Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator kolekcije lokacija, možete da koristite funkciju korisničkom interfejsu više jezika (MUI) da nude pojedinačnim korisnicima mogućnost da promenite jezik prikaza za svoje lokacije ili za kreiranje lokacija na jezicima različitim od podrazumevanog jezika za SharePoint. Više informacija o MUI i višejezičku Veb lokacije potražite u članku Uvod u višejezičke funkcije.

Važno: MUI menja jezik prikaza za korisnički interfejs i varijacije podržava kreiranje više verzija sistema sadržaj koji može da zatim ste preveli pomoću usluga mašinskog prevođenja ili lokalizaciju stručnjake. Postoji ograničena podrška za MUI prilagođenih elemenata korisničkog interfejsa (UI). Da biste saznali više o varijante, pogledajte članak Kreiranje višejezičke Veb lokacije.

Morate da budete prijavljeni kao administrator kolekcije lokacija kako biste mogli da birate jezičke postavke za lokaciju. Pored toga, administrator farme SharePoint servera prvo mora da primeni jezičke pakete na vaš SharePoint server. Jezički paketi su podrazumevano već primenjeni i dostupni su kupcima usluge Office 365 preko sistema SharePoint Online.

 1. Na stranici lokacije, kliknite na ikonu za postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici sa postavkama, u odeljku Administracija lokacije izaberite stavku Jezičke postavke.

 3. U odeljku Alternativni jezik potvrdite izbor u polju za potvrdu pored jezika čije korišćenje želite da omogućite korisnicima radi prikazivanja korisničkih interfejsa. Na primer, ako je jedini instalirani jezički paket francuski, tada je francuski jezik jedini alternativni jezik koji možete da izaberete.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Sada vaši korisnici možete da promenite jezik prikaza za svoju ličnu upotrebu korisničkog interfejsa; u članku Promena postavki jezika i regiona.

Kada uključite druge moguće jezike za lokaciju, možete da kreirate nove liste ili biblioteke na jednom jeziku, da prikažete lokaciju na drugom jeziku i izmenite ime liste ili biblioteke za taj jezik. Isti proces funkcioniše za kolone lista i biblioteka, kao i za veze navigacije.

Napomena: Stavke liste se smatraju sadržajem a ne korisničkim interfejsom pa će se promeniti kada izaberete alternativni jezik prikaza.

Provera da li su instalirani potrebni jezički paketi

Za sistem SharePoint Server ili SharePoint Foundation

Listu dostupnih jezika sa koje korisnici mogu izabrati jezik prikaza korisničkog interfejsa generišu jezički paketi instalirani na serverima za SharePoint instalaciju vaše organizacije. Te jezičke pakete mora da instalira administrator farme servera – odnosno neko iz vaše IT organizacije ko ima odgovarajući nivo dozvole da preuzme jezičke pakete na servere u vašoj organizaciji.

Za SharePoint Online

Ako ste Office 365 administrator, jezički paketi već su primenjeni a funkcija MUI je podrazumevano omogućena pa SharePoint Online centar za administraciju možete da čitate na željenom jeziku. Ako ste administrator SharePoint Online lokacije, funkcija MUI neće biti podrazumevano omogućena na vašoj lokaciji. Moraćete da izaberete željene alternativne jezike za lokaciju nakon što je napravite.

Šta je to korisnički interfejs lokacije?

Korisnički interfejs lokacije odnosi se na elemente na ekranu koje koristite za interakciju sa sistemom SharePoint, na primer meniji, stavke za navigaciju i korpa za otpatke.

Pomoću funkcije MUI možete da prikažete sledeće elemente korisničkog interfejsa na različitim jezicima:

 • Veb segmenti

 • Naslov i opis lokacije

 • SharePoint podrazumevani meniji i radnje

 • Podrazumevane kolone

 • Podrazumevane kolone (lista ili lokacija)

 • Veze na traci za navigaciju

 • Usluge kontrolisanih metapodataka

Koristite MUI kad želite da kreirate lokacije, kolekcije lokacija ili veb stranice na jeziku koji nije podrazumevan za vašu instalaciju ili ako će lokacija imati korisnike koji ne mogu da rade na podrazumevanom jeziku koji planirate da koristite za lokaciju.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×