Štampanje redova sa zaglavljima kolona na vrhu svake stranice

Štampanje redova sa zaglavljima kolona na vrhu svake stranice

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako radni list obuhvata više od jedne stranice, zaglavlja ili oznake redova i kolona (koji se nazivaju i naslovima štampanja) možete odštampati na svakoj stranici. Na primer, možete da ponavljate prvi red zaglavlja kolone na svim stranicama kada imate velike, složene radne listove.

 1. Izaberite radni list koji želite da odštampate.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Štampanje naslova.

  Na kartici „Raspored na stranici“ izaberite stavku „Štampanje naslova“

  Napomena: Komanda Naslovi štampanja će se pojaviti kao nedostupna ako radite u režimu uređivanja ćelije, ako je grafikon izabran na istom radnom listu ili ako nemate instaliran štampač.

 3. Na kartici List, u odeljku Štampanje naslova izvršite jednu ili obe sledeće radnje:

  • U polje Redovi koje treba ponoviti na vrhu otkucajte referencu redova koji sadrže oznake kolona.

  • U polje Kolone koje treba ponoviti sa leve strane otkucajte referencu kolona koje sadrže oznake redova.

   Na primer, ako želite da odštampate znake kolone na vrhu svake odštampane stranice, možete da otkucate $1:$1 u polju Redovi koje treba ponoviti na vrhu.

   Savet: Takođe možete kliknuti na dugme Skupi dijalog Dugme „Skupi“ koje se nalazi na desnoj strani polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti sa leve strane, a zatim izabrati redove i kolone naslova koje želite da ponavljate u radnom listu. Kada završite sa biranjem redova i kolona naslova, ponovo kliknite na dugme Skupi dijalog Dugme „Skupi“ da biste se vratili u dijalog.

   Napomena: Ako je izabrano više od jednog radnog lista, polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti sa leve strane nisu dostupna u dijalogu Podešavanje stranice. Da biste otkazali izbor više radnih listova, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista i izaberite stavku Razgrupiši listove.

Sledeći koraci

Kada završite sa postavljanjem radnog lista tako da sadrži naslove ili oznake reda ili kolone (koji se zovu i naslovi za štampanje) na svakoj stranici, možete da odštampate radni list.

Ova funkcija nije dostupna u programu Excel Online.

Ako imate Excel aplikaciju za računare, možete da koristite dugme Otvori u programu Excel da biste otvorili radnu svesku i Štampanje redova sa zaglavljima kolona.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×