Ako... Zatim... Još makro bloka

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako blok makroa u programu Access baze podataka za računare i Access Veb aplikacije možete da koristite za uslovno izvršavanje grupe radnji makroa, u zavisnosti od vrednost izraza.

If expression Then 
 Insert macro actions here ... 
Else If expression 
 Insert macro actions here ... 
Else 
 Insert macro actions here ... 
End If

Blokiranje makroa IfThenElse u programu Access

Podešavanje

Ako i Drugo ako, sledeće argumente su potrebni.

Argument radnje

Opis

Izraz

Uslov koji želite da testirate. Mora da bude izraz koji daje vrednost True ili False.

Primedbe

Kada izaberete stavku Ako makro blok, pojavljuje se okvir za tekst tako da možete da unesete izraz koji predstavlja uslov koji želite da testirate. Pored toga, u kombinovanom okviru će se pojaviti gde možete da umetnete radnje makroa, ispod koje tekst "Završi ako" automatski prikazuje. Ako i završi ako uglasta zagrada oblast u kojoj možete da unesete grupe ili perioda radnje. Blok se izvršava samo ako izraz koji unesete ima vrednost True.

Se izračunava izraz u različitim kada je prvi izraz netačan, možete izabrati stavku Dodaj još ako da umetnete opcionalno Još ako blok. Morate da unesete izraz koji daje vrednost True ili False. U ovom slučaju, blok se izvršava samo ako izraz ima vrednost True i prvi izraz ima vrednost False.

Možete da dodate onoliko Još ako blokovi onako kao da biste If Blokiraj.

Možete izabrati stavku Dodaj još da biste umetnuli na opcionalno Else blok. U ovom slučaju, radnje koje ste umetnuli ispod Else obrasca blok Else koji izvršava samo kada dela iznad ne rade. Možete da dodate jedan blok ElseAko blok.

U sledećem primeru koda, radnje makroa u prvom bloku izvršiti ako je vrednost za [Status] veći od 0. Ako je vrednost za [Status] veći od 0, izraza koji sledi na Drugo ako se procenjuje. Radnje makroa u bloku Još ako izvršiti ako je vrednost za [Status] jednak 0. Na kraju, ako prvo blok niti drugi blok izvrši, izvršavanje radnje u blok Else .

If [Status] > 0 Then 
 Insert macro actions here ... 
Else If [Status] = 0 
 Insert macro actions here ... 
Else 
 Insert macro actions here ... 
End If

Možete da ugnezdite Ako blokovi. Trebalo bi da razmislite o ugnežđivanje na Ako bloka unutar Ako bloka ako želite da procenite drugi izraz kada prvi izraz je True. U sledećem primeru koda, unutrašnji blok If samo izvršava kada je vrednost za [Status] oba veći od 0 i veća od 100.

If [Status] > 0 Then 
 Insert macro actions here ... 
 If [Status] > 100 
 Insert macro actions here ... 
 EndifEnd If

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×