Štampanje koordinatnih linija

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Linije koordinatne mreže neće se pojaviti na odštampanom radnom listu ili u radnoj svesci podrazumevano. Možete odabrati da štampaju koordinatne linije, izmenite njihove boje i pregled kako će izgledati koordinatne linije.

Saveti: 

  • Da biste videli kako će odštampati linije koordinatne mreže, na kartici raspored , u okviru Štampanje, kliknite na dugme Pregled, koji prikazuje pregled kako će izgledati odštampane list. Linije koordinatne mreže su dizajnirani da biste odštampali samo oko stvarne podatke na listu. Ako želite da odštampate koordinatne linije oko kao i prazne ćelije, morate da podesite oblast štampanja da biste uključili te ćelije. Alternativno, možete da primenite ivice oko ćelija umesto toga.

  • Da biste promenili boju linije koordinatne mreže ćelija, u željene opcije, u okviru Koautorstva, izaberite stavku Prikaz. U dijalogu Prikaz , u okviru Opcije prozora, uverite se da je potvrđen izbor u polju Prikaži koordinatne linije i zatim u iskačućem meniju boja izaberite boju koju želite da koristite.

  • Ako linije koordinatne mreže ne pojavljuju kada pregledate ili štampate u radnom listu, u meniju datoteka , izaberite stavku Podešavanje stranice. Na kartici list , uverite se da da nije potvrđen izbor u polju za potvrdu Radna verzija .

  • Ako ne štampaju koordinatne linije, možda postoji problem sa upravljački program štampača. Uverite se da ste instalirali najnoviji upravljački program od proizvođača štampača.

Takođe pogledajte

Pregled stranica pre štampanja

Štampanje dela list

Štampanje naslova ili naslove na svakoj stranici

Štampanje komentara

Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže na radnom listu

Dodavanje, promena ili uklanjanje ivice ćelije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×