7 zanimljive stvari koje niste znali o programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Outlook vam omogućava da šaljete i primate e-poruke, upravljanje kalendarom, skladištenje imena i brojeve kontakata i praćenje zadataka. Međutim, čak i ako koristite Outlook svaki dan, možda ne znate neke od kul stvari to možete uraditi da biste bili produktivniji.

Zaboravili ste da priložite datoteku?

Outlook ne može da podsetnik o zadatak koji ste uneli ili zakazanu obavezu zaboravili ste da zapisujete, ali ga možete da sprečite koju šaljete e-poruke bez priloga. Ako sastavite novu e-poruku i otkucajte reči prilog ili priložili, pokušajte da biste poslali e-poruku bez uključujući prilog, Outlook će vas podsetiti da možda zaboravili da priložite datoteku. Možete da zaustavite proces slanja, priložite datoteke i zatim pošaljite poruku. Više zanimljive funkcije koje prilog, u članku Prilaganje datoteka ili Umetanje slike u programu Outlook e-porukama.

Outlook može da podseti možete da priložite datoteku.

Nikada ne nedostaje kartu. Outlook automatski dodaje letovima detalja.

Nikada ne izostanak leta ponovo

Ako dobijete letovima, hotela ili iznajmljivanje automobila rezervacije putem e-pošte, Outlook će automatski dodati onima u kalendar zajedno sa mnogo povezane informacije kao što su potvrde ili brojeva za praćenje i čak i veze. Nažalost, Outlook ne može da još uvek izračunavanje vreme putovanja do aerodroma, zato obavezno proverite saobraćaj pre nego što odete.

Saznajte kako da automatski dodate putovanja i paket isporuke događaje u kalendar.

Ostanite fokusirani i zanemarivanje razgovora

Imaju koje se nalazi na niti se e-pošte koji želite da zanemarite? Ako radite za velika preduzeća, neko možda možete dodati liste distribucije bez svoje znanje. Na humorističnu (i malo bolna) vidi o Microsoft je utisak pri radu sa situacija u članku Exchange Blog tima. Umesto da izbrišete svaki jednu poruku na niti kada stignu, možete da Zanemari ceo razgovor. Sve poruke u razgovoru će se prebaciti na fasciklu izbrisane stavke i buduće poruke u toj razgovora će zaobilaženje prijemnog poštanskog sandučeta u potpunosti i odmah idite u fasciklu "Izbrisane stavke". Želite li da saznate više? Pogledajte Zanemari sve e-poruke u razgovoru.

Zadrži prijemnog poštanskog sandučeta do zanemarujući zauzet razgovore.

Nikada ne nedostaje važne poruke sa poruku upozorenja.

Ne brinite o nedostaju važne poruke

Možda čekate za poslovnu ponudu ili koncert probne prodaju koda ili pravni rezime svog. Ipak, imate posla koje ne uključuju gleda Outlook lista poruka za.

Koristite Outlook obaveštenja o novim stavkama vam svaki put kada dolazna poruka zadovoljava određene kriterijume. Ovo obaveštenje će se prikazati preko bilo koju drugu aplikaciju na kojoj radite tako da nikada ne propustite tu poruku. Za više informacija o poruci upozorenja, pogledajte članak Uključivanje novu poruku upozorenja iskačuće ili isključite.

Čišćenje fascikle

Da li imate više niti u prijemnom poštanskom sandučetu sa mnogo ili čak stotine poruke u njima? Moguće je mnogo te poruke su blizu duplikata jedni drugima. Što ste ih čitate, ste odgovorili na njih, ali ih nikada ne ste izbrisali.

Da biste izbrisali mnoge od ovih poruka, ostavite samo poruke koje nisu pročitane ili imaju jedinstvene informacije u njima možete da koristite dugme očisti. Pokušajte da ga i pogledajte koliko bliže se u prijemnom poštanskom sandučetu nula. Potražite fasciklu i razgovora očistite za više informacija.

Koristite Clean fasciklu da biste uklonili dodatne, nepotrebne poruke.
Kreiranje više fascikli za skladištenje e-poruka.

Otvorite više prozora programa Outlook

Imate želite da brzo idi napred i nazad između prijemnog poštanskog sandučeta i kalendara ili da ih prikažete Uporedni prikaz? Prebacivanje između e-pošte, osobe, kalendar, zadatke, beleške, fascikle, prečice i programski dodaci, jednostavno je. Kliknite na odgovarajuće dugme na oknu za navigaciju.

Ako želite da otvorite bilo koju od tih opcija u novom prozoru programa Outlook, kliknite desnim tasterom miša na dugmad pre nego što ćete kliknuti na ili ćete ih izabrati. Izaberite stavku Otvori u novom prozoru.

@Mentions

Vam šalju e-poruke na nekoliko saradnicima, ali samo potreban odgovor iz dve od njih? Možda ste koristili tekstualnih efekata kao što su podebljavanje i podvlačenje i praktičnog fonta boje za isticanje njihova imena. Imate drugu opciju.

Otkucajte praćeno njegovo ime i nekoliko stvari koje treba da se desi.

  • Njeno ime se automatski dodaje red e-poruke.

  • Njeno ime je markirana u telu poruke.

  • Kada primaju poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, vide na @ tamo na listi poruka koja pokazuje pomenuli su po imenu.

Pronađite nečiju pažnju sa @mentions.
Da li imate Saveta za deljenje? Javite.

Da li imate Saveta za deljenje?

Jedna od najboljih stvari koje o Outlook je koliko može da uradi. Iz upravljanje kontaktima da napravite zadatke i dodelite, štampanje lepe nalepnica sa adresom i upravljanje digitalnim rasporedom, Outlook mogu sve. Smo da imate sopstveni saveti i trikovi za deljenje sa nam i ostale na svetu. Ostavite komentar sa Odaberite za najbolje Outlook da uradite.

Ako želite da otvorite bilo koju od tih opcija u novom prozoru programa Outlook, kliknite desnim tasterom miša na dugmad pre nego što ćete kliknuti na ili ćete ih izabrati. Izaberite stavku Otvori u novom prozoru.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×