Štampanje naslova redova i kolona

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Excel podrazumevano ne štampa naslove kolona (A, B, C, itd.) ili naslove redova (1, 2, 3, itd.) koje se pojavljuju duž ivice lista.

Naslovi redova i kolona u radnoj svesci

Pratite ove korake da biste odštampali naslovi kolona i redova na radnom listu:

Slika ikone

Kliknite na radni list. Ako želite da biste to uradili za više radnih listova, možete da grupa ih.

Excel radnih listova prikazani u dnu okna za Excel

Slika ikone

Na traci izaberite karticu Raspored na stranici .

Kartici raspored stranice na traci

Slika ikone

U grupi Opcije lista, u okviru Naslovi potvrdite izbor u polju za potvrdu Štampanje.

Raspored na stranici > lista opcija > Štampanje naslova

Napomena: Možete i da kliknete na mali proširenja ikonu Slika dugmeta i zatim u okviru Štampanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu naslova redova i kolona .

Da biste odštampali radnog lista, pritisnite Kombinaciju tastera CTRL + P da biste otvorili dijalog " Štampanje " i zatim kliknite na dugme u redu.

Saveti

 • Da biste pregledali radnog lista pre štampanja, pritisnite Kombinaciju tastera CTRL + F2.

 • Podrazumevano, Excel koristi stil reference A1 koja upućuje na kolonama kao slova i redovima kao brojevi. Ako vidite brojeve umesto slova u naslovima kolona, radne sveske koristi alternativni stil reference "R1C1". Da biste se vratili A1 referenca stila, izaberite stavke datoteka > Opcije > formule, a zatim, u okviru rad sa formulama, opozovite izbor u polju za potvrdu stil reference "R1C1" .

  Ako koristite Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta i zatim izaberite stavku Excel opcije > formule.

  Datoteka > opcije > formule > rad sa formulama > stil reference "R1C1"

 • Ne možete prilagoditi brojeve i slova u naslova redova i kolona. Ako je vaš cilj da oznake kolone ili redove na radnom listu, samo kliknite na ćeliju, otkucajte tekst koji želite da koristite i zatim pritisnite taster TAB da biste se premestili u sledeću ćeliju. Na primer, možda ćete da označite mesečni rezultate prodaje tako što ćete uneti imena meseci u ćeliji A1 kroz L1.

  Koristite red zaglavlja tabele, kao što su januar, februar, mart, itd.

  Možete da koristite funkciju popune u programu Excel za brzo kreiranje nalepnica, kao što je seriji meseci. Više informacija potražite u članku Automatsko popunjavanje podataka u ćelije radnog lista. Možete takođe da postavite podataka kao u Excel tabelikoja mogu automatski da podesi prvi red kao red zaglavlja.

 • Da biste odštampali određene podatke na vrhu ili na kraju svake odštampane stranice – kao što su imena meseci koji se pojavljuju u prvom redu radnog lista – pogledajte Ponavljanje redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici.

 • Da biste dodali zaglavlja ili podnožja na odštampanom radnom listu, pogledajte članak zaglavlja i podnožja stranica na radnim listovima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×