Automatsko rezimiranje dokumenta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Automatski rezime identifikuje ključne tačke u dokumentu. Automatski rezime najbolje radi na dobro strukturisanim dokumentima, kao što su izveštaji, članci i naučni referati.

Važno : Pre nego što možete da koristite automatski rezime u Microsoft Office Word 2007, alatke za automatski rezime morate dodati na priručnu traku.

Kako radi automatski rezime

Automatski rezime određuje ključne tačke analizirajući dokument i dodeljujući ocenu svakoj rečenici. Rečenice iz dokumenta koje sadrže često korišćene reči dobijaju više ocene. Tada možete da izaberete procenat rečenica sa najvišim ocenama koje želite da uključite u rezime.

Možete da izaberete da li ćete istaći ključne tačke u dokumentu, umetnuti rezime ili abstrakt na vrh dokumenta, kreirati novi dokument i u njega staviti rezime, ili sakriti sve osim rezimea.

Ako izaberete da istaknete ključne tačke ili da sakrijete sve osim rezimea, možete da prelazite sa prikaza samo ključnih tačaka u dokumentu (dok je ostatak dokumenta sakriven) na njihovo isticanje unutar dokumenta, i obratno. Kao što znate, u svakom trenutku možete da promenite stepen obuhvatnosti.

Važno : Povinovanje svim primenljivim zakonima o autorskom pravu je deo vaše odgovornosti. Trebalo bi da proverite tačnost svakog rezimea jer po svojoj prirodi rezime nije isto što i rad u celini.

Automatski rezime alatki dodati na priručnu traku

  1. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim na dugme Word opcije.

  2. Izaberite stavku Prilagođavanje.

  3. Na listi Odaberitekomande iz izaberite stavku Sve komande.

  4. Pomerajte se kroz listu komandi dok ne vidite Alatke za automatski rezime.

  5. Kliknite na dugme Automatski rezime alatke, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

Dugme Automatski rezime alatke se sada pojavljuje na priručnoj traci.

Automatsko rezimiranje dokumenta

  1. Na priručnoj traci, izaberite stavku Automatski rezime alatke, a zatim izaberite stavku Automatski rezime.

  2. Izaberite tip rezimea koji želite.

  3. U okviru U procentima (od originala) upišite ili izaberite koliko detalja želite da uključite u rezime. Izaberite veći procenat originalnog dokumenta da biste uključili više detalja.

  4. Ako ne želite da automatski rezime Zameni postojeće ključne reči i komentare u svojstva dokumenta, opozovite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj statističke podatke o dokumentu .

Kada kreirate rezime, pregledajte da biste se uverili da pokriva ključne tačke u dokumentu. Imajte na umu da je tekst rezimea skiciranje i verovatno ćete morati da podesite.

Pritisnite taster ESC da biste otkazali rezimiranje u toku.

Kada kreirate rezime, pregledajte da biste se uverili da pokriva ključne tačke dokumenta. Imajte na umu da je tekst rezimea skiciranje i verovatno ćete morati da podesite.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×