Automatizacija uobičajenih zadataka ili zadataka koji se ponavljaju pomoću koraka za brzi pristup

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Koraci za brzi pristup istovremeno primenjuju više radnji na e-poruke. To vam pomaže da brže i lakše upravljate poštanskim sandučetom. Na primer, ako poruke često premeštate u određenu fasciklu, možete upotrebiti korak za brzi pristup da biste poruku premestili jednim klikom. A ako svoje poruke prosleđujete menadžeru ili kolegama, korak za brzi pristup u vidu jednog klika može pojednostaviti taj zadatak.

Galerija „Koraci za brzi pristup“ na traci

Koraci za brzi pristup koji se nalaze u programu Microsoft Outlook 2013 mogu se prilagoditi. Možete takođe da kreirate vlastiti korak za brzi pristup da biste napravili galeriju koraka za brzi pristup za radnje koje najčešće preduzimate u vezi sa poštom.

Podrazumevani brzi koraci

Sve podrazumevane brze korake možete prilagoditi. Kada neke brze korake budete koristili prvi put, bićete upitani da ih konfigurišete. Na primer, ako želite brzi korak za premeštanje poruka u određenu fasciklu, morate navesti fasciklu da biste mogli da koristite brzi korak.

Podrazumevani brzi koraci u programu Outlook 2013 uključuju sledeće:

Brzi korak

Radnja

Premesti u:

Premešta izabranu poruku u fasciklu za poštu koju navedete i označava poruku kao pročitanu.

Menadžeru

Prosleđuje poruku menadžeru. Ako organizacija koristi Microsoft Exchange Server, ime vašeg menadžera će biti otkriveno na opšta lista adresa i umetnuto u polje „Za“ ili ćete moći da navedete primaoca.

Timska e-pošta

Prosleđuje poruku drugim članovima tima. Ako organizacija koristi Microsoft Exchange Server, imena članova tima će biti otkrivena na opšta lista adresa i umetnuta u polje „Za“.

Završeno

Premešta poruku u navedenu fasciklu za poštu, označava poruku kao dovršenu, a zatim i kao pročitanu.

Odgovori i izbriši

Otvara odgovor na izabranu poruku, a zatim briše originalnu poruku.

Kreiraj novi

Kreirajte vlastiti korak za brzi pristup da biste izvršili niz komandi, imenujte ga, a zatim primenite ikonu koja će vam pomoći da ga identifikujete.

Da biste konfigurisali ili promenili postojeće brze korake, izvršite sledeće radnje:

 1. U prikazu Pošta izaberite karticu Početak.

 2. U grupi Koraci za brzi pristup kliknite na strelicu Više Dugme pokretanja dijaloga na traci pored polja Koraci za brzi pristup, a zatim izaberite stavku Upravljanje brzim koracima.

 3. U polju Brzi korak izaberite korak za brzi pristup koji želite da promenite i kliknite na dugme Izmeni.

 4. U okviru Radnje promenite ili dodajte radnje koje želite da izvršite ovim brzim korakom.

 5. Ako želite, u polju Tasterska prečica izaberite tastersku prečicu koju želite da dodelite ovom koraku za brzi pristup.

 6. Ako želite da promenite ikonu koraka za brzi pristup, kliknite na ikonu pored polja Ime, izaberite željenu ikonu i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Kreiranje brzog koraka

 1. U prikazu Pošta izaberite karticu Početak.

 2. U grupi Koraci za brzi pristup, u galeriji Koraci za brzi pristup izaberite stavku Kreiraj novi korak za brzi pristup.

 3. Sa liste izaberite tip radnje ili kliknite na dugme Prilagođeno.

 4. U polju Ime otkucajte ime novog brzog koraka.

 5. Kliknite na dugme ikone pored polja Ime, izaberite ikonu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. U okviru Radnje odaberite radnju koju želite da izvršite ovim brzim korakom. Kliknite na dugme Dodaj radnju da biste prikazali dodatne radnje.

 7. Da biste kreirali tastersku prečicu, u polju Tasterska prečica izaberite tastersku prečicu koju želite da dodelite.

Napomena : Novi koraci za brzi pristup pojaviće se na vrhu galerije kartice Početak, u grupi Koraci za brzi pristup. Iako promenjeni koraci za brzi pristup ostaju na istoj lokaciji u galeriji, možete promeniti njihov raspored u okviru stavke Upravljanje brzim koracima.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×