„InfoPath nije moguće otvoriti izabrani obrazac” o grešci kada pokušate da otvorite u programu InfoPath Filler obrascu koje se objavljuju na SharePoint Online lokaciji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problem

Kada pokušate da otvorite u programu InfoPath Filler obrascu koje se objavljuju na SharePoint Online lokaciji, dobijate sledeću poruku o grešci:

 • InfoPath ne može da otvori izabrani obrazac zbog greške u kodu za obrazac. Postavke smernica sprečavaju otvaranje Internet obrasce sa kontrolisani kôd. Da biste rešili ovaj problem, obratite se administratoru sistema.

Do ovog problema dolazi kada su ispunjeni sledeći uslovi:

 • Obrazac sadrži kôd.

 • Nivo pouzdanosti je podešen na Potpunu pouzdanost u programu InfoPath Designer. Da biste proverili ovu postavku u programu InfoPath Designer 2013, izaberite karticu datoteka , kliknite na dugme Opcije obrasca, izaberite stavku bezbednost i poverenje, a zatim pregledajte odeljak Nivo bezbednosti .

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, dodajte SharePoint lokaciju koja sadrži InfoPath Filler obrasca na listu pouzdanih lokacija u programu Internet Explorer. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Pokrenite program Internet Explorer.

 2. U zavisnosti od vaše verzije programa Internet Explorer, izvršite neku od sledećih radnji:

  1. U meniju Alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

  2. Kliknite na ikonu zupčanika, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

   Internet opcije

 3. Izaberite karticu bezbednost , izaberite stavku pouzdane lokacije, a zatim izaberite stavku lokacije.

  Bezbednost u Internet opcijama

 4. U polju Dodaj ovu Veb lokaciju u zonu okvir, upišite URL za SharePoint Online lokaciju koju želite da dodate u zonu pouzdanih lokacija , a zatim kliknite na dugme Dodaj. Na primer, otkucajte https://contoso.sharepoint.com. (Evo, čuvar mesta contoso predstavlja domen koji koristite za vašu organizaciju.) Ponovite ovaj korak za sve dodatne lokacije koje želite da dodate u ovu zonu.

  U dijalogu pouzdane lokacije

 5. Nakon što dodate svake lokacije na listu Veb lokacije , kliknite na dugme Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu.

Više informacija

I dalje potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×