Aktiviranje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Aktiviranje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

ID-ovi dokumenta pomažu vam da upravljate dokumentima tako što obezbeđuju jednostavan način praćenja stavki bez obzira na njihovu lokaciju. Na primer, ako se pravni ugovor premesti iz biblioteke dokumenata u biblioteku za arhiviranje na drugoj lokaciji, ugovor zadržava svoj ID dokumenta. ID dokumenta možete koristiti za jednostavno pronalaženje arhiviranog ugovora. ID-ovi dokumenta se automatski dodeljuju otpremljenim dokumentima i ovaj ID će pratiti stavku u toku celog njenog životnog ciklusa. ID-ovi dokumenta se mogu dodeliti i skupovima dokumenata.

Aktiviranje, omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta

Da biste koristili ID-ove dokumenta za praćenje dokumenata ili zapisa, prvo morate aktivirati tu funkciju u kolekciji lokacija.

Aktiviranje funkcije kolekcije lokacija ID-a dokumenta

Napomena :  Da biste omogućili funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa ili kolekciju lokacija.

 2. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  U SharePoint grupu povezanih lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Sadržaj lokacijei izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 4. Pored stavke „Usluga ID-a dokumenta“ kliknite na dugme Aktiviraj. Ikona „Aktivno“ pojavljuje se pored stavke i funkcija je aktivirana za trenutnu kolekciju lokacija.

Omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Kada omogućite funkciju ID-a dokumenta za sve date kolekcije lokacija, svim dokumentima u kolekciji lokacija se automatski dodeljuje ID dokumenta. Broj dokumenata u kolekciji lokacija utiče na vreme potrebno za dovršenje ovog procesa...

Napomena :  Da biste omogućili i konfigurisali funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa ili kolekciju lokacija.

 2. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  U SharePoint grupe povezani lokaciji, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Sadržaj lokacijei izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Postavke ID-a dokumenta.

 4. Na stranici „Postavke ID-a dokumenta“, u odeljku „Dodela ID-ova dokumenta“ proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Dodeli ID-ove dokumenta.

  Dodela ID-ova dokumenta u na stranici postavke ID-a dokumenta

  Napomena :  Kada omogućite ID-ove dokumenta u kolekciji lokacija, primićete sledeću poruku: „Planirano je da automatizovani proces dovrši konfiguraciju funkcije ID-a dokumenta“. Vreme potrebno za dovršenje ovog procesa zavisi od broja dokumenata u kolekciji lokacija.

  1. Da biste postavili prilagođenu nisku znakova ili brojeva koji se automatski dodaju na početak svakog ID-a dokumenta, unesite nisku u okviru Započni ID-ove sa…

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uspostavi početne vrednosti svih ID-ova dokumenta… ako želite da automatski dodate prefiks svim postojećim ID-ovima dokumenta u kolekciji lokacija.

  3. U odeljcima opsega pretrage za pronalaženje ID-a dokumenta izaberite lokacije koje će se koristiti kao opseg pretrage za pronalaženje ID-a.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Kada omogućite ID-ove dokumenta za kolekciju lokacija, kolona se dodaje u tipove sadržaja dokumenta i skupa dokumenta na nivou kolekcije lokacija. ID dodeljen stavci pojavljuje se u koloni ID-a dokumenta.

Slušamo vas

Ažurirani maj 17 2017

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite SharePointOS i pregledača verzija vašeg koristite. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×