Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Biranje jezika koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator kolekcije lokacija možete da koristite funkciju korisničkog interfejsa na više jezika (MUI) da biste pojedinačnim korisnicima ponudili mogućnost da promene jezik prikaza za svoje lokacije ili da kreiraju lokacije na jezicima drugačijim od podrazumevanog SharePoint jezika. Više informacija o korisničkim interfejsima na više jezika i višejezičkim veb lokacijama pronaći ćete u članku Uvod u višejezičke funkcije.

Važno : MUI menja jezik prikaza za korisnički interfejs, a varijante podržavaju kreiranje više verzija sadržaja koje tada možete prevesti korišćenjem usluga mašinskog prevođenja ili angažovanjem stručnjaka za lokalizaciju. Za prilagođene elemente korisničkog interfejsa podrška funkcije MUI je ograničena. Više informacija o varijacijama pronaći ćete u članku Kreiranje višejezičke veb lokacije.

Morate da budete prijavljeni kao administrator kolekcije lokacija kako biste mogli da birate jezičke postavke za lokaciju. Pored toga, administrator farme SharePoint servera prvo mora da primeni jezičke pakete na vaš SharePoint server. Jezički paketi su podrazumevano već primenjeni i dostupni su kupcima usluge Office 365 preko sistema SharePoint Online.

 1. Na stranici lokacije kliknite na ikonu za Postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici sa postavkama, u odeljku Administracija lokacije izaberite stavku Jezičke postavke.

 3. U odeljku Alternativni jezik potvrdite izbor u polju za potvrdu pored jezika čije korišćenje želite da omogućite korisnicima radi prikazivanja korisničkih interfejsa. Na primer, ako je jedini instalirani jezički paket francuski, tada je francuski jezik jedini alternativni jezik koji možete da izaberete.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Vaši korisnici sada mogu da promene jezik prikaza za ličnu upotrebu korisničkog interfejsa. Pogledajte članak Promena postavki jezika i regiona.

Kada uključite druge moguće jezike za lokaciju, možete da kreirate nove liste ili biblioteke na jednom jeziku, da prikažete lokaciju na drugom jeziku i izmenite ime liste ili biblioteke za taj jezik. Isti proces funkcioniše za kolone lista i biblioteka, kao i za veze navigacije.

Napomena : Stavke liste se smatraju sadržajem a ne korisničkim interfejsom pa će se promeniti kada izaberete alternativni jezik prikaza.

Provera da li su instalirani potrebni jezički paketi

Za sistem SharePoint Server ili SharePoint Foundation

Listu dostupnih jezika sa koje korisnici mogu izabrati jezik prikaza korisničkog interfejsa generišu jezički paketi instalirani na serverima za SharePoint instalaciju vaše organizacije. Te jezičke pakete mora da instalira administrator farme servera – odnosno neko iz vaše IT organizacije ko ima odgovarajući nivo dozvole da preuzme jezičke pakete na servere u vašoj organizaciji.

Za SharePoint Online

Ako ste Office 365 administrator, jezički paketi već su primenjeni a funkcija MUI je podrazumevano omogućena pa SharePoint Online centar za administraciju možete da čitate na željenom jeziku. Ako ste administrator SharePoint Online lokacije, funkcija MUI neće biti podrazumevano omogućena na vašoj lokaciji. Moraćete da izaberete željene alternativne jezike za lokaciju nakon što je napravite.

Šta je to korisnički interfejs lokacije?

Korisnički interfejs lokacije odnosi se na elemente na ekranu koje koristite za interakciju sa sistemom SharePoint, na primer meniji, stavke za navigaciju i korpa za otpatke.

Pomoću funkcije MUI možete da prikažete sledeće elemente korisničkog interfejsa na različitim jezicima:

 • Veb segmenti

 • Naslov i opis lokacije

 • SharePoint podrazumevani meniji i radnje

 • Podrazumevane kolone

 • Podrazumevane kolone (lista ili lokacija)

 • Veze na traci za navigaciju

 • Usluge kontrolisanih metapodataka

Koristite MUI kad želite da kreirate lokacije, kolekcije lokacija ili veb stranice na jeziku koji nije podrazumevan za vašu instalaciju ili ako će lokacija imati korisnike koji ne mogu da rade na podrazumevanom jeziku koji planirate da koristite za lokaciju.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×