Šta se dogodilo sa menijem „Datoteka“?

Novi dizajn u sistemu Microsoft Office 2010 sadrži karticu Datoteka koja zamenjuje dugme „Microsoft Office“ Slika Office dugmeta uključeno u izdanje Microsoft Office 2007, u programe: Word, Excel, PowerPoint, Access i Outlook (u prozorima za pisanje i čitanje). Dugme i kartica zamenjuju meni Datoteka koji je postojao u nekim Microsoft Office 2007 programima, kao i u sistemu Microsoft Office 2003 i starijim verzijama.

Važno : Trenutno nije dostupna nijedna opcija korporacije Microsoft za vraćanje korisničkog interfejsa na meni Datoteka, trake sa alatkama i komande koje su postojale u nekim Microsoft Office 2007 programima, kao i u sistemu Microsoft Office 2003 i starijim verzijama.

Kada izaberete karticu Datoteka, videćete iste osnovne komande koje su bile dostupne nakon klika na dugme „Microsoft Office“ Slika Office dugmeta ili izbora menija Datoteka u nekim Microsoft Office 2007 programima, kao i u sistemu Microsoft Office 2003 i starijim verzijama. Ove osnovne komande uključuju komande Otvori, Sačuvaj i Odštampaj, ali nisu ograničene na njih. Neke komande, kao što je komanda Uvezi, premeštene su na traku koja je deo interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent.

Više informacija o kartici Datoteka potražite u članku Šta je to prikaz „Microsoft Office Backstage“ i gde se nalazi?

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×