Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Štampanje koordinatne mreže u radnom listu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koordinatna mreža se podrazumevano ne vidi na odštampanom Microsoft Excel radnom listu ili radnoj svesci. Ovaj članak daje instrukcije kako da odštampate radne listove sa koordinatnom mrežom.

 1. Izaberite radne listove koje želite da odštampate.

  Kako se biraju radni listovi

  Da biste izabrali

  Uradite sledeće

  Jedan list

  Kliknite na karticu lista.

  Izaberite karticu „List“

  Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

  Kliknite na strelice za pomeranje kartice

  Dva ili više susednih listova

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  Dva ili više nesusednih listova

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

  Savet    Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Opcije lista, u okviru Koordinatne linije potvrdite izbor u polju za potvrdu Odštampaj.

  Grupa „Opcije lista“ na kartici „Raspored na stranici“

  Napomena: Ako ste izabrali grafikon, sliku ili neki drugi objekat u radnom listu, polja za potvrdu u grupi Opcije lista će biti nedostopna. Polja za potrvdu će biti vidljiva kada otkažete prethodni izbor.

 3. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Odštampaj.

  Tasterska prečica    Možete da pritisnete i kombinaciju tastera Ctrl+P.

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

Sledeći koraci

Nakon što izaberete u polju za potvrdu Odštampaj , možda ćete želeti da izvršite sledeće korake:

 • Pregled linije koordinatne mreže    – da biste videli kako linije koordinatne mreže štampa, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F2 da biste otvorili karticu " datoteka " koji prikazuje pregled odštampanom radnom listu. Linije koordinatne mreže štampanje samo oko stvarne podatke u radnom listu. Ako želite da odštampate i koordinatne linije oko prazne ćelije, morate da postavite oblast štampanja da biste uključili te ćelije. Ili, umesto toga možete da primenite ivice oko ćelija. Više informacija o ovim opcijama potražite u članku Definisanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu ili Ivica Primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

 • Rešavanje problema sa štampanjem sa linijama koordinatne mreže    – ako se ne pojavi linija koordinatne mreže kada odštampate radni list ili ako ne možete da ih vidite u prozoru Pregled pre štampanja potvrdite izbor u polju za potvrdu radna verzija je opozvan. U polju za potvrdu radna verzija se pojavljuje na kartici " list " u dijalogu " Podešavanje stranice ". Za prečicu za pristup dijalogu " Podešavanje stranice ", pritisnite tastere Alt + P, S, P.

  Kartica List u dijalogu Podešavanje stranice

  Ako linije koordinatne mreže i dalje ne štampa uspešno, možda postoji problem sa upravljački program štampača. U ovom slučaju, možete da probate da preuzmete najnoviji upravljački program na Veb lokaciji proizvođača štampača. Kao poslednja opcija, možete da primenite ivice oko ćelija koje želite da odštampate. Više informacija potražite u članku Ivica Primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

Takođe pogledajte

Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže na radnom listu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×