Administratorske postavke za Microsoft obrasce

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da napravite naprednu anketu? Probajte Microsoft Forms Pro.

Napomena: Administratorske postavke su dostupne samo za Office 365 Education i Office 365 komercijalnih korisnika. Da biste pristupili ovim postavkama, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Microsoft Forms je deo sistema Office 365 koji korisnicima omogućava da brzo i lako kreiraju prilagođene testove, ankete, upitnike, registracije i još mnogo toga. Kada napravite test ili obrazac, možete da pozovete druge osobe da odgovore na njega pomoću bilo kog veb pregledača, čak i na mobilnim uređajima. Kada se rezultati proslede, možete da koristite ugrađenu analitiku za procenu odgovora. Podaci obrasca, kao što su rezultati testa, mogu lako da se izvoze u Excel radi dodatne analize ili ocenjivanja.

Korišćenje Microsoft 365 administracije administracije za onemogućavanje ili omogućavanje spoljne saradnje

Onemogućavanjem ili omogućavanjem spoljne saradnje za Microsoft Forms u Microsoft 365 centru administracije, Office 365 administrator može kontrolisati da li je spoljnim korisnicima dozvoljeno da sarađuju sa korisnicima u organizaciji na obrascu ili testu. Na primer, korisnik u vašoj organizaciji kreira obrazac, ali želi da pozove druge da pomognu:

 • Prikaz i menjanje dizajna (na primer, uređivanje pitanja).

 • Prikaz, uređivanje i brisanje odziva.

Postavka spoljne saradnje omogućava vam da ograničite saradnju na obrazac samo sa korisnicima unutar organizacije.

Pogledajte članak Deljenje obrasca za saradnju za više informacija o deljenju obrasca.

.

Važno: Microsoft Forms postavka spoljne saradnje ne kontroliše sledeće što je uvek dozvoljeno bez obzira na to ako je postavka spoljne saradnje postavljena na "Isključeno":

Postavka spoljne saradnje je podrazumevano uključena i može se lako konfigurisati pomoću Microsoft 365 centra administracije kroz sledeće korake:

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Kliknite na dugme administrator da biste otiљli u Microsoft 365 centar administracije.

 3. Izaberite stavke Postavke > Usluge i programski dodaci.

  U levom oknu za navigaciju izaberite stavku „Postavke“, a zatim izaberite stavku „Usluge i programski dodaci“.
 4. Na stranici usluge programskih dodataka & izaberite stavku Microsoft Forms.

  Office postavke administratora za obrasce
 5. Na ekranu Microsoft Forms postavki koja se otvara, za podešavanje spoljne saradnje , postavite preklopnik na Isključeno ako želite da onemogućite spoljnu saradnju ili na Uključeno ako želite da omogućite spoljnu saradnju ili da omogućite spoljnu saradnju, a zatim Kliknite na dugme Sačuvaj, a zatim zatvorite.

  Postavka za saradnju Microsoft Forms

Onemogućavanje ili omogućavanje dodele korisničke licence Microsoft Forms

Kada onemogućite Microsoft Forms za korisnika, ta osoba ne može da koristi Microsoft Forms. Pločica Obrasci će biti sakrivena u Office 365 pokretanju aplikacija i matičnoj stranici. Pogledajte dodelu licenci korisnicima u sistemu Office 365 za preduzeća za korake za onemogućavanje ili omogućavanje Microsoft Forms za pojedinačno.

Administrator takođe može da odabere da onemoguće Microsoft obrasce za celu organizaciju.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Najčešća pitanja o usluzi Microsoft Forms

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×