Automatsko arhiviranje starijih stavki

Automatsko arhiviranje starijih stavki

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

E-pošta može brzo da popuni Outlook prijemno poštansko sanduče – nove poruke, odgovori i prosleđene poruke. Pre nego što shvatite, već imate hiljade poruka. Kontrolišite Outlook prijemno poštansko sanduče i njegove fascikle tako što ćete premestiti starije stavke koje želite da zadržite u arhivu. Koristite automatsko arhiviranje da bi se ovo automatski radilo.

Možete promeniti kako se automatsko arhiviranje pokreće, gde se skladište arhivirane stavke i koliko ih Outlook čuva pre arhiviranja.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Automatsko arhiviranje kliknite na dugme Postavke automatskog arhiviranja.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana i navedite koliko često želite da se pokreće automatsko arhiviranje.

 4. Izaberite druge željene opcije, kao što je opcija da Outlook briše stare stavke umesto da ih arhivira.

  Savet: Arhiviranje i automatsko arhiviranje možda nije dostupno ako se profil pošte poveže sa Exchange serverom. Takođe je moguće da vaša organizacija ima smernice za zadržavanje pošte koje zamenjuju automatsko arhiviranje. Obratite se administratoru sistema za više informacija.

Više informacija o postavkama automatskog arhiviranja potražite u članku Objašnjenja postavki automatskog arhiviranja.

Promena postavki automatskog arhiviranja za pojedinačnu fasciklu

 1. Na listi fascikli okna za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da promenite i izaberite stavku Svojstva.

 2. Na kartici Automatsko arhiviranje odaberite željene opcije.

Prvi put kada pokrenete Outlook, automatsko arhiviranje je podrazumevano uključeno i pokreće svaki 14 dana. Možete da promenite kako se automatsko arhiviranje pokreće, navedite Outlook datoteku sa podacima (.pst) koristi se za skladištenje arhivirane stavke i odaberite kada stavke u Outlook fasciklama bile podložne arhiviranja.

 1. Izaberite Alatke > Opcije , a zatim izaberite karticu drugo .

 2. Izaberite stavku Automatsko arhiviranje.

  Opcija „Automatsko arhiviranje“ u dijalogu „Opcije alatki“

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni automatsko arhiviranje svakih n dana , a zatim navedite koliko često će se pokreće automatsko arhiviranje.

 4. Izaberite željene opcije.

  • Pokreni automatsko arhiviranje svakih   Odaberite koliko često želite da pokrećete automatsko arhiviranje. Arhiviranje veliki broj stavki u isto vreme može usporiti performanse računara. Stoga, je dobar da biste odabrali vremenskog perioda koji skraćuje proces automatskog arhiviranja. Razmislite o tome koliko stavki koje obično primite datom periodu i prilagođavati vremenski okvir. Odziv pre pokretanja automatskog arhiviranja    Odaberite ovu opciju ako želite da Outlook da biste prikazali poruku podsetnik pre automatskog arhiviranja obrađuje Outlook stavki. Kada vidite poruku, možete da kliknete ne da biste otkazali ovu sesiju automatsko arhiviranje.

  • Izbriši istekle stavke (samo u fascikli za e-pošte)   Ova opcija nije izabrana podrazumevano. Možete da izaberete da se e-poruke izbrisane kada im starih period je istekao. Podrazumevani period za stavke u prijemnom poštanskom sandučetu i radna verzija je šest meseci i tri meseca za poslate stavke, ali možete da promenite period pomoću opcije " Izbriši sve stavke starije od ".

  • Arhiviranje ili Izbriši stare stavke   Morate da Odaberite ovu opciju ako želite automatsko arhiviranje da biste izbrisali neke ili sve stavke kada ističe. Ova opcija aktivira druge opcije da omogući da odlučite koje stavke se arhiviraju i koja se brišu kad stignu do kraja starih perioda. Zatim odaberite dodatne postavke da biste primenili arhiviranja i brisanja.

   Napomena: U dijalogu " Automatsko arhiviranje ", „fascikli” se odnosi na glavnom oblastima funkcija programa Outlook kao što su " Kalendar " i fascikli sa zadacima i fascikle pojedinačne e-pošte. To je zato što stavke iz kalendara i zadataka su uskladišteni u mapama odgovarajućim kalendara i zadataka .

  • Prikaži fasciklu arhive na listi fascikli   Odaberite fasciklu za arhiviranje navedena sa vaše radne fascikle u oknu za navigaciju. U glavnom fascikle arhive , možete da otvorite potfascikle i prikaz arhivirane stavke. Kada pregledate arhivirane stavke, možete da proverite da su ispravne stavke arhivirane i takođe možete da prevučete sve stavke koje su vam potrebne nazad na radnu fasciklu.

  • Izbriši sve stavke starije od    Odaberite podrazumevanu postavku kad god poželite stavke iz arhivirane u danima, sedmicama ili mesecima. Možete da podesite u periodu od jednog dana u periodu od 60 meseci. „Čišćenje” znači da arhivirate – skladištenje – stavke. To ne znači „brisanje” osim ako ste naveli tu postavku za fascikle na drugom mestu.

  • Premesti stare stavke u    Podrazumevana postavka za ovu lokaciju razlikuje se za računare koji koriste Microsoft Windows Vista i Windows XP operativne sisteme.

   Operativni sistem Windows Vista: C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Archive.pst.

   Operativnom sistemu Windows XP: C:\Documents and Settings\Korisničko \Local Data\Microsoft\Outlook\Archive.pst.

   Ako želite da podesite drugi odredište za arhivirane stavke, možete da potražite i postavite na drugoj lokaciji. Stavke će se prebaciti na ovu lokaciju nakon njihove starih perioda.

   Napomena: Stavke arhivirane u prilagođene lokacije neće biti izbrisane osim ako otvorite fascikle i izbrišite ih ručno.

  • Trajno brisanje stavki   Ova opcija odmah briše istekle stavke umesto da ih premestite na podrazumevanu lokaciju, drugu fasciklu koju ste odredili ili fasciklu "Izbrisane stavke".

  • Primeni ove postavke na sve fascikle    Ova opcija se primenjuje postavki automatskog arhiviranja, uključujući promene, da biste sve fascikle. Da biste naveli različite postavke za jednu ili više fascikli, izaberite ovu opciju. Umesto toga, koristite uputstva prikazan ispod dugmeta koji objašnjavaju kako da odredite postavke za pojedinačne fascikle. Ova uputstva su uključene u sledećem odeljku „Promenite postavke automatskog arhiviranja za pojedinačnu fasciklu”. Promene izvršene u određenim fasciklama primenjuju se samo na one fascikle.

  • Informacije o smernicama za zadržavanje    U vašoj organizaciji, možda sistemski administrator postavio smernice za zadržavanje koje određuju kada i kako je vaše poštansko sanduče stavke se arhiviraju se automatski. Možete da prikažete na smernicama, ali ne možete da ih promenite bez odgovarajuće dozvole.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Promena postavki automatskog arhiviranja za pojedinačnu fasciklu

 1. Na listi fascikli u Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da promenite, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva .

 2. Izaberite karticu Automatsko arhiviranje.

 3. Izaberite željene opcije.

  Napomena: Više informacija o postavkama potražite u članku 4.korak u odeljku iznad, „pregled ili promena podrazumevanih postavki automatskog arhiviranja”.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×