Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koordinatna mreža se podrazumevano ne vidi na odštampanom Microsoft Excel radnom listu ili radnoj svesci. Ovaj članak daje instrukcije kako da odštampate radne listove sa koordinatnom mrežom.

 1. Izaberite radne listove koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku Izbor jedne ili više radnih listova.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Opcije lista, u okviru Koordinatne linije potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj.

  Grupa „Opcije lista“ na kartici „Raspored na stranici“

  Napomena: Ako ste izabrali grafikon, sliku ili neki drugi objekat u radnom listu, polja za potvrdu u grupi Opcije lista će biti nedostopna. Polja za potrvdu će biti vidljiva kada otkažete prethodni izbor.

 3. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica   Možete da pritisnete i kombinaciju tastera Ctrl+P.

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

Sledeći koraci

Nakon što izaberete u polju za potvrdu Odštampaj , možda ćete želeti da izvršite sledeće korake:

 • Pregled koordinatne mreže    – Da biste videli kako će odštampati linije koordinatne mreže, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F2 da biste otvorili karticu " datoteka " koji prikazuje pregled odštampanom radnom listu. Koordinatna mreža će se videti na radnom listu samo oko mesta gde se nalaze podaci. Ako želite da odštampate koordinatnu mrežu oko mesta gde se nalaze prazne ćelije morate podesiti oblast štampanja tako da ona uključuje te ćelije. Drugi način je da primenite ivice na prazne ćelije. Više informacija o ovim opcijama potražite u članku Definisanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu ili ivica primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

 • Rešavanje problema sa štampanjem koordinatnih linija    – Ako se linije koordinatne mreže ne prikazuju prilikom štampanja na radnom listu ili ako ne možete da ih vidite u prozoru Pregled pre štampanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Radna verzija je opozvan. Polje za potvrdu Kvalitet radne verzije nalazi se na kartici List u dijalogu Podešavanje stranice. Za prečicu do dijaloga Podešavanje stranice pritisnite tastere Alt+P, S, P.

  Kartica List u dijalogu Podešavanje stranice

  Ako se koordinatna mreža i dalje ne vidi, možda je problem u upravljačkom programu štampača. U tom slučaju, pokušajte da preuzmete najnoviju upravljački program sa Veb lokacije proizvođača. Ako ništa od navedenog ne uspe, možete da primenite ivice na ćelije koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku ivica primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

Štampanje linija koordinatne mreže nije podržano u programu Excel Online, ali možete da imitirate linije koordinatne mreže tako što ćete primeniti ivice, kao na ovoj slici:

Štampanje sa ivicom

 1. Da biste dodali ivicu oko svake ćelije, kliknite i prevucite kako biste izabrali ćelije koje želite da obuhvatite.

 2. Na kartici Početak , u grupi Font kliknite na dugme ivica > sve ivice.

  Oblasti sa ivicama će se pojaviti sa tamnijim linijama.

  dodavanje ivica u tabelu ili opseg podataka

 3. Za pregled pre štampanja izaberite stavke Datoteka > Štampanje.

 4. Izaberite opciju štampanja koju želite da pregledate i kliknite na dugme Odštampaj.

  Postavke opcije štampanja nakon klika na dugme datoteka > štampanja

 5. U pregledu, proverite da li linije koordinatne mreže izgledaju onako kako želite da oni, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  Štampanje sa ivicom

  Ako želite da izvršite promene pre štampanja, kliknite na x da biste zatvorili pregled i vratili se na radni list.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×