Blokiranje Point-to-Point prenos datoteka u programu Skype za posao Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U programu Skype za posao Online imate mogućnost da biste kontrolisali prenos datoteka Point-to-Point (P2P) kao deo postojeće postavke smernica konferencije. Međutim, ovo dozvoljeno ili blokirani prenos datoteka za korisnike da li se prebacuju datoteke da biste korisnik koji se nalazi unutar iste organizacije ili spoljne korisnika iz druge organizacije. Pratite dolenavedene korake, možete da blokirate P2P prenos datoteka sa spoljnim organizacije ili partnera.

Veoma uobičajeni scenario je kada želite da dozvolite unutrašnjim korisnicima da se koristi P2P prenos datoteka, ali prenos datoteka blok sa spoljnim partnerima. U ovom scenariju, morate da uradite:

 • Dodelite smernice za konferencije sa P2P prenos datoteka omogućeno (EnableP2PFileTransfer postavljeno na True) korisnici u vašoj organizaciji.

 • Kreiranje smernica za komunikaciju globalni spoljnih korisnika da blokiraju spoljne prenos datoteka P2P (EnableP2PFileTransfer skup False) i dodeljivanje korisnika u vašoj organizaciji.

Mogu da pronađem više informacija o te postavke ovde.

Ako spoljni korisnik izvan vaše organizacije pokuša da biste poslali datoteku korisnika kojima je primenjeno smernice, dobiće Prenos nije uspeo greške. A ako korisnik pokušava da biste poslali datoteku, dobijaju grešku u prenos datoteka je isključen .

Da bi ovo funkcionisalo, korisnik mora koristi podržanu verziju programa 2016 kliknite na Pokreni aplikaciju Skype za posao koja ga podržava. Potreban je sledeće minimalna verzija programa Skype za posao 2016 Klikni i Pokreni klijenta:

Tip

Datum izdavanja

Verzija

Izrada

Prvo izdanje opcije „Sadašnji kanal“

11/17/2016

16.0.7571.2006

Verzija 1611 (verzija 7571.2006)

Trenutni kanal

6/12/2016

16.0.7571.2072

Verzija 1611 (verzija 7571.2072)

Odloženi kanal

2/22/2017

16.0.7369.2118

Verzija 1609 (verzija 7369.2118)

Oprez : Korisnici koji koriste starije verzije programa Skype za posao Windows aplikacije ili Mac klijenti će i dalje moći da prenose datoteke.

 • Proverite da li koristite Windows PowerShell verzije 3.0 ili noviji

  1. Da biste proverili da li koristite verziju 3.0 ili noviju: „Start“ meni > Windows PowerShell.

  2. Proverite verziju tako što ćete otkucati Get-Host u prozoru Windows PowerShell.

  3. Ako nemate verziju 3.0 ili noviju verziju, morate da preuzmete i instalirate ispravke za Windows PowerShell. Pogledajte Windows Management Framework 4.0 da biste preuzeli i ažurirali Windows PowerShell na verziju 4.0. Ponovo pokrenite računar kad se to od vas zatraži.

  4. Takođe ćete morati da instalirate Windows PowerShell modul za Skype za posao online koji vam omogućava da kreirate daljinsku Windows PowerShell sesiju koja se povezuje sa Skype za posao online. Taj modul, koji je podržan samo na 64-bitnim računarima, može da se preuzme sa lokacije Microsoft Download Center, na lokaciji Windows PowerShell modul za Skype za posao Online. Ponovo pokrenite računar ako se to od vas zatraži.

  Ako želite da saznate više, pogledajte članak Povežite se sa svim Office 365 uslugama u jednom prozoru programa Windows PowerShell.

 • Pokretanje Windows PowerShell sesije

  1. Iz „Start“ menija > Windows PowerShell.

  2. U prozoru Windows PowerShell povežite se sa Office 365 organizacijom tako što ćete pokrenuti:

   Napomena : Treba samo da pokrenete Import-Module komandu prvi put i da koristite modul Skype za posao Online Windows PowerShell.

   Import-Module "C:\Program Files\Common Files\Skype for Business Online\Modules\SkypeOnlineConnector\SkypeOnlineConnector.psd1"
   $credential = Get-Credential
   $session = New-CsOnlineSession -Credential $credential
   Import-PSSession $session

  Ako želite više informacija o pravljenju Windows PowerShell, pročitajte članak Povežite se sa svim Office 365 uslugama u jednom prozoru programa Windows PowerShell ili Povezivanje sa uslugom Skype za posao Online korišćenjem alatke Windows PowerShell.

EnableP2PFileTransfer je podrazumevano omogućena na globalni smernice organizacije. Kada je kreiran, korisnici dodeljuju BposSAllModality smernice.

Da biste dozvolili P2P prenose za unutar vaše organizacije ali blok spoljnih datoteka se prenosi druge organizacije, morate da promenite je globalni nivou. Da biste to uradili, pokrenite:

Set-CsExternalUserCommunicationPolicy -EnableP2PFileTransfer $False

 • Možete da primenite ovo korisniku tako što ćete kreirati nove smernice i omogućio za tog korisnika. Da biste to uradili, pokrenite:

  New-CsExternalUserCommunicationPolicy -Identity BlockExternalFT -EnableP2PFileTransfer $False
  Grant-CsExternalUserCommunicationPolicy -PolicyName BlockExternalFT -Identity amosm@contoso.com

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×