Blokiranje ili dozvoljavanje (postavke neželjene e-pošte)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite postavke Blokiraj ili dozvoli da biste lakše kontrolisali neželjene i neželjene e-poruke tako što ćete kreiranju i upravljanju liste e-adresa i domena to poverenje i one koje ne.

U ovoj temi

Upravljanje neželjenom e-pošte

Postavke neželjene e-pošte

Pouzdani pošiljaoci i primaoci

Blokirani pošiljaoci

Upravljanje neželjenom e-pošte

 1. Na vrhu ekrana, izaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ > Pošta.

 2. U okviru Naloziizaberite Blokiranje ili dozvoljavanje.

Postavke neželjene e-pošte

Postavke

Opis

Ne premeštaj e-poštu u moju fasciklu „Neželjena e-pošta"

Izaberite ovu opciju ako želite da isključite filtriranje za neželjenu e-poštu. Ako je izaberete, nećete moći da koristite nikakve druge opcije na ovoj stranici.

Upozorenje : Ako izaberete ovu opciju, pošta otkrivena kao bezvredne e-pošte pomoću Exchange Online Protection biće isporučene u prijemno poštansko sanduče ako je radnja bezvredne pošte podesio vaš administrator da biste premestili poruke u fasciklu "Neželjena e-pošta".

Automatski filtriraj neželjenu e-poštu

Izaberite ovu opciju ako želite da koristite filtriranje za neželjenu e-poštu. Ovaj filter je dodatak filteru za neželjenu e-poštu koji je podesio administrator.

Pouzdani pošiljaoci i primaoci

Pouzdani pošiljaoci i primaoci su domeni i osobe za koje ne želite da budu preusmereni u fasciklu „Neželjena e-pošta“. Na ovu listu dodajte pošiljaoce u koje imate poverenja i primaoce koje ne želite da blokirate.

Smatraj pouzdanom e-poštu od mojih kontakata

Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, e-pošta sa bilo koje adrese u fasciklama vaših kontakata biće tretirana kao bezbedna.

Blokirani pošiljaoci

Blokirani pošiljaoci su domeni i osobe od kojih ne želite da primate e-poruke. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena na listi blokiranih pošiljalaca šalju se direktno u fasciklu „Neželjena e-pošta".

Smatraj e-poštu osim ukoliko dolazi od nekog na spisku Pouzdani pošiljaoci i primaoci

Pored Pouzdani pošiljaoci i primaoci i Blokirani pošiljaoci, možete da koristite ovu postavku da tretira svu e-poštu kao neželjenu osim ukoliko dolazi od nekog uključene u spisak sigurnih pošiljalaca i primalaca.

Pouzdani pošiljaoci i primaoci

Pouzdani pošiljaoci su osobe i domene uvek želite da primate e-poruke iz. Pouzdani primaoci su primaoce koje ne želite da blokirate, obično grupe čiji ste član. Poruke primljene od bilo koju e-adresu ili domen u vaš Pouzdani pošiljaoci i primaoci nikada ne šalju u fasciklu Neželjena e-pošta.

Važne: Serveru koji hostuje poštansko sanduče može imati neželjene e-pošte filtriranje postavke koje blokiraju poruke pre nego što stignu u poštansko sanduče.

Kako da dodam pošiljaoca ili domen?

 1. Prijavite se u Outlook na vebu. Pomoć potražite u članku prijavljivanje u Outlook na Vebu.

 2. Na vrhu stranice, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Pošta.

 3. U okviru Naloziizaberite Blokiranje ili dozvoljavanje.

 4. Da biste dodali stavku Pouzdani pošiljaoci i primaoci, unesite e-adresu ili domen koji želite da označite kao bezbednu u okvir Unesite pošiljaoca ili domen ovde za tekst, a zatim pritisnite taster Enter ili izaberite ikonu Dodaj Dugme „Napravi novu fasciklu“ pored okvira za tekst.

  • Na primer, da biste označili svu e-poštu sa adresa koje se završavaju sa contoso.com kao bezbednu, unesite contoso.com u okvir za tekst.

  • Da biste označili određene osobe kao bezbednu, unesite punu e-adresu te osobe. Na primer, da biste označili sve poruke od KatieJ@contoso.com kao bezbednu, unesite KatieJ@contoso.com u okvir za tekst.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Kako da uklonim pošiljaoca ili domen?

 1. Da biste uklonili unos iz Pouzdani pošiljaoci i primaoci, izaberite stavku i izaberite stavku Ukloni Ikona „Ukloni“. .

 2. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Kako da uredim pošiljaoca ili domen?

 1. Da biste promenili unos u Pouzdani pošiljaoci i primaoci, izaberite stavku i izaberite stavku Uredi uredi .

 2. Izvršite željene promene i izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Blokirani pošiljaoci

Blokirani pošiljaoci su osobe i domeni ne želite da primate e-poruke iz. Poruke primljene od bilo koju e-adrese ili domena na listi sa liste blokiranih pošiljalaca se šalju direktno u fasciklu Neželjena e-pošta.

Kako da dodam pošiljaoca ili domen?

 1. Prijavite se u Outlook na vebu. Pomoć potražite u članku prijavljivanje u Outlook na Vebu.

 2. Na vrhu stranice, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Pošta.

 3. U okviru Naloziizaberite Blokiranje ili dozvoljavanje.

 4. Da biste dodali stavku Blokirani pošiljaoci, unesite e-adresu ili domen koji želite da blokirate u okvir Unesite pošiljaoca ili domen ovde za tekst, a zatim pritisnite taster Enter ili izaberite ikonu Dodaj Dugme „Napravi novu fasciklu“ pored okvira za tekst.

  • Na primer, da biste blokirali svu e-poštu sa adresa koje se završavaju sa contoso.com, unesite contoso.com u okvir za tekst.

  • Da biste blokirali određene osobe, unesite punu e-adresu te osobe. Na primer, da biste blokirali sve poruke od KatieJ@contoso.com, unesite KatieJ@contoso.com u okvir za tekst.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Kako da uklonim pošiljaoca ili domen?

 1. Da biste uklonili unos sa liste Blokirani pošiljaoci , izaberite stavku i izaberite stavku Ukloni Ikona „Ukloni“. .

 2. Izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Kako da uredim pošiljaoca ili domen?

 1. Da biste promenili unos u Blokirani pošiljaoci, izaberite stavku i izaberite stavku Uredi uredi .

 2. Izvršite željene promene i izaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali promenu.

Srodne teme

Držite bezvrednu poštu iz prijemnog poštanskog sandučeta na lokaciji Outlook.com

Baviti zloupotreba, phishing ili lažnog na lokaciji Outlook.com

Rukovanje neželjene u aplikaciji pošta za Windows 10

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×