Automatsko brisanje starih RSS stavki

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Obim sadržaja na RSS feed može biti veoma visoko. Kada dodajete više RSS feedova Microsoft Office Outlook 2007, možda ćete otkriti da Microsoft Exchange poštansko sanduče ili datoteka ličnih fascikli (.pst) brzo povećati veličinu.

Funkcija "Automatsko arhiviranje" u Microsoft Outlook pruža automatski način da biste izbrisali stavke koje su starije od određenog datuma. U mnogim RSS feedovima uključuju vesti ili druge vremenski osetljive informacije. Treba da biste zadržali starijih stavki je obično važne kao čuvaju e-poruke.

Napomena: Procedure u ovom članku zahtevaju upotrebu funkcije "Automatsko arhiviranje". Automatsko arhiviranje možda neće biti dostupne ako sve vaše profila u programu Outlook na računaru uključuju Exchange nalog pomoću poruka upravljanja zapisima.

Ovaj članak sadrži:

Više informacija o automatskog arhiviranja

Prilagođavanje automatskog arhiviranja za RSS stavki

Uključivanje automatskog arhiviranja

Navedite postavke automatskog arhiviranja za svaku fasciklu RSS feedovi

Ručno arhiviranje ili brisanje

Više informacija o automatskog arhiviranja

Automatsko arhiviranje je podrazumevano uključena i pokreće automatski u planiranom intervalima, arhiviranje i, ako je naveden, uklanjanje starijih stavki iz svih fascikli programa Outlook. Starije stavke su one koje dostigla navedenu dostigle starost.

Podrazumevano, Outlook kreira arhiviranje datoteka na sledećoj lokaciji:

 • Windows Vista   

  drive:\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Archive.pst

  Ako ne vidite lokalnoj fascikli, možda je skrivena. Za informacije o predstavljanju skrivenih fascikli, pogledajte članak pomoć za Microsoft Windows.

 • Microsoft Windows XP ili Microsoft Windows Server 2003    

  disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Archive.pst

  Ako ne vidite fascikle Local Settings , možda je skrivena. Informacije o prikazivanju skrivene fascikle, potražite u Windows pomoći.

Kada Outlook arhivira stavke, stavke možete da pristupite direktno iz Fascikle arhive u oknu za navigaciju u programu Outlook. Da biste videli Fascikle arhive u oknu za navigaciju, u meniju Idi , kliknite na Listi fascikli.

Kada otvorite Arhivskim fasciklama, videćete da Outlook zadržava postojeću strukturu fascikli. Ako postoji nadređenu fasciklu iznad fascikle koje ste odabrali da arhivirate, na nadređenu fasciklu se kreira u datoteku arhive, ali u roku od nadređene fascikle se arhiviraju samo stavke koje ispunjavaju kriterijume automatsko arhiviranje. Ako odlučite da želite arhivirane stavke vratili u glavno poštansko sanduče, možete da uvezete sve stavke iz datoteke za arhiviranje u njihove originalne fascikle ili u druge fascikle koje ste naveli ili možete ručno da premestite ili kopirate stavke, uključujući prevlačenje između fascikli .

Vrh stranice

Prilagođavanje automatskog arhiviranja za RSS stavki

Postoje dve vrste postavki automatskog arhiviranja – Opšte postavke i postavke za fasciklu:

 • Opšte postavke    Naziva se podrazumevane postavke, Opšte postavke određuju da li arhiviranje uopšte i šta radi podrazumevano sa stavke u bilo koju Outlook fasciklu Kontakti, osim što se izuzimaju iz automatskog arhiviranja.

 • Postavke za fasciklu    Ove postavke zamenite podrazumevane postavke tako da možete da arhivirate pojedinačnih fascikli koje se drugačije.

Ako ne navedete postavke automatskog arhiviranja za određenu fasciklu, fascikla se ne arhivira. Postavke automatskog arhiviranja primenjuju samo za trenutno poštansko sanduče. To znači da ako izaberite fasciklu u Exchange nalog, a zatim podesite globalnih postavki automatskog arhiviranja, postavke primenjuju se samo na Exchange nalog.

Napomena: Pored postavki automatskog arhiviranja, stavke u poštanskom sandučetu i možda podležu smernice za zadržavanje ili razmeni upravljanja zapisima koje primenjuje vaše organizacije. Smernice za zadržavanje i razmeni upravljanja zapisima ograničavanje korisnika zadržavanja stavki za osnovno vremenskog perioda kao što je definisano smernice organizacije. Ove smernice prednost nad postavke automatskog arhiviranja. Automatsko arhiviranje je potpuno uklonjena iz bilo koje Outlook profil na vašem računaru kada je poruka upravljanja zapisima omogućena na Exchange nalog u bilo koju Outlook profil na vašem računaru.

Vrh stranice

Uključivanje automatskog arhiviranja

Iako je automatsko arhiviranje je podrazumevano uključena, možete da isključite i uključite funkciju kada je to potrebno. Automatsko arhiviranje mora biti uključena procedure u ovom članku da biste radili.

Ako želite da koristite automatsko arhiviranje za RSS feedove samo fascikle, preporučujemo da izmenite podrazumevane postavke da bi automatsko arhiviranje je uključeno, ali vodi nikakva radnja osim na određenim fasciklama koje se podešavaju. Ovo se sprečava slučajno arhiviranja ili brisanje iz fascikle koje ne nameravate da utiče na.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici, kliknite na dugme Automatsko arhiviranje.

  Postavke za automatsko arhiviranje

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana .

 4. Unesite broj između 1 i 60 u polju za koliko često želite da pokrećete automatsko arhiviranje.

  Da biste efikasno koristili automatsko arhiviranje sa fasciklama za RSS feedove, preporučujemo da koristite vrednost između 1 i 7 dana. Ovo je broj dana tokom kojih stavki se čuvaju, ali koliko često se pokreće automatsko arhiviranje. Češće pokrenete automatsko arhiviranje, što tačnije zadržavanje periode.

 5. U okviru Arhiviraj tokom, opozovite izbor u poljima za potvrdu Izbriši istekle stavke (samo u fascikli za e-pošte) i Arhiviraj ili Izbriši stare stavke .

  Ako opozovete izbor ove poljima za potvrdu sprečava slučajno izvršavanje radnji automatsko arhiviranje u fasciklama koje ne nameravate da utiče na. U nastavku ovog članka, možete da navedete postavke automatskog arhiviranja na osnovu po fasciklu.

  Ako već koristite automatsko arhiviranje i neke od fascikli koristite podrazumevane postavke globalne, nije potrebno da promenite postavke.

Vrh stranice

Navedite postavke automatskog arhiviranja za svaku fasciklu RSS feedovi

Morate navesti postavke automatskog arhiviranja za svaki RSS feedova. Automatsko arhiviranje svojstva nisu rekurzivna – svojstva se ne nasleđuju od nadređene fascikle.

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na fasciklu RSS feedovi koji želite da navedete postavke za, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva .

 2. Izaberite karticu Automatsko arhiviranje.

  Postavke automatskog arhiviranja za datoteku RSS feedova

 3. Izaberite stavku Arhiviraj ovu fasciklu pomoću ovih postavki.

 4. U Očisti stavke starije od n perioda , gde n predstavlja numeričku vrednost 1-999 i perioda jednako meseca, danaili sedmica, unesite Maksimalna dužina vremena koje želite da se čuvati RSS stavke.

 5. Kliknite na dugme trajno briše stare stavke.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Ponovite za svaku RSS feedovi fasciklu koja sadrži stavke koje želite da biste automatski izbrisali.

Vrh stranice

Ručno arhiviranje ili brisanje

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Arhiviraj.

 2. Navedite da li želite da arhivirate sve fascikle pomoću postavki automatskog arhiviranja (to jest, podrazumevane postavke ili postavke za fasciklu koju ste naveli za pojedinačne fascikle) ili da li želite da arhivirate pojedinačnu fasciklu pomoću opcija koje ste naveli u Ovaj dijalog.

Napomena: Da biste arhivirali u drugu u podrazumevanu datoteku, navedite drugačije ime datoteke u polju datoteku arhive . Outlook automatski kreira drugu datoteku arhive za stavke u izabranoj fascikli.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×