Šta je Microsoft Exchange nalog?

Pojedine funkcije programa Outlook zahtevaju korišćenje Microsoft Exchange naloga. Exchange je poslovni server za saradnju i komunikaciju koji se zasniva na e-pošti. Licence za Exchange server možete da kupite od korporacije Microsoft ili od ovlašćenih prodavaca.

Ako se u organizaciji u kojoj radite koristi Exchange server, a ne znate da li imate nalog ili kako da ga koristite, za pomoć se obratite odeljenju za pomoć ili administratoru mreže u organizaciji.

Kućni korisnici obično ne koriste Exchange nalog, već POP3 nalog e-pošte koji im je obezbedio ISP ili neku uslugu za e-poštu zasnovanu na Webu, kao što je Windows Live Mail. Ukoliko koristite POP3 nalog e-pošte, dobavljač Internet usluga može da vam pruži informacije koje se tiču vašeg naloga. Osobe koje nemaju Exchange naloge nisu u mogućnosti da koriste funkcije programa Outlook za koje je on neophodan.

Pomoć za funkcije koje zahtevaju Exchange nalog sadrži jednu od sledećih tvrdnji:

 • Za ovu funkciju je potreban Microsoft Exchange nalog. Mnogi lični i kućni nalozi e-pošte koriste drugačiji tip naloga, na primer POP3 ili Internet Message Access Protocol (IMAP), uključujući Windows Live Hotmail ili Google Gmail. Ti nalozi ne rade sa ovom funkcijom.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange nalog u keširanom Exchange režimu. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Exchange server.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2000, Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog u keširanom Exchange režimu. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2003 ili Exchange Server 2007 nalog u keširanom Exchange režimu. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2007 nalog. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

 • Ova funkcija zahteva da koristite Microsoft Exchange Server 2007 nalog u keširanom Exchange režimu. Većina kućnih i ličnih naloga ne koriste Microsoft Exchange.

Da biste utvrdili verziju Exchange servera sa kojom se povezuje nalog, pogledajte članak Određivanje verzije sistema Microsoft Exchange sa kojom se nalog povezuje.

Ukoliko ne koristite Exchange nalog, možda nećete videti menije, komande ili opcije navedene u pomoći za ove funkcije.

Koji tipovi naloga e-pošte se nalaze u vašem profilu programa Outlook?

Tipovi naloga e-pošte u vašem profilu programa Outlook navedeni su u dijalogu Postavke naloga.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. Na kartici E-pošta, u koloni Tip navedeni su tipovi naloga za svaku stavku.

  Slika ekrana

  Napomena   Neke funkcije mogu zahtevati određene verzije Exchange servera. Da biste utvrdili verziju Exchange servera sa kojom se povezuje nalog, pogledajte članak Određivanje verzije sistema Microsoft Exchange sa kojom se nalog povezuje.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Outlook 2007Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik