Šta je to OneDrive for Business?

OneDrive for Business je mesto na kojem možete da skladištite, sinhronizujete i delite poslovne datoteke. Kao deo usluge Office 365 ili sistema SharePoint Server 2013, OneDrive for Business vam omogućava da ažurirate i delite svoje datoteke sa bilo kog mesta, kao i da istovremeno radite na Office dokumentima sa drugima.

Napomena   OneDrive for Business se razlikuje od usluge OneDrive, koja je namenjena ličnom skladištenju, odvojenom od radnog prostora. OneDrive for Business se razlikuje i od lokacije tima Office 365, koja je namenjena skladištenju dokumenata tima ili dokumenata koji se odnose na projekat. Ako imate malo preduzeće, idealno rešenje je da podesite skladištenje datoteka tako da koristi zajedno OneDrive for Business i Office 365 lokacije tima.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Skladištenje poslovnih dokumenata i povezanih datoteka

Ako koristite Office 365, imate 1 TB prostora u oblaku za OneDrive for Business. Ako je OneDrive for Business biblioteka hostovana na SharePoint serveru u organizaciji, administratori iz organizacije utvrđuju koliko je prostora za skladištenje dostupno.

Sve datoteke koje uskladištite u usluzi OneDrive for Business su privatne dok ne odlučite da ih delite. Datoteku možete lako da delite sa svima u organizaciji, na primer tako što ćete je postaviti u fasciklu „Deljeno sa svima“. Možete i da delite datoteke sa određenim saradnicima kako biste mogli da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Office 365, možda čak možete da delite sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet   Kada šaljete e-poštu iz programa Outlook Web App, OneDrive for Business datoteku možete da priložite kao vezu umesto slanja priloga. Kada priložite datoteku kao vezu, osobama kojima pošaljete poruku automatski dajete dozvolu za uređivanje datoteke. Pored toga, štedite prostor u svačijem poštanskom sandučetu i podstičete ljude da uređuju istu kopiju u usluzi OneDrive for Business.

Da biste došli do usluge OneDrive for Business:

  1. Prijavite se u Office 365 ili na SharePoint 2013 lokaciju koristeći poslovni ili školski nalog.
    Ekran za prijavljivanje na Office 365 portal

  2. Na vrhu stranice izaberite stavku OneDrive. Odnosno, izaberite pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“, a zatim izaberite stavku OneDrive.

    Opcije za navigaciju usluge Office 365

OneDrive for Business vam je obezbeđen preko pretplate vaše organizacije na SharePoint Online u usluzi Office 365 ili preko lokalne instalacije sistema SharePoint Server 2013.

Da biste saznali više o OneDrive for Business biblioteci, pogledajte sledeće:

Sinhronizacija usluge OneDrive for Business sa računarom

OneDrive for Business aplikacija za sinhronizovanje omogućava da sinhronizujete OneDrive for Business biblioteku ili druge SharePoint biblioteke lokacija sa lokalnim računarom. Aplikacija za sinhronizovanje dostupna je uz Office 2013 ili Office 365 pretplate koje uključuju Office 2013 aplikacije. Ako nemate Office 2013, dostupno je i besplatno preuzimanjeOneDrive for Business aplikacije za sinhronizovanje.

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business, prijavite se u Office 365 ili SharePoint, izaberite stavku OneDrive na vrhu stranice, a zatim stavku Sinhronizuj.

Sinhronizacija usluge OneDrive for Business ili biblioteke lokacije sa računarom

Sinhronizovane datoteke pronaći ćete u istraživaču datoteka, u okviru omiljenih stavki. Ako sinhronizujete Office 365 OneDrive for Business biblioteku, sinhronizovane datoteke pojavljuju se u fascikli OneDrive@<organizacija>. Ako želite, radite na njima lokalno i promene će biti automatski sinhronizovane sa OneDrive for Business bibliotekom kad budete na mreži.

Po čemu se OneDrive for Business razlikuje od usluge OneDrive?

Microsoft nudi još jednu uslugu za skladištenje koja se zove OneDrive. Možda već koristite OneDrive za skladištenje dokumenata i drugog sadržaja u oblaku. Ova usluga se razlikuje od usluge OneDrive for Business:

  • OneDrive je besplatno lično skladište na mreži koje dobijete uz Microsoft nalog ili Outlook.com. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima pa čak i saradnju na sadržaju. Slobodno možete da odlučujete kako želite da ga koristite.

  • OneDrive for Business je skladište na mreži namenjeno za poslovne potrebe. Vašom uslugom OneDrive for Business upravlja organizacija i omogućava da delite poslovne dokumente i zajednički radite na njima sa saradnicima. Administratori kolekcije lokacija u organizaciji kontrolišu šta možete da radite u biblioteci.

Napomena    U zaglavlju ili na nekom drugom mestu na SharePoint ili Office 365 lokaciji, „OneDrive“ se pojavljuje kao skraćenica za OneDrive for Business radi jednostavnosti.

Saznajte više

Za više informacija o korišćenju usluge OneDrive for Business i OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju pogledajte sledeće:

Za informacije o

Idite na

Skladištenje sadržaja i upravljanje njime

Deljenje sadržaja i saradnja na njemu

Sinhronizacija sadržaja sa lokalnim uređajem

Takođe pogledajte

Posetite Office 365 Learning Center

Primenjuje se na: SharePoint Online, Office 365, Office 365 administrator, Office 365 Small Business administrator, OneDrive for Business, SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Server 2013 Standard, SharePoint Server 2016 Standard, SharePoint Server 2016 Enterprise, OneDriveDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik