Arhiviranje u programu Outlook 2016 za Windows

Arhiviranje u programu Outlook 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Postoji nekoliko načina za arhiviranje poruka u programu Outlook 2016. Metodi koje možete da koristite zavise od toga da li koristite Outlook 2016 sa Office 365 za preduzeća nalog, Exchange nalog ili drugih tipova naloga kao što je Outlook.com, Gmail, POP ili IMAP naloga.

Svi nalozi u programu Outlook 2016 imati pristup fasciklu arhive. Fascikla arhive je jedan od podrazumevanih fascikli programa Outlook, kao što su prijemno poštansko sanduče poslate stavke i fascikle "Izbrisane stavke". Ne možete da izbrišete fasciklu "Arhiva". Ako koristite Outlook sa nalogom Exchange ili Exchange Online, fasciklu smernice kao što su smernice za zadržavanje primenjuju se na fascikle arhive.

Korišćenjem dugmeta arhiviranja za premeštanje poruka u fasciklu "Arhiva" ne smanjite veličinu poštanskog sandučeta. Ako morate da smanjite veličinu poštanskog sandučeta, možete da koristite arhivu na mreži u usluzi Office 365 za preduzeća ili funkciju automatskog arhiviranja.

Arhiviranje poruke sa jedne radnje u programu Outlook 2016

Možete da koristite dugme arhive u grupi brisanje na traci da biste premestili jednu ili više poruka u fasciklu arhive bez njihovog brisanja. Postoji nekoliko prednosti korišćenja arhive.

  • Arhivirane stavke ostaju uočljivi iz polja za pretragu ili putem navigacije u fasciklu arhive . Kada otkucate termin u polju za pretragu po podrazumevanim postavkama, Outlook 2016 pretražuje sve fascikle u poštanskom sandučetu.

  • Stavke su i dalje dostupne na telefonu ili drugim uređajima putem fasciklu " Arhiva "

Arhiviranje stavki u programu Outlook 2016

  1. Izaberite jednu ili više poruka u prijemnom poštanskom sandučetu ili drugu fasciklu za arhiviranje.

  2. U grupi Brisanje odaberite stavku Arhiva. Takođe možete da koristite taster Backspace da odmah arhivira neke izabrane poruke.

    Arhiviranje jednim klikom

    Napomena : Fasciklu " Arhiva " već postoji, čak i ako niste ranije koristili funkciju pre. Pronaći ćete ga na listi fascikli programa Outlook. Ako ne vidite fasciklu i koristite Outlook 2016, izaberite stavke datoteka > Office nalog > opcije ažuriranja > Ažuriraj odmah.

  3. Vaše poruke će se prebaciti u fasciklu " Arhiva ". Ako ste greškom arhivira poruku, idite do fascikle arhive i vraćanje poruku u prijemno poštansko sanduče.

Napomena: arhiviranje dugme vidljiv je samo u programu Outlook 2016. Starije verzije programa Outlook nemaju arhive dugme na traci.

Arhiviranje poruke pomoću tastature

Možete da arhivirate neke izabrane poruke tako što ćete kliknuti na taster Backspace . Ako kliknete na taster Delete , poruke idite u fasciklu " Izbrisane stavke ". Ne možete promeniti ponašanje taster Backspace.

Kako da pronađem fasciklu "Arhiva"?

Fasciklu " Arhiva " je na listi fascikli. Da biste prikazali listu fascikli, izaberite Prikaz > Okno fascikle. i odaberite stavku normalno.

U meniju „Okno sa fasciklama“ izabrana je stavka „Normalno“.

Kako da pretražujem fasciklu "Arhiva"?

Podrazumevano, kada tražite Outlook stavke pomoću funkcije "trenutno pretraživanje poštansko sanduče" na vrhu listu fascikli Outlook pretražuje ceo poštansko sanduče.

Pretraga na mailbox_C3_2017912153435

Ako biste želeli da opseg pretrage u fasciklu arhive samo, prvo izaberite fasciklu za arhiviranje na listi fascikli. U polje za pretragu sada će pretražiti samo fascikle arhive.

Pretraga arhive folder_C3_2017912153827

Kako se ovo razlikuje od arhivu na mreži?

Arhivu na mreži je funkcija za Office 365 enterprise korisnike koji imaju izuzetno velike poštanskih sandučića. Ovi korisnici mogu da koriste arhivu na mreži da biste izbegli brisanje starih pošte. Arhivu na mreži korisnika se ponaša kao drugi nalog u Outlook sa posebnom struktura fascikli. Kao rezultat, to nije uključen u pretragama obaviti iz prijemnog poštanskog sandučeta.

Ako je omogućeno arhivu na mreži, administratorima i korisnicima možete podesiti svoje poštansko sanduče da biste automatski premestili stare poruke u arhivu na mreži pomoću smernice za arhiviranje.

Kada treba da koristim arhive i arhivi na mreži?

Preporučujemo da koristite funkciju za arhiviranje da biste zadržali prijemno poštansko sanduče clearof poruke koju ste već odgovora ili reagovati na. Razmislite o arhive kao fasciklu sa datotekama. Možete da skladištite stavki u fascikle arhive i da i dalje da im pristupite lako. Takođe, možete da izbrišete poruke ili da ih premestite u određene fascikle ako je više vaš stil.

Za korisnike sa velikim poštanskim sandučićima u Office 365 Enterprise organizaciji, preporučujemo da administratori postavljanje smernica za arhiviranje koje premešta stavke u arhivu na mreži roku od godinu dana ili manje ako korisnici dostigli njihove kvote za poštansko sanduče brže. To osigurava da će korisnici ne moraju da biste izbrisali stare pošte da biste napravili mesta za nove e-poštu. Pošta stariji od navedenog vremenskog moguće premestiti fasciklu Prijemno poštansko sanduče i lokalnu fasciklu "Arhiva".

Najčešća pitanja u vezi sa arhiviranjem

ne. Fasciklu "Arhiva" je jedan od programa Outlook podrazumevane sistemske fascikle i ne mogu da se preimenovana, premeštene, ili izbrisane.

Arhiviranje je dobro razumeli funkcija koja će biti dostupna u Outlook Mobile, Outlook Web App, i Outlook.comi čak i druge dobavljače e-pošte kao što su Gmail. Ovo je poznato ime, a arhivu na mreži je postojećih funkcija, odlučili smo da zadržite obe isti.

Automatsko arhiviranje je stariji Outlook funkcija koja omogućava automatsko premeštanje starih poruka u .pst datoteku. To znači da je poruka se uklanjaju iz server i teže pronađete putem pretrage. Ako na čvrstom disku koji sadrži na AutoArchive.pst postane neupotrebljiv, ove poruke će se izgubiti. Arhivu na mreži je na nivou preduzeća zamenu za automatsko arhiviranje.

Automatsko arhiviranje se i dalje može koristiti ako nemate arhivu na mreži i IT sektor ne onemogućite funkcionalnost. Više informacija o automatsko arhiviranje u Outlook 2016potražite u članku arhiviranje starijih stavki ručno u programu Outlook za Windows.

Arhiviranje je široko dostupno u programu Outlook za Windows i u uslugama Outlook Mobile, Outlook na vebu i Outlook.com. Funkcija arhiviranja se ne može onemogućiti pomoću smernica grupe.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×