Šta je to OneDrive for Business?

OneDrive for Business je integralni deo usluge Office 365 ili sistema SharePoint Server i obezbeđuje mesto u oblaku na kojem možete da skladištite, delite i sinhronizujete poslovne datoteke. OneDrive for Business vam omogućava da ažurirate i delite svoje datoteke sa bilo kog uređaja. Čak možete da radite na Office dokumentima istovremeno sa drugima.

Napomena : OneDrive for Business se razlikuje od usluge OneDrive, koja je namenjena ličnom skladištenju, odvojenom od radnog prostora. OneDrive for Business se razlikuje i od lokacije tima Office 365, koja je namenjena skladištenju dokumenata tima ili dokumenata koji se odnose na projekat. Ako imate malo preduzeće, idealno rešenje je da podesite skladištenje datoteka tako da koristi zajedno OneDrive for Business i Office 365 lokacije tima.

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.

Ako koristite Office 365, imate 1 TB prostora u oblaku za OneDrive for Business. Ako je OneDrive for Business biblioteka hostovana na SharePoint serveru u organizaciji, administratori iz organizacije utvrđuju koliko je prostora za skladištenje dostupno.

Sve datoteke koje uskladištite u usluzi OneDrive for Business su privatne dok ne odlučite da ih delite. Na primer, datoteku možete lako da delite sa svima u organizaciji tako što ćete je postaviti u fasciklu „Deljeno sa svima“. Možete i da delite datoteke sa navedenim saradnicima kako biste mogli da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Office 365, možda čak možete i da delite sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet : Kada šaljete e-poštu iz programa Outlook Web App, OneDrive for Business datoteku možete da priložite kao vezu umesto slanja priloga. Kada priložite datoteku kao vezu, osobama kojima pošaljete poruku automatski dajete dozvolu za uređivanje datoteke. Pored toga, štedite prostor u svačijem poštanskom sandučetu i podstičete ljude da uređuju istu kopiju u usluzi OneDrive for Business.

Da biste došli do usluge OneDrive for Business:

 1. Prijavite se u Office 365 ili na SharePoint lokaciju koristeći poslovni ili školski nalog.
  Ekran za prijavljivanje na Office 365 portal

 2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim izaberite stavku „OneDrive“.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365

Usluga OneDrive for Business vam je obezbeđena putem pretplate organizacije na SharePoint Online u usluzi Office 365 ili putem lokalne instalacije sistema SharePoint Server.

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business sa lokalnim računarom, biće vam potrebna OneDrive for Business aplikacija za sinhronizaciju, koja vam omogućava da sinhronizujete OneDrive for Business biblioteku ili druge biblioteke SharePoint lokacija na lokalnom računaru. Ova aplikacija za sinhronizaciju dostupna je uz Office 2013 ili Office 2016, odnosno uz Office 365 pretplate koje obuhvataju Office 2016 aplikacije. Ako nemate Office, dostupno je i besplatno preuzimanjeOneDrive for Business aplikacije za sinhronizaciju. Pošto uvek treba da koristite najnoviju verziju, više informacija potražite u članku Ažuriranje OneDrive for Business aplikacije za sinhronizaciju.

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business, prijavite se u Office 365 ili SharePoint, izaberite stavku OneDrive na vrhu stranice, a zatim stavku Sinhronizuj.

Sinhronizacija usluge OneDrive for Business ili biblioteke lokacije sa računarom ili Veza za sinhronizaciju na vrhu stranice u sistemu SP2013

Da biste našli OneDrive for Business, uradite nešto od sledećeg:

 • Sinhronizovane datoteke ćete pronaći u istraživaču datoteka, u okviru table brzog pristupa. Ako sinhronizujete Office 365 OneDrive for Business biblioteku, sinhronizovane datoteke se pojavljuju u fascikli OneDrive@organizacija, OneDrive – organizacija ili OneDrive for Business.

  Sinhronizovana fascikla „OneDrive for Business“ u istraživaču datoteka Sinhronizovana OneDrive for Business fascikla u omiljenim lokacijama istraživača datoteka Lista „Omiljene lokacije“ za OneDrive for Business u okviru sistema SP2016
 • Kliknite na OneDrive ikonu OneDrive ikona/dugme na sistemskoj paleti na sistemskoj paleti, a zatim izaberite stavku Otvorite OneDrive for Business fasciklu.

Na datotekama možete da radite i lokalno, sačuvate ih u fascikli OneDrive, a promene će se automatski sinhronizovati sa OneDrive for Business bibliotekom kada se povežete sa mrežom.

Microsoft nudi još jednu uslugu za skladištenje koja se zove OneDrive. Možda već koristite OneDrive za skladištenje dokumenata i drugog sadržaja u oblaku. Ova usluga se razlikuje od usluge OneDrive for Business:

 • OneDrive je lično skladište na mreži koje dobijete uz Microsoft nalog ili Outlook.com. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima pa čak i za saradnju na sadržaju. Na vama je da odlučite kako želite da ga koristite.

 • OneDrive for Business je skladište na mreži namenjeno za poslovne potrebe. Vašom uslugom OneDrive for Business upravlja organizacija i omogućava da delite poslovne dokumente i zajednički radite na njima sa saradnicima. Administratori kolekcije lokacija u organizaciji kontrolišu šta možete da radite u biblioteci.

Iako lični OneDrive ne možete da povežete sa Office 365 poslovnim nalogom, možete da kopirate ili premeštate datoteke između njih. Pratite sledeće korake da biste premeštali datoteke između ličnog OneDrive naloga i usluge OneDrive for Business:

Kopiranje datoteka između lične usluge OneDrive i usluge OneDrive for Business
 1. Sinhronizujte obe verzije usluge OneDrive na lokalnom računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija usluge OneDrive for Business ili biblioteka lokacija sa računarom.

 2. Otvorite obe fascikle na računaru i kopirajte ili prevucite datoteke iz jedne fascikle u drugu.

 3. Ponovo sinhronizujte obe fascikle sa uslugom OneDrive.

Napomena :  U zaglavlju ili na nekom drugom mestu na SharePoint ili Office 365 lokaciji, „OneDrive“ se pojavljuje kao skraćenica za OneDrive for Business radi jednostavnosti.

Takođe pogledajte

Office centar za obuku

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×