Blokiranje ili deblokiranje spoljnog sadržaja u Office dokumentima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste zaštitili bezbednost i privatnost, Microsoft Office će podrazumevano za blokiranje spoljnog sadržaja – kao što su slike, povezani mediji, hiperveze i podaci za povezivanje – u radnih svezaka i prezentacija. Blokiranje spoljnog sadržaja pomaže u sprečavanju Web farova i druge metode za upad hakera koristite za invaziju privatnosti i da bi vas za pokretanje zlonamernog koda bez znanja ili pristanka.

U ovom članku

Šta je spoljni sadržaj i zašto su Veb potencijalnu pretnju?

Kako centar za pouzdanost pomaže u zaštiti od spoljnog sadržaja?

Šta da radim kada bezbednosno upozorenje vas pita da li želite da omogućite ili onemogućite spoljnog sadržaja?

Promena postavki spoljnog sadržaja za Excel u centru za pouzdanost

Šta je spoljni sadržaj i zašto su Veb potencijalnu pretnju?

Spoljni sadržaj je svaki sadržaj koji je povezan sa Internetom ili intranetu radne sveske ili prezentacije. Neki primeri spoljnog sadržaja su slike, povezani mediji, podaci za povezivanje i predlošci.

Hakera možete da koristite spoljnog sadržaja kao Web farove. Web farova vratite ili oznake, informacije sa vašeg računara na serveru koji hostuje spoljnog sadržaja. Tipovi Web farova uključuju sledeće:

 • Slike     Haker šalje radne sveske ili prezentacije da pregledate koji sadrži slike. Kada otvorite datoteku, slike se preuzima i informacije o datoteci šalju se nazad na spoljni server.

 • Slike u programu Outlook e-poruke     Microsoft Office ima sopstveni mehanizam za blokiranje spoljnog sadržaja u porukama. Ovo pomaže u zaštiti od Veb svetionici u suprotnom snima e-adrese. Više informacija potražite u članku blokiranje ili deblokiranje automatskog preuzimanja slika u e-porukama.

 • Povezani mediji     Haker šalje prezentaciju kao prilog u e-poruku. Prezentacija sadrži medijske objekat, kao što je zvuk, koji je povezan sa spoljnim serverom. Kada otvorite prezentaciju u programu Microsoft PowerPoint, medijski objekat se reprodukuje i naizmenično izvršava kôd koji se pokreće zlonamernog skriptu koja može oštetiti vaš računar.

 • Podaci za povezivanje     Haker kreira radnu svesku i šalje kao prilog u e-poruku. Radna sveska sadrži kôd koji povlači podatke iz ili ih upisuje podatke u bazu podataka. Haker nema dozvole za bazu podataka, ali radite. Kao rezultat, kada otvorite radnu svesku u programu Microsoft Excel, kôd se izvršava i pristupi bazi podataka pomoću akreditiva. Podatke možete zatim pristupa ili promenili bez znanja ili odobrenja.

Vrh stranice

Kako centar za pouzdanost pomaže u zaštiti od spoljnog sadržaja?

Ako postoji predstavljanje radne sveske ili prezentacije, spoljnog sadržaja kada otvorite datoteku traka sa porukama će vas obavestiti da je spoljni sadržaj blokiran.

Traka za radnje sa dokumentom

Ako izaberete stavku Opcije na traci sa porukama, otvara se dijalog za bezbednost koji vam pruža opciju za deblokiranje spoljnog sadržaja. Da biste saznali kako da donesete bezbednu odluku pre nego što izaberete opciju, pogledajte sledeći odeljak.

Vrh stranice

Šta da radim kada bezbednosno upozorenje vas pita da li želite da omogućite ili onemogućite spoljnog sadržaja?

Kada se pojavi dijalog za bezbednost, imate opciju da biste omogućili spoljnog sadržaja ili da ga ostavite onemogućen. Omogućite spoljni sadržaj samo ako ste sigurni da je iz pouzdanog izvora.

Upozorenje o bezbednosti Microsoft Excel – ukazuje na to da Excel identifikovao potencijalne bezbednosni problem. Kliknite na dugme omogući ako verujete izvoru lokaciju datoteke, onemogućite ako ne.

Važno: Ako ste sigurni da spoljnog sadržaja u radnoj svesci ili prezentaciji potiče iz pouzdanog izvora, a ako ne želite da budete obavešteni o ovom određene spoljnog sadržaja, umesto da menjate podrazumevane postavke centra za pouzdanost manje bezbedno nivo bezbednosti, to je bolje da premestite datoteku na pouzdanu lokaciju. Datoteka u pouzdane lokacije koje su dozvoljene za pokretanje bez proveravanja bezbednosni sistem centra za pouzdanost.

Vrh stranice

Promena postavki spoljnog sadržaja za Excel u centru za pouzdanost

Bezbednosne postavke spoljnog sadržaja nalaze se u centru za pouzdanost za Microsoft Excel samo. Ne možete da promenite postavke spoljnog sadržaja globalno za Microsoft PowerPoint u centru za pouzdanost.

Ako radite u organizaciji, administrator sistema može da promeni podrazumevane postavke, a to bi sprečio da promenite postavke sami.

Promena postavki za podatke za povezivanje

 1. U programu Excel, izaberite karticu datoteka .

 2. Kliknite na dugme Opcije > Centra za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost, a zatim kliknite na dugme Spoljnog sadržaja.

 3. Izaberite željenu opciju u okviru bezbednosne postavke za podatke za povezivanje:

  • Omogući sve podatke za povezivanje (ne preporučuje se)      Izaberite ovu opciju ako želite da otvorite radne sveske koje sadrže spoljne podatke za povezivanje i da kreirate veze ka spoljnim podacima u trenutnoj radnoj svesci bez primanja bezbednosnih upozorenja. Ne preporučujemo ovu opciju, jer veza sa spoljnim izvorom podataka koji se ne poznajete može biti štetnih i zato ne primate bezbednosna upozorenja kada otvorite bilo koju radnu svesku sa bilo koje lokacije. Koristite ovu opciju samo kada verujete izvore podataka od spoljnih podataka za povezivanje. Možda ćete želeti da privremeno izaberete ovu opciju, a zatim se vratite na podrazumevanu postavku kada vam više nije potrebna.

  • Upitaj korisnika o podacima za povezivanje      To je podrazumevana opcija. Izaberite ovu opciju ako želite da primate bezbednosno upozorenje pri svakom otvaranju radne sveske koja sadrži spoljne podatke za povezivanje, a kad god spoljnih podataka za povezivanje je kreirana u trenutnoj radnoj svesci. Bezbednosna upozorenja pružaju mogućnost da omogućite ili onemogućite podatke za povezivanje za svaku radnu svesku koju otvorite u zavisnosti od slučaja.

  • Onemogući sve podatke za povezivanje      Izaberite ovu opciju ako ne želite da sve spoljne podatke za povezivanje mora biti omogućen u trenutnoj radnoj svesci. Kada izaberete ovu opciju, podaci za povezivanje u svakoj radnoj svesci koju otvorite ikada povezani. Ako kreirate nove podatke za povezivanje nakon otvaranja radne sveske, ti podaci za povezivanje su omogućene kada ponovo otvorite radnu svesku. Ovo je veoma ograničenja postavka i može dovesti do neke funkcionalnosti da ne funkcioniše na očekivani.

Promena postavki za veze radne sveske

 1. U programu Excel, izaberite karticu datoteka .

 2. Kliknite na dugme Opcije > Centra za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost, a zatim kliknite na dugme Spoljnog sadržaja.

 3. Izaberite željenu opciju u okviru bezbednosne postavke za veze radne sveske:

  • Omogući automatsko ažuriranje za sve veze radne sveske (ne preporučuje se)      Izaberite ovu opciju ako želite da veze ka podacima u drugoj radnoj svesci ažuriraju automatski u trenutnoj radnoj svesci bez primanja bezbednosnog upozorenja. Ne preporučujemo ovu opciju, zato što automatsko ažuriranje veza ka podacima u radnim sveskama koje niste upoznati sa može biti štetan. Koristite ovu opciju samo kada verujete radnim sveskama koji je povezan sa podacima. Možda ćete želeti da privremeno izaberete ovu opciju, a zatim se vratite na podrazumevanu postavku kada vam više nije potrebna.

  • Upitaj korisnika na automatsko ažuriranje radnih svesaka      To je podrazumevana opcija. Izaberite ovu opciju ako želite da primite bezbednosno upozorenje svaki put kada pokrenete automatskog ažuriranja u trenutnoj radnoj svesci za veze ka podacima u drugoj radnoj svesci.

  • Onemogući automatsko ažuriranje veza radne sveske      Izaberite ovu opciju ako ne želite da veza u trenutnoj radnoj svesci sa podacima u drugoj radnoj svesci ažuriraju automatski.

Promena postavki za Dynamic Data Exchange

Dynamic Data Exchange (DDE) je stariji Microsoft tehnologije koja prenosi podataka između aplikacija.

 1. U programu Excel, izaberite karticu datoteka .

 2. Kliknite na dugme Opcije > Centra za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost, a zatim kliknite na dugme Spoljnog sadržaja.

 3. Izaberite željenu opciju u okviru postavke bezbednosti za Dynamic Data Exchange:

 • Omogućavanje Dynamic Data Exchange Server za pronalaženje Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da omogućite Dynamic Data Exchange servera za pronalaženje. Ako je izabrana ova opcija DDE serverima koji već koristite će biti vidljive i od koristi. Podrazumevano je potvrđen izbor ove opcije.

 • Omogućavanje dinamički podaci Exchange Server za pokretanje (ne preporučuje se) Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da omogućite Dynamic Data Exchange servera za pokretanje. Ako ova opcija je potvrđen, Excel će pokrenuti DDE serverima koji nisu već pokrenut i dozvoli slanje iz Excel podataka. Iz bezbednosnih razloga, preporučuje se da ovo polje ostavite opozvan. Podrazumevano, ova opcija je opozvan.

Postavke spoljnog sadržaja u programu Excel centar za pouzdanost

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×