Animiranje grafikona

 1. U normalnom prikazu prikažite slajd koji ima grafikon koji želite da animacija i izaberite ga.

 2. U meniju Projekcija slajdova izaberite stavku Prilagodi animaciju.

 3. U okno zadatakaPrilagođena animacija, kliknite na strelicu nadole na dugmetu Slika dugmeta i izaberite jednu od sledećih opcija:

  Animiranje grafikona kao celine

  • Ako želite da postignete da tekst ili objekat ulaze na prezentaciju projekcije slajdova sa efektom, postavite pokazivač na dugme Ulaz Button image , a zatim izaberite efekat.

  • Ako želite da dodate neki efekat tekstu ili objektu koji je na slajdu, postavite pokazivač na dugme Naglašavanje Button image , a zatim izaberite efekat.

  • Ako želite da tekstu ili objektu dodate efekat koji čini da u jednom trenutku tekst ili objekat odlazi sa slajda, postavite pokazivač na dugme Izađi Button image , a zatim izaberite efekat.

  • Ako želite da dodate efekat koji omogućava kretanje objekta po određenom obrascu, postavite pokazivač na dugme Putanje kretanja Button image , a zatim izaberite efekat.

  Animiranje elemenata grafikona

  1. Primenite animaciju na grafikon.

   Kako?

   • Ako želite da tekst ili objekat ulaze u prezentaciju projekcije slajdova sa efektom, postavite pokazivač na dugme Ulaz Button image , a zatim izaberite efekat.

   • Ako želite da dodate neki efekat tekstu ili objektu koji je na slajdu, postavite pokazivač na dugme Naglašavanje Button image , a zatim izaberite efekat.

   • Ako želite da tekstu ili objektu dodate efekat koji čini da u jednom trenutku tekst ili objekat odlazi sa slajda, postavite pokazivač na dugme Button image Izađi a zatim izaberite efekat.

  2. U oknu zadataka Prilagođena animacija izaberite animaciju koju ste primenili na grafikon, kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Opcije efekata.

  3. Na kartici Animacija grafikona, na listi Grupiši grafikon izaberite neku opciju.

  Napomena : Efekti se pojavljuju na lista prilagođenih animacija redom kojim ste ih primenili, gledano odozgo nadole. Ako dodate opcije efekta za grafikon, one će se pojavljivati u skupljenoj listi pod onim efektom koji ste primenili na grafikon. Animirane stavke su obeležene na slajdu brojčanom oznakom koja se ne štampa i koja je u korelaciji sa efektima na listi. Ova oznaka se ne pojavljuje u prikazu projekcije slajdova.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×