Biranje jednog radnog lista ili nekolicine njih

Klikom na kartice radnih listova (ili listova) na dnu prozora možete brzo da izaberete neki drugi list. Ako želite da unesete ili uredite podatke na nekoliko radnih listova istovremeno, možete da grupišete radne listove biranjem više listova. Takođe možete istovremeno da oblikujete ili odštampate nekoliko izabranih listova.

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Active sheet tab

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

Tab scrolling buttons

Dva ili više susednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Dva ili više nesusednih listova

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet    Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

Napomena : 

  • Podaci koje unosite ili uređujete na aktivan list odražavaju se na sve izabrane listove. Ove promene mogu da zamene podatke na aktivnom listu, a mogu možda i slučajno da ih zamene na drugim izabranim listovima.

  • Podatke koje ste kopirali ili isekli sa grupisanih listova nije moguće nalepiti na drugi list, zato što veličina oblasti kopiranja obuhvata sve slojeve izabranih listova i stoga se razlikuje od oblasti lepljenja na pojedinačnom listu. Postarajte se da izaberete samo jedan list pre kopiranja ili premeštanja podataka na drugi radni list.

  • Kada sačuvate radnu svesku koja sadrži grupisane listove pa zatim zatvorite tu radnu svesku, listovi koje ste izabrali ostaju grupisani kada ponovo otvorite tu radnu svesku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×