Aktiviranje sistema Office za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak daje korak po korak uputstva o tome kako da aktivirate Office za Mac. Ako se srećete sa grešakama ili problemima prilikom instaliranja ili aktiviranja Office aplikacija na vašem Mac računaru, pogledajte članak Šta da probate ako ne možete da instalirate ili aktivirate Office za Mac umesto ovoga.

Pre nego što počnete da aktivirate, ako već niste uradili, moraćete da preuzmete i instalirate Office na PC ili Mac računaru.

Red

1. korak
u gornju traku sa menijima izaberite Nalazač > aplikacije i pomerite se do Microsoft Office aplikacije.

Otvorite bilo koju Office aplikaciju, kao što je Microsoft Word i u šta je novo polje koja se otvara, izaberite Prvi koraci.

Početak aktivacije programa Word 2016 za Mac
Red

2. korak
Na stranici prijavljivanje da biste aktivirali Office ekrana, izaberite Prijavite se.

Napomena: Ako niste od vas traži da se prijavite, otvorite prazne datoteke i izaberite stavke datoteka >novo na osnovu predloška > Prijavljivanje.

Izaberite "Prijavite se" da biste aktivirali Office za Mac
Red

3. korak
Unesite adresu e-pošte povezane sa Office za Mac i kliknite Sledeće.

Napomena: To može biti adresa e-pošte koju ste koristili za svoj Microsoft nalog ili Office 365 nalog za preduzeća koji vam je dodeljen na poslu ili u školi.

Unesite e-adresu povezanu sa sistemom Office.
Red

4. korak
Unesite lozinku povezanu sa unetom adresom e-pošte i kliknite na dugme Prijavite se.

Napomena: Ovaj ekran može da izgleda drugačije u zavisnosti od dobavljača e-pošte.

Unos lozinke
Red

5. korak
Sistem će proveriti da li imate važeću licencu, a zatim će aktivirati proizvod.

Važno: Ako imate više licenci, pratite korake u odeljku Aktivacija pomoću više licenci.

Sačekajte da Office za Mac pokušava da aktivirate
Red

6. korak
Završili ste! Izaberite Počnite da koristite Word, kako biste počeli sa korišćenjem aplikacije.

Savet: Da bi se Office aplikacije lako pokretale, možete da ih dodate na Dock.

Počnite da koristite Word 2016 za Mac

Uobičajena pitanja

U sistemu Office za Mac možete da imate do 25 licenci povezanih sa istim Microsoft nalogom: samo jedna licenca za Office 365 pretplatu i više jednokratnih instalacija sistema Office za Mac Home and Student ili Home and Business.

Ako imate više Mac licenci povezanih sa istim Microsoft nalogom, najbolje je započeti Office 365 pretplatom zato što možete da instalirate sistem na svim vašim uređajima i da budete prijavljeni u Office sistemu na pet uređaja u isto vreme. Jednokratnu licencu nije moguće deaktivirati. Ako nemate Office 365 pretplatu, počnite korišćenjem licence na vrhu liste pa pomerajte nadole.

Ne postoji način da pratite jednokratne licence, pa vam preporučujemo da napravite listu na kojoj će biti navedeno koja licenca je aktivirana na kom uređaju. Ako se ne sećate koja licenca je iskorišćena, moraćete da prođete kroz proces eliminacije da biste utvrdili koje su iskorišćene do sada.

  • Odaberite licencu koju želite da koristite. (Preporučujemo da odaberete Office 365 licencu ako je imate.)

  • Kada se proveri valjanost licence, ona će aktivirati proizvod i moći ćete da kliknete na Počnite da koristite Word da biste otvorili i počeli da koristite Office za Mac.

Odaberite tip licence za Office 2016 za Mac

Ako pokušate da aktivirate Office 2016 za Mac jednokratnu instalaciju i dobijete grešku: Šifra se već koristi, moraćete da izaberete drugu licencu za korišćenje. Kliknite na dugme Otkaži i vratićete se na ekran za izbor licence.

Licenca koju ste pokušali da iskoristite će biti zasenčena. Možete da izaberete bilo koju drugu licencu koja nije iskorišćena.

Poruka „Šifra se već koristi“ prilikom aktivacije sistema Office 2016 za Mac

Ako niste iskoristili šifru proizvoda za Office za Mac, uradite to pre nego što pokušate da izvršite aktivaciju. Pratite ove korake:

1. korak: Idite na https://www.office.com/setup

2. korak: Prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog ili ga kreirajte ako ga nemate (možete ga kreirati pomoću adrese e-pošte koju već imate). Obavezno zapamtite ovaj nalog da biste mogli kasnije da instalirate ili ponovo instalirate Office bez šifre proizvoda.

3. korak: Unesite šifru proizvoda od, bez crtica.

4. korak: Pratite uputstva da biste dovršili proces preuzimanja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×