Aktiviranje Office 2013 programa

Ako ste povezani sa internetom i instalirate Office bez DVD-a, aktivacija će se u većini slučajeva jednostavno izvršiti tiho u pozadini posle dovršavanja instaliranja. Bez upita. Bez brige.

U slučaju da vam treba više informacija, evo nekih zasnovanih na tipu proizvoda koji ste kupili.

Office 365 Home i Office 365 Personal

Naši proizvodi koji se koriste uz pretplatu – Office 365 Home i Office 365 Personal – automatski se aktiviraju. Ako želite da vidite šta ste instalirali, u Office programu izaberite stavke Datoteka > Nalog. Odatle čak možete da upravljate nalogom tako što ćete kliknuti na dugme Upravljanje nalogom.

Office 2013 za jedan računar

Za prvu instalaciju ili ponovnu instalaciju na istom računaru, Office za jedan računar – Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 i Office Professional 2013 – automatski se aktivira ako ste povezani na internet (tokom instalacije nećete videti čarobnjak za aktiviranje). Ali ako niste povezani na internet tokom instalacije, videćete čarobnjak za aktiviranje. On će vam pružiti opcije da izvršite aktivaciju putem mreže ili telefona – odaberite opciju putem telefona ako i dalje niste povezani.

Ako su se na računaru desile značajne hardverske promene i ponovo instalirate Office ILI ako instalirate Office na drugom računaru, videćete čarobnjak za aktivaciju nakon instalacije i kad god pokrenete neki od Office programa. Koristite opciju telefona u čarobnjaku za aktivaciju da biste se obratili centru za aktivaciju.

Važno    Zapamtite da Office 2013 možete da imate instaliran samo na jednom računaru istovremeno. Aktivacija putem telefona može da vam pomogne da aktivirate Office samo ako prebacujete Office na drugi računar.

Office 2013, količinska licenca

Za proizvod namenjen preduzećima ili komercijalni proizvod – ono što nazivamo instalacija zasnovana na MSI-ju – administrator mora da postavi sve što je potrebno kako biste mogli da aktivirate Office proizvod. Ako želite više informacija pogledajte članak Aktivacija količinskih izdanja sistema Office.

Najčešća pitanja

  • Mogu li ponovo da instaliram Office 2013 na istom računaru?

Da. Ako ponovo instalirate Office 2013 na istom računaru i povezani ste sa internetom, aktivacija će se tiho izvršiti. Čarobnjak za aktivaciju će se pojaviti ako ste napravili značajne hardverske promene na računaru.

  • Mogu li ponovo da instaliram Office 365 Home na istom računaru?

Da.

  • Mogu li da instaliram Office 2013 na dva različita računara?

Ne. Licenca je za jedan računar.

  • Mogu li da instaliram Office 365 Home na dva različita računara?

Da. Možete da ga instalirate na najviše pet računara ili Mac računara.

  • Mogu li da prenesem Office 2013 softver na drugi računar?

Softver možete da prenesete na drugi računar koji posedujete, ali ne više od jednom na svakih 90 dana (osim u slučaju otkazivanja hardvera, kada možete ranije da ga prenesete). Ako softver prenesete na drugi računar, taj računar postaje „licencirani računar“. Morate da uklonite softver sa prethodnog računara. Morate da koristite opciju telefona u čarobnjaku za aktivaciju da biste se obratili centru za aktivaciju pošto prenesete softver na drugi računar.

  • Upomoć, računar mi se pokvario. Šta da radim?

Pošto podesite novi računar, možete da instalirate Office 2013 na njemu i da se obratite centru za aktivaciju kako biste preneli softver.

  • Mogu li da prenesem Office 2013 softver na drugu osobu?

Softver (zajedno sa licencom) možete da prenesete na računar koji poseduje druga osoba:

  • ako ste vi prvi licencirani korisnik softvera.

  • ako novi korisnik pristane na uslove ovog ugovora pre prenosa.

Svaki put kada softver prenesete na novi računar, morate da ga uklonite sa prethodnog računara i ne možete da zadržite kopije. Novi korisnik će morati da odabere opciju telefona u čarobnjaku za aktivaciju.

  • Kako da se obratim centru za aktivaciju?

Odaberite opciju telefona u čarobnjaku za aktivaciju da biste dobili broj telefona za svoju zemlju. Dodatne informacije potražite u članku Kako se telefonom obratiti Microsoft centru za aktivaciju proizvoda.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Access 2013, Excel 2013, InfoPath 2013, Outlook 2013, Publisher 2013, Visio 2016 Preview, Word 2013, OneNote 2013, PowerPoint 2013, Project Professional 2013, Project 2013 Standard, Office Shared 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik