datoteke preuzete iz lokacija za deljenje datoteka)

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplatnik na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Način funkcionisanja

Office koristi bezbednosne zone informacije iz operativnog sistema Windows da biste utvrdili da li treba da budu blokirane makroe. Na primer, ako lokaciju na kojoj je dokument potiče iz smatraju internet zonu operativnog sistema Windows, zatim makroi su onemogućeni u dokumentu, a korisnik se obezbeđuje sledeće obaveštenje:

Ako pokušate da otvorite datoteku sa sumnjive lokacije Office će Blokiraj sve makroe.

Ako ste sigurni da datoteka je bezbedan i želite da omogućite makroe

Važno je da znate da ne morate da omogućite makroe kako biste prikazali ili uredili dokument. Međutim, ako želite makro funkcije, možete da deblokirate datoteku u pitanju. Da biste to uradili, moraćete da ste sačuvali datoteku koju želite da deblokirate na lokalnom čvrstom disku ili OneDrive. Otvorite Windows Explorer datoteku i pronađite datoteku koju želite da deblokirate. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku i odaberite stavku Svojstva iz kontekstualnog menija. Na dnu karticu Opšte trebalo bi da vidite odeljke za Bezbednost. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Deblokiraj .

Desnim tasterom miša na datoteku u programu Windows Explorer da deblokirate makroi.

Datoteka zatim trebalo bi da može pristupiti iz normalno.

Dodatne informacije

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirana 15 juna 2017 kao rezultat komentare. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da biste nas obavestili kako da ga bolje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×