Analiziranje radne sveske

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno:  This feature isn’t available in Office on a Windows RT PC. Inquire is only available in the Office Professional Plus and Office 365 Professional Plus editions. Read Excel 2010 workbooks with Power Pivot don't work in some versions of Excel 2013. Want to see what version of Office you're using?

Analiziranje radne sveske pruža sveobuhvatnu analizu njene logičke strukture i statusa greške. Ove informacije mogu biti ključne u procenjivanju potencijalnog rizika i uticaja radne sveske u vašoj organizaciji. Ako je Microsoft Office Professional Plus 2013 instaliran na računaru, možete aktivirati programski dodatak Inquire za unakrsne tabele koji omogućava komandu „Analiza radne sveske“.

 1. Na meniju Datoteka > Opcije > Programski dodaci.

 2. Make sure COM Add-ins is selected in the Manage box, and click Go.

  Upravljanje COM programskim dodacima

 3. U dijalogu COM programski dodaci uverite se da je potvrđen izbor u polju pored Programski dodatak Inquire.
  Kada se programski dodatak uključi, pojaviće se kartica Inquire u programu Excel.

Beleška    Ako ne vidite stavku za Programski dodatak Inquire u dijalogu COM programski dodaci, to je zbog toga što nije uključena u vašu verziju programa Office ili Excel ili zbog toga što je administrator sistema vaše organizacije učinio nedostupnom.

Pokretanje analize radne sveske

 1. In Excel, click Inquire > Workbook Analysis.

  Komanda analize radne sveske

 2. Sačuvajte radnu svesku, ako to od vas bude zatraženo.
  U zavisnosti od veličine i složenosti radne sveske, izveštaj će se pojaviti u roku od samo nekoliko sekundi ili nekoliko minuta. Ovaj primer prikazuje radnu svesku sa 98 formula, 2 skrivena lista, 1 povezanom radnom sveskom, 1 povezivanjem podataka sa spoljnom datotekom, 1 formulom niza i 2 formule koje su dovele do greške.

  Rezultati analize radne sveske
 3. Izaberite kategoriju da biste videli više detalja o njoj, kao što su relevantni radni list, ćelija ili opseg ćelija, povezivanja podataka, formule ili greške.

Izveštaj sadrži sledeće kategorije:

 • Rezime – opšte informacije o strukturi i sadržaju radne sveske

 • Radna sveska (sa potkategorijama) – opšta statistika radne sveske

 • Formule (sa potkategorijama) – određene informacije o formulama u radnoj svesci

 • Ćelije (sa potkategorijama) – određene informacije o ćelijama u radnoj svesci

 • Opsezi (sa potkategorijama) – određene informacije o opsezima u radnoj svesci

 • Upozorenja – više tipova upozorenja o strukturi i sadržaju radne sveske

U ovom primeru, biranjem potkategorije Podaci za povezivanje videćete tu potkategoriju izbliza što će vam omogućiti da vidite detalje o spoljnom povezivanju. To pokazuje da je radna sveska povezana sa tekstualnom datotekom pod imenom „Customers.txt“ koja je uskladištena na čvrstom disku korisnika.

Detalji izveštaja za podatke za povezivanje

Beleška    Ako list unutar radne sveske sadrži više od 100 miliona ćelija u opsegu koji se koristi, neće biti moguće obraditi celu radnu svesku i pojaviće se poruka o grešci.

Možete da izvezete podatke u izveštaj tako što ćete kliknuti na dugme izvoza u program Excel. Time će biti kreirana radna sveska koja sadrži podatke analize radne sveske u formatu koji možete koristiti za dokumentovanje datoteke.

Top of Page

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×