BIN2HEX (funkcija BIN2HEX)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije BIN2HEX u programu Microsoft Excel.

Opis

Pretvara binarni broj u heksadecimalni.

Sintaksa

BIN2HEX (broj, [mesta])

Sintaksa funkcije BIN2HEX ima sledeće argumente:

  • Broj    Obavezno. Binarni broj koji želite da konvertujete. Argument broj ne može da sadrži više od 10 znakova (10 bitova). Najznačajniji bit argumenta broj jeste bit znaka. Preostalih 9 bitova predstavljaju red veličine. Negativni brojevi su predstavljeni zapisivanjem komplementa dvojke.

  • Mesta    Opcionalno. Broj znakova koje bi trebalo koristiti. Ako je argument mesta izostavljen, funkcija BIN2HEX koristi minimalan broj potrebnih znakova. Argument mesta je koristan za dopunjavanje vrednosti rezultata vodećim nulama.

Primedbe

  • Ako broj nije važeći binarni broj ili ako sadrži više od 10 znakova (10 bitova), BIN2HEX daje grešku #NUM!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je argument broj negativan, BIN2HEX zanemaruje argument mesta i daje heksadecimalni broj od 10 znakova.

  • Ako BIN2HEX zahteva više znakova nego, funkcija daje grešku #NUM! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako argument mesta ima decimale, one se odsecaju.

  • Ako argument mesta nije broj, BIN2HEX daje grešku #VALUE!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako je argument mesta negativan, BIN2HEX daje grešku #NUM!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Rezultat

=BIN2HEX(11111011; 4)

Pretvara binarni broj 11111011 u heksadecimalni sa 4 znaka

00FB

=BIN2HEX(1.110)

Pretvara binarni broj 1.110 u heksadecimalni

Taster E

=BIN2HEX(1111111111)

Pretvara binarni broj 1111111111 u heksadecimalni

FFFFFFFFFF

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×