Aktiviranje usluge Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013 pomoću čarobnjaka za aktiviranje

Čarobnjak za aktiviranje vam pomaže da dovršite proces aktivacije za Office. Odaberite jednu od dolenavedenih opcija da biste počeli.

Aktiviranje putem interneta

 1. U čarobnjaku za aktiviranje izaberite stavku Želim da aktiviram softver putem interneta, a zatim izaberite stavku Dalje. Ako se ništa ne dogodi kada izaberete stavku Dalje, koristite taster Enter na tastaturi.

 2. Pratite odzive da biste dovršili proces aktiviranja.

  Ako aktivacija ne uspe, pogledajte članak Rešavanje problema sa greškama aktivacije.

Aktiviranje putem telefona

Ako je ova opcija onemogućena, to je zato što koristite uslugu Office 365, koja ne podržava aktiviranje putem telefona.

Ako vidite poruku Aktivacija telefonom više nije podržana za vaš proizvod, možete pozvati brojeve za svoju zemlju/region navedene u ovom članku.

 1. U čarobnjaku za aktiviranje izaberite stavku Želim da aktiviram softver putem telefona, a zatim izaberite stavku Dalje. Ako se ništa ne dogodi kada izaberete stavku Dalje, koristite taster Enter na tastaturi.

 2. U okviru 1. koraka u čarobnjaku za aktiviranje izaberite zemlju/region, a zatim pozovite broj telefona servisne službe za aktiviranje proizvoda koji je naveden ispod izabrane zemlje/regiona.

 3. Kad servisna služba za aktiviranje proizvoda to od vas zatraži, navedite ID instalacije koji je prikazan u čarobnjaku za aktiviranje u okviru 2. koraka.

 4. Servisna služba za aktiviranje će obezbediti ID potvrde koji unosite u čarobnjak za aktiviranje u okviru 3. koraka.

 5. Izaberite stavku Dalje i pratite odzive da biste dovršili proces aktiviranja. Ako se ništa ne dogodi kad izaberete stavku Dalje, koristite taster Enter na tastaturi.

  Ako aktivacija ne uspe, pogledajte članak Rešavanje problema sa greškama aktivacije.

Aktiviranje nakon ponovnog instaliranja sistema Office po uslovima licenciranja za softver

Office Home & Business, Office Home & Student i Office Professional možete da instalirate na samo jednom računaru. Ako pokušate da instalirate i aktivirate ove verzije sistema Office na drugom računaru (koji posedujete vi ili neko drugi) ili na istom računaru nakon promene hardvera, možda ćete videti poruku o grešci da ste dostigli maksimalan broj aktiviranja.

Napomena : Ako imate nekoliko jednokratnih kupovina sistema Office i imate problema sa aktiviranjem narednih Office instalacija, pročitajte članak Promena šifre Office proizvoda.

Ako pratite uslove prenosa u Uslovima licenciranja za softver, možete da premestite Office na drugi računar, ali morate da ga aktivirate putem telefona, a zatim da deinstalirate Office sa prvobitnog računara.

 1. Ako još uvek niste instalirali Office na drugom računaru, pratite uputstva u članku Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

 2. Pratite korake u odeljku Aktiviranje putem telefona, koji su opisani iznad.

 3. Deinstaliranje sistema Office sa prvobitnog računara.

Pročitajte Uslove licenciranja za softver da biste pregledali uslove za prenos sistema Office

 1. Otvorite Office aplikaciju, npr. Word. (Evo kako da pronađete Office na računaru.)

  Napomena : Ovde možete da pregledate Uslove licenciranja za softver na mreži: Uslovi licenciranja za softver.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Nalog > Osnovni podaci o ... (ime programa) (na primer Osnovni podaci o programu Excel) > Pregled Uslova licenciranja za Microsoft softver.

 3. Uslovi za prenos vlasništva nalaze se u ovim odeljcima:

  • Za Office 2016 pogledajte 3. odeljak, Prenos na nezavisnog proizvođača

  • Za Office 2013 pogledajte odeljak Mogu li da prenesem softver na drugog korisnika ili drugi računar ili da im ponovo dodelim softver?

Rešavanje problema sa greškama aktivacije

Ako imate Office proizvod koji je deo jednog od planova sistema Office za kuću ili preduzeća, ispod izaberite svoj plan za pomoć prilikom aktiviranja sistema Office.

Office za kuću

Ako ste aktivirali previše instalacija usluge Office 365 i dostigli ograničenje aktivacija, pogledajte članak Deaktiviranje instalacije usluge Office 365.

Ako aktivacija ne uspe, pomoć oko otklanjanja uobičajenih grešaka pri aktivaciji potražite u članku Greška „Nelicencirani proizvod“ i greška aktivacije u sistemu Office.

Office za preduzeća

Ako ste aktivirali previše instalacija usluge Office 365 i dostigli ograničenje aktivacija, pogledajte članak Deaktiviranje instalacije usluge Office 365.

Kao korisnik usluge Office 365 za preduzeća, možete da preuzmete Pomoćnik za podršku i oporavak za Office 365 da biste rešili probleme sa aktivacijom. Ako ova alatka ne reši problem, pogledajte članak Nelicencirani proizvodi i greške aktivacije za Office.

Obratite se podršci

Ako i dalje ne možete da aktivirate Office, možete da se obratite Microsoft podršci.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×