„Obaveštenje o nalogu“ se pojavljuje u sistemu Office nakon prebacivanja između Office 365 planova

Ako ste instalirali Office na računaru kao deo pretplate na Office 365 za preduzeća, a organizacija se prebaci na drugi plan usluge Office 365 za preduzeća, možda ćete morati da instalirate verziju sistema Office koja se dobija uz novi plan. Office vam to javlja tako što prikazuje sledeću poruku u roku od 1 do 3 dana nakon promene plana:

„Obaveštenje o nalogu. Pretplata na Office 365 ima promenu na čekanju. Prijavite se da biste nastavili da koristite aplikacije bez ometanja.“

Tu poruku možete da vidite i ako ne ažurirate Office odmah:

„Neophodno je ažuriranje. Pretplata na Office 365 ima promenu na čekanju. Primenite promenu odmah da biste nastavili da koristite aplikacije.“

Pojavljivanje obaveštenja o nalogu možete da sprečite tako što ćete ažurirati Office (ako imate Office 2016) ili tako što ćete ga ponovo instalirati (ako imate Office 2013).

Izbor verzije sistema Office

Ispod izaberite verziju sistema Office koju koristite, a zatim pratite korake da biste ažurirali ili ponovo instalirali Office.

Važno: 

 • Uz novi plan usluge Office 365 možete da dobijete Office 2013, Office 2016 ili oba.

 • U zavisnosti od toga koju verziju sistema Office instalirate, neke aplikacije kao što je Pristup možda neće biti uključene. Za informacije o tome koje funkcije su dostupne u Office 365 planovima pogledajte članak Dostupnost Office funkcija u Office 365 planovima.

Kada otvorite Office i vidite dijalog Obaveštenje o nalogu izaberite stavku Ažuriraj i prijavite se ako se to zatraži.

Office će preuzeti ispravke i završiti konverziju u pozadini čak i ako nije pokrenut. Stara verzija sistema Office deinstalira se u sklopu ovog procesa.

Važno: Ako imate Office 2016, a dijalog Obaveštenje o nalogu sadrži dugme Prijavite se umesto dugmeta Ažuriraj, pratite proceduru za opciju Imam Office 2013.

Napomena: Preporučujemo da prvo deinstalirate staru verziju sistema Office, a zatim instalirate verziju koju ste dobili uz novi plan. Deinstaliranjem sistema Office ne brišu se Office dokumenti, ali uvek se preporučuje da prvo napravite njihovu rezervnu kopiju. Korak deinstaliranja možete da preskočite i da odmah instalirate novu verziju, ali onda ćete imati instalirane obe verzije sistema Office i neke aplikacije, kao što je Access, mogu i dalje da budu instalirane, ali da prikazuju greške „Nelicencirani proizvod“ ako pokušate da ih koristite. Tražiće se da deinstalirate Office 2016 ako pokušate da instalirate Office 2013.

 1. Koristite kontrolnu tablu da biste deinstalirali Office kao što je opisano u članku Deinstaliranje sistema Office 2013, Office 2016 ili usluge Office 365 sa Windows računara.

 2. Kada deinstalirate Office, prijavite se u Office 365 na sajtu https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx da biste instalirali Office. Ako vam je potrebna pomoć, pročitajte članak Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

  Napomena: Na stranici Office možda ćete videti opciju za instaliranje sistema Office 2016, Office 2013 ili oba. To zavisi od novog plana usluge Office 365 i toga koje vam je verzije sistema Office omogućio administrator.

 1. Otvorite Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Nalog, a zatim potražite broj verzije u okviru Office ispravke.

  Verzija 15 predstavlja Office 2013, a Verzija 16 je Office 2016.

  Pokazuje kako da saznate koju verziju sistema Office koristite.

Šta se dešava ako ne instaliram verziju koja se dobija iz novi plan?

Ako ne instalirate verziju sistema Office koju dobijete uz novi plan usluge Office 365 za preduzeća, Office počinje da prikazuje grešku (Nelicencirani proizvod) na naslovnoj traci i vidite sledeću poruku:

„AŽURIRANJE JE OBAVEZNO. Pretplata na Office 365 ima promenu na čekanju. Primenite promenu odmah da biste mogli da nastavite da koristite aplikacije.“

Office na kraju prelazi u režim smanjene funkcionalnosti i onemogućava se većina dugmadi i funkcija. Instalirajte novu verziju sistema Office što pre možete kako bi sve funkcije sistema Office nastavile da rade.

Crveni baner u Office aplikacijama na kom piše: „NEOPHODNO JE AŽURIRANJE: Pretplata na Office 365 ima promenu na čekanju. Primenite promenu odmah da biste nastavili da koristite aplikacije“.

Niste se prebacili na drugi plan?

Greške u vezi sa nelicenciranim proizvodom mogu se pojaviti i iz drugih razloga. Pomoć potražite u članku Greške „Nelicencirani proizvod“ u sistemu Office.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Pomoć

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Obratite se podršci

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×