Aktiviranje Office 2010 programa

Sledeće informacije su obezbeđene kao pomoć pri aktivaciji Microsoft Office 2010 programa. Informacije o rešavanju problema potražite na lokaciji Microsoft pomoć i podrška.

Ako računar koristite na poslu ili kao deo organizacije, možda koristite količinsko izdanje sistema Microsoft Office 2010. Informacije o aktiviranju pomoću količinske licence potražite u članku Aktivacija količinskih izdanja sistema Office 2010.

U ovom članku

Kako da aktiviram Office 2010 programe?

Aktivacija preko interneta ili putem telefona

Kako da program aktiviram kasnije?

Kako da znam da li je softver već aktiviran?

Šta je to probna verzija?

Šta znači reč „konvertovanje“?

Šta su to aktivacija, grejs period i smanjena funkcionalnost?

Šta ako se računar koristi na poslu ili kao deo organizacije?

Šta ako se koristi Office Starter 2010?

Kako da aktiviram Office 2010 programe?

Kada Office program pokrenete prvi put nakon instalacije, od vas će biti zatraženo da unesete šifru proizvoda ako to već niste učinili tokom instalacije.

Aktivacija preko interneta ili putem telefona

Kada unesete važeću šifru proizvoda, automatski se pokreće čarobnjak za aktivaciju i daje vam dve opcije za nastavak:

 • Aktivacija pomoću interneta     Čarobnjak za aktivaciju automatski uspostavlja vezu sa Microsoft serverima za licenciranje putem internet veze. Proizvod se odmah aktivira ako koristite važeću šifru proizvoda koja nije već iskorišćena za dozvoljeni broj instalacija.

  Kada vršite aktivaciju preko interneta, korporaciji Microsoft se šalje ID proizvoda (koji je izveden iz instalacione šifre proizvoda). Odgovor (ID potvrde) šalje se nazad na računar radi aktiviranja proizvoda. Ako odaberete da aktivirate proizvod preko interneta, a još niste povezani, čarobnjak vas upozorava da ne postoji veza.

 • Aktivacija putem telefona     Možete da pozovete servisnu službu za aktiviranje proizvoda i aktivirate proizvod uz pomoć predstavnika korisničke službe.

  Važno   U ovom članku nisu navedeni brojevi servisne službe za aktiviranje proizvoda zato što ih ima mnogo, a broj koji će vama biti potreban zavisi od nekoliko faktora. Microsoft softver se može nabaviti pod različitim licencama, uključujući pojedinačne maloprodajne licence, licence za proizvođače originalne opreme (OEM) i količinske licence. Brojevi telefona zavise od licence proizvoda i zemlje/regiona. Da biste pozvali Microsoft servisnu službu za aktiviranje proizvoda, koristite broj telefona koji je ponuđen u 2. koraku čarobnjaka za aktivaciju.

  Aktivacija putem telefona može da traje duže od aktivacije putem interneta. U trenutku pozivanja morate da budete za računarom i imate pripremljenu šifru proizvoda za softver.

  1. U čarobnjaku za aktiviranje izaberite zemlju/region u kojem živite i gde planirate da koristite proizvod.

   Čarobnjak obezbeđuje neke brojeve telefona.

  2. Pozovite servisnu službu za aktiviranje.

   Predstavnik korisničke službe će od vas zatražiti ID instalacije (prikazan na ekranu) i druge važne informacije. Nakon verifikacije ID instalacije, primićete ID potvrde.

  3. U čarobnjaku za aktiviranje, u prostoru na dnu ekrana otkucajte ID potvrde i pritisnite taster ENTER.

   Napomena   

  4. Aktiviranje preko telefona nije dostupno za probne verzije i verzije za koje se plaća pretplata.

  5. Za osobe sa oštećenim sluhom dostupna je usluga Microsoft tekstualni telefon (TT/TTY). U SAD pozovite broj (800) 718-1599 pomoću TT/TTY modema. Van SAD pozovite broj (716) 871-6859 pomoću TT/TTY modema. TT/TTY usluga dostupna je samo na engleskom jeziku.

Vrh stranice

Kako da program aktiviram kasnije?

Ako ne želite da aktivirate svoju kopiju softvera kada ga instalirate, možete je aktivirati kasnije.

Ako imate problema pri aktivaciji, obratite se predstavniku korisničke službe putem broja telefona obezbeđenog u čarobnjaku.

Napomena   Telefonska podrška nije dostupna za probne verzije i verzije za koje se plaća pretplata. Zbog toga čarobnjak ne daje broj telefona za te verzije.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Pomoć, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj šifru proizvoda.

 3. Sledite uputstva u čarobnjaku za aktiviranje.

 1. Kada čarobnjak završi sa radom, zatvorite Office program i ponovo ga pokrenite.

  Napomena   Ako ponovo kliknete na dugme Aktiviraj šifru proizvoda pre nego što zatvorite i ponovo pokrenete Office program, videćete poruku Ovaj proizvod je već aktiviran.

 2. Ponovite korake od 1. do 4. za svako dugme Aktiviraj šifru proizvoda koje vidite.

Vrh stranice

Kako da znam da li je softver već aktiviran?

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Pomoć.

  • Ako ne vidite dugme Aktiviraj šifru proizvoda, softver je aktiviran.

  • Ako vidite dugme Aktiviraj šifru proizvoda, softver nije aktiviran. Trebalo bi da sledite uputstva iz odeljka „Kasnije aktiviranje programa“.

Vrh stranice

Šta je to probna verzija?

Probna verzija vam omogućava da procenite sistem Office 2010 tokom ograničenog vremenskog perioda, obično 30 ili 60 dana.

Napomena   Neke probne verzije nije moguće konvertovati u pune verzije. U tim slučajevima morate deinstalirati probnu verziju i odvojeno instalirati punu verziju.

Vrh stranice

Šta znači reč „konvertovanje“?

Konvertovanje znači da ste završili sa procenom probne verzije i odlučili da želite da kupite kompletnu verziju. Od vas će biti zatraženo da navedete šifru proizvoda koju već imate ili ćete je kupiti na mreži.

Vrh stranice

Šta su to aktivacija, grejs period i smanjena funkcionalnost?

Da biste nastavili da koristite sve funkcije proizvoda, morate da aktivirate taj proizvod. Aktivacija Microsoft proizvoda je tehnologija korporacije Microsoft za zaštitu od piraterije koja proverava da li su softverski proizvodi legitimno licencirani.

Aktivacija     Ovaj proces proverava da li je šifra proizvoda, koju morate obezbediti da biste instalirali proizvod, u upotrebi na računarima na kojima to dozvoljava licenca softvera.

Grejs period     Pre nego što unesete važeću šifru proizvoda, softver možete koristiti 30 dana, što se naziva „grejs period“. Tokom grejs perioda mogu biti omogućene određene funkcije ili programi koji nisu uključeni u kupljeni proizvod. Kada unesete važeću šifru proizvoda, videćete samo kupljene programe i funkcije.

Režim smanjene funkcionalnosti     Ako posle isteka grejs perioda ne unesete važeću šifru proizvoda, softver prelazi u režim smanjene funkcionalnosti. U režimu smanjene funkcionalnosti softver se ponaša poput prikazivača. Nećete moći da sačuvate izmene u dokumentima ili kreirate nove dokumente, a funkcionalnost može biti smanjena. Postojeće datoteke ili dokumenti neće biti oštećeni u režimu smanjene funkcionalnosti. Kada unesete šifru proizvoda i aktivirate softver, imaćete punu funkcionalnost za kupljene programe i funkcije.

Vrh stranice

Šta ako se računar koristi na poslu ili kao deo organizacije?

Ako računar koristite na poslu ili kao deo organizacije, možda koristite količinsko izdanje sistema Microsoft Office 2010. Informacije o aktiviranju pomoću količinske licence potražite u članku Aktivacija količinskih izdanja sistema Microsoft Office.

Vrh stranice

Šta ako se koristi Office Starter 2010?

Ako koristite Microsoft Office Starter 2010, softver je unapred instaliran na računaru. Office Starter 2010 je već aktiviran i ne postoji šifra proizvoda koju treba da unesete.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Access 2010, Excel 2010, InfoPath 2010, OneNote 2010, Outlook 2010, PowerPoint 2010, Project 2010, Publisher 2010, Groove 2010, Visio 2010, Word 2010, Project 2010 Standard, Visio Standard 2010, InfoPath Edit Mode 2010, Picture Manager 2010Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik