Alatke za upravljanje Office 365 nalozima

Office 365 Korisnicima možete da upravljate na nekoliko načina, u zavisnosti od konfiguracije. Možete da upravljate korisnicima u usluzi Office 365 administrativni centar, Windows PowerShell, u lokalnom direktorijumu ili na portalu za Azure Active Directory administraciju. Čim kupite Office 365, centar administracije i Windows PowerShell mogu se koristiti za upravljanje nalozima. Prilikom upravljanja identitetima u oblaku, svaka osoba u organizaciji ima poseban korisnički ID i lozinku za Office 365. Ako želite da izvršite integraciju sa lokalnom infrastrukturom i da se korisnički nalozi sinhronizuju sa uslugom Office 365, možete da koristite Povezivanje sa uslugom Azure Active Directory da biste obezbedili sinhronizaciju identiteta i da biste opcionalno obezbedili sinhronizaciju lozinki, odnosno potpunu funkcionalnost jedinstvenog prijavljivanja.

Planiranje lokacije i načina upravljanja korisničkim nalozima

Gde i kako možete da upravljate korisničkim nalozima zavisi od modela identiteta koji želite da koristite za Office 365. Dva sveobuhvatna modela su potvrda identiteta u oblaku i spoljna potvrda identiteta.

Potvrda identiteta u oblaku

 • Identitet u oblaku – kreirajte korisnike i upravljajte njima u usluzi Office 365 administrativni centar; možete da koristite i Windows PowerShell odnosno Azure Active Directory za upravljanje korisnicima.

 • Sinhronizacija heša lozinke uz nesmetano jedinstveno prijavljivanje – Najjednostavniji način da omogućite potvrdu identiteta za objekte lokalnog direktorijuma u usluzi Azure AD. Uz sinhronizaciju heša lozinke (PHS), sinhronizujete objekte lokalnog Active Directory korisničkog naloga sa uslugom Office 365 i upravljate korisnicima lokalno.

 • Prolazna potvrda identiteta uz nesmetano jedinstveno prijavljivanje – Obezbeđuje jednostavnu proveru valjanosti lozinke za Azure AD usluge potvrde identiteta pomoću softverskog agenta pokrenutog na nekim lokalnim serverima da bi se proverila valjanost korisnika direktno u vašoj lokalnoj usluzi Active Directory.

Spoljna potvrda identiteta

Upravljanje nalozima

Prilikom donošenja odluke o načinu na koji će organizacija kreirati naloge i upravljati njima, razmotrite sledeće:

 • Softver za sinhronizaciju direktorijuma treba da bude instaliran na serverima u lokalnom okruženju da biste povezali identitete između usluge Office 365 i lokalnog direktorijuma.

 • Svaka opcija sinhronizacije direktorijuma, uključujući SSO opcije, zahteva da atributi lokalnog direktorijuma ispunjavaju standarde. Detalji o atributima koji se koriste u direktorijumu i o tome kakvo čišćenje je potrebno (ako je uopšte potrebno) opisani su u članku Priprema za obezbeđivanje korisnika putem sinhronizacije direktorijuma sa uslugom Office 365. Uputstva za korišćenje alatke IdFix za automatizovanje čišćenja direktorijuma potražite u članku Instaliranje i pokretanje Office 365 alatke IdFix.

 • Planirajte kako ćete kreirati Office 365 naloge.

  Sledeća tabela navodi različite alatke za upravljanje nalozima.

  Opcija

  Napomene

  Office 365 administrativni centar

  Pojedinačno dodavanje korisnika u Office 365 – pomoć za administratore

  • Obezbeđuje jednostavan veb interfejs za dodavanje i promenu korisničkih naloga.

  • Ne može se koristiti za promenu korisnika ako je sinhronizacija direktorijuma omogućena (dodela lokacije i licenci može da se podesi).

  • Ne može se koristiti uz SSO opcije.

  Windows PowerShell

  Upravljanje uslugom Office 365 pomoću tehnologije Windows PowerShell

  • Omogućava vam da masovno dodate korisnike pomoću Windows PowerShell skripte.

  • Može se koristiti za dodelu lokacije i licenci na naloge, bez obzira na način kreiranja naloga.

  Masovni uvoz

  Istovremeno dodavanje više korisnika u Office 365 – pomoć za administratore

  • Omogućava vam da uvezete CSV datoteku da biste dodali grupu korisnika u Office 365.

  • Ne može se koristiti uz SSO opcije.

  Azure Active Directory

  Uz Office 365 pretplatu dobijate besplatno izdanje usluge Azure Active Directory. Pomoću besplatnog izdanja možete da izvršite funkcije kao što su samouslužno poništavanje lozinke za korisnike u oblaku i prilagođavanje stranica „Prijavljivanje“ i „Tabla za pristup“. Da biste dobili poboljšanu funkcionalnost, možete da izvršite nadogradnju na osnovno izdanje ili na premium izdanje. Listu podržanih funkcija potražite u članku Azure Active Directory izdanja.

  Sinhronizacija direktorijuma

  Integracija lokalnih identiteta sa uslugom Azure Active Directory

  Za sinhronizaciju direktorijuma sa sinhronizacijom lozinki ili bez nje koristite Azure AD Connect sa ekspresnim postavkama.

  Ako imate više šuma i SSO opcija, koristite prilagođenu instalaciju usluge Azure AD Connect.

  • Pruža infrastrukturu koja je neophodna da biste omogućili SSO.

  • Obavezno za mnoge hibridne scenarije:

   • Migracija po fazama

   • Hibridna razmena

  • Sinhronizuje bezbednosne i poštanske grupe iz lokalnog direktorijuma.

 • Bez obzira na to kako nameravate da dodate korisničke naloge u Office 365, treba da upravljate većim brojem funkcija naloga, kao što su dodeljivanje licenci, navođenje lokacije i tako dalje. Ovim funkcijama može dugoročno da se upravlja iz usluge Office 365 administrativni centar, ali možete i da napravite korisničke naloge pomoću programa Office 365 PowerShell.

  Ako odaberete da putem usluge Office 365 administrativni centar dodate sve korisnike i upravljate njima, navešćete lokaciju i dodeliti licence u isto vreme kada pravite Office 365 nalog. Kao rezultat toga, nije potrebno mnogo planiranja.

  Važno: Kreiranje naloga u usluzi Office 365 bez dodeljivanja licence (za SharePoint Online, na primer) znači da vlasnik naloga može da prikaže Office 365 portal, ali ne može da pristupi nijednoj usluzi u okviru pretplate preduzeća. Kada dodelite lokaciju i licencu, nalog se replicira u uslugama koje ste dodelili. Korisnik može da se prijavi na nalog i koristi usluge koje ste mu dodelili.

Sledeći koraci

Office 365 integracija sa lokalnim okruženjima

Takođe pogledajte

Upravljanje korisničkim nalozima u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×