Ažuriranje ili uklanjanje raskinute veze ka Excel radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako slajd iz prezentacije sadrži grafikon koji je povezan sa Excel radnim listom, a radni list se premesti ili izbriše, dobićete poruku o grešci (sličnu onoj koja je prikazana ispod) kada pokušate da uredite podatke. Da biste rešili ovaj problem, možete da ažurirate raskinutu vezu ili da je uklonite.

Prikazuje grešku povezane datoteke u programu PowerPoint

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a u donjem desnom uglu, u okviru Srodni dokumenti izaberite stavku Uređivanje veza ka datotekama.

  Uređivanje veza ka datotekama

  Napomena : Ako ne vidite odeljak Srodni dokument, uverite se da ste sačuvali prezentaciju.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako znate novu lokaciju povezane radne sveske, izaberite stavku Promeni izvor, idite na novu lokaciju Excel radne sveske, a zatim kliknite na dugme Otvori. Na listi Veze kliknite na ispravnu putanju do povezanog radnog lista, a zatim izaberite stavku Ažuriraj odmah.

  • Ako ne znate šta se dogodilo sa Excel radnim listom, izaberite stavku Raskini vezu. Grafikon će se i dalje pojaviti na slajdu, ali se podaci neće ažurirati kako se bude menjao originalni radni list.

   prikazuje opciju "Prekini vezu" u programu powerpoint

Srodne teme

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×