Štampanje propratnih sadržaja, beležaka ili slajdova

Bilo da želite da štampate propratni sadržaj, stranice sa napomenama ili slajdove, došli ste na pravo mesto.

(Ako tražite informacije o dizajniranju propratnih sadržaja, na primer, kako da podesite rasporede i položaj slajdova odnosno promenite zaglavlja, podnožja ili pozadinu, pogledajte članak Kreiranje ili promena propratnog sadržaja prezentacije.)

Propratni sadržaji sa beleškama
Propratni sadržaj „3 slajda“ sa linijama za hvatanje beležaka. (Pogledajte 4. korak)

Štampanje slajdova, beležaka ili propratnog sadržaja

 1. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Odštampaj.

 2. U okviru stavke Štampač kliknite na strelicu nadole i odaberite štampač.

  Izbor štampača
  • Ako ne vidite navedene štampače:    Moraćete da ih dodate u Windows kontrolnoj tabli (detalje potražite u članku: „Dodavanje uređaja“ u Windows pomoći).

  • Ako nemate mrežni ili bežični štampač:    Trebalo bi da se uverite da je štampač fizički povezan sa računarom. Detalje potražite u dokumentaciji štampača.

 3. U okviru stavke Postavke kliknite na strelicu nadole pored stavke Štampanje svih slajdova, a zatim odaberite slajdove koje želite da odštampate:

  Postavke štampanja

  Savet:  Ako imate neke skrivene slajdove koje želite da odštampate, opcija Štampanje skrivenih slajdova je aktivna i možete da je izaberete.

 4. Kliknite na strelicu nadole pored stavke Slajdovi preko cele stranice, a zatim izaberite raspored za štampanje. Dolenavedene sličice prikazuju pregled izgleda stranica nakon štampanja.

  Savet:  Da biste odštampali napomene slajda za govornika ili kao propratne sadržaje za korisnike, izaberite stavku Stranice sa napomenama u okviru Raspored za štampanje. Ova opcija će odštampati jedan slajd po stranici sa svim vašim napomenama ispod toga i ona predstavlja dobar izbor za slajdove koji sadrže previše teksta za lepo uklapanje na jednom slajdu.

  Izbor rasporeda za štampanje
 5. Kliknite na strelicu nadole pored stavke Štampanje na obe stranice, a zatim odaberite format stranice.

  Izbor željene opcije stranice

  Napomena: Ovu opciju vidite samo ako slajdove šaljete na štampač koji podržava dvostrano štampanje.

 6. Izaberite stavku Upareno, a zatim odaberite željenu opciju za organizovanje otiska. Ako štampač ne nudi uparivanje, ova opcija može da bude nedostupna.

 7. Izaberite stavku Povezivanja da biste odabrali željenu opciju za povezivanje otisaka. Ako štampač ne nudi povezivanja, ova opcija može da bude nedostupna.

 8. Izaberite stavku Skala sivih tonova i odaberite šemu boja za otisak.

  Izbor šeme boja za otisak

  Saveti za štampanje u boji, skali sivih tonova ili čistoj crno-beloj tehnici:

  Boja

  Ako odaberete opciju Boja, ali nemate štampač u boji, otisak će biti sličnog, ali ne istog kvaliteta kao kad se štampa u skali sivih tonova.

  Skala sivih tonova

  Ako nemate štampač u boji ili ne zahtevate otisak u boji, odabir opcije Skala sivih tonova će štampati sve objekte na stranici u nijansama sive. U skali sivih tonova, objekti kao što su grafikoni i tabele pojaviće se jasniji i uredniji nego što bi bili pri odabiru opcije Boja na štampaču bez boje.

  Čisto crno-belo

  Ova opcija štampa slajdove u crno-beloj tehnici. Nema nijansi sive boje. Kao rezultat toga, neki objekti u temi dizajna slajda, kao što su reljefni tekst i efekti senke, neće biti odštampani. Tekst će se odštampati u crnoj tehnici čak i ako ste odabrali sivu kao prvobitnu boju teksta.

 9. U polje Kopije unesite željeni broj kopija, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  Kliknite na dugme „Odštampaj“

Više informacija o štampanju u programu PowerPoint potražite u sledećim člancima:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×