Šta znače ova dugmad i trouglovi u ćelijama?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Excel, postoji nekoliko tipova dugmad opcija i obojene trouglovi koji mogu da se pojave u ili pored ćelije. Ova dugmad i trouglovi pružaju korisne komande i informacije o sadržaj ćelije, a pojavljuju se u ovom trenutku kada su vam potrebni. Ovaj članak opisuje šta svaki od ovih dugmad i trouglovi znači i kako možete da radite sa njima.

Dugmad koja možda ćete videti na radnom listu

Sedam dugmad koja može da se pojavi pored ćelije su sledeći: Opcije automatskog ispravljanjaOpcije lepljenja, Opcije automatskog popunjavanja, Prati grešku, Opcije umetanjai Primeni pravila oblikovanja za.

Opcije automatskog ispravljanja

Dugme Opcije automatskog ispravljanja Slika dugmeta može da se pojavi kada zadržite pokazivač miša na mali plavi okvir ispod teksta koji se automatski ispravlja. Na primer, ako otkucate hiperveze ili e-adresu u ćeliji, dugme Opcije automatskog ispravljanja mogu se pojaviti. Ako ne pronađete tekst koji ne želite da rešite, možete da opozovete ispravljanje ili da Uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija. Za uključivanje ili isključivanje automatskog ispravljanja opcija, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja , a zatim napravite izbor sa liste.

Više informacija potražite u članku Opcije automatskog ispravljanja Odaberite za pisanje velikim slovima, pravopisa i simbola.

Paste Options

Dugme Opcije lepljenja Slika dugmeta se pojavljuje ispod nalepljene selekcije nakon lepljenja teksta ili podataka. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista koja omogućava vam da biste utvrdili kako da nalepite informacije u radnom listu.

Dostupne opcije zavisiće od toga tip sadržaja koju lepite, program koji vršite nalepljivanje i oblikovanje teksta koji nalepljujete.

Više informacija potražite u članku Premeštanje ili kopiranje ćelija i sadržaja ćelija.

Opcije automatskog popunjavanja

Dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta može se pojaviti odmah ispod popunjene selekcije nakon popunjavanja teksta ili podataka na radnom listu. Na primer, ako otkucajte datum u ćeliji, a zatim prevucite ćelije da biste popunili ćelije ispod nje, dugme Opcije automatskog popunjavanja može da se pojavi. Kada kliknete na dugme, pojavljuje se lista opcije popunjavanja teksta ili podataka.

Dostupne opcije na listi zavise od sadržaja koji popunjavate, program koji je iz koga popunjavate i oblikovanje teksta ili podataka koje popunjavate.

Više informacija potražite u članku Automatsko popunjavanje podataka u ćelije radnog lista.

Praćenje grešaka

Praćenje greške Slika dugmeta dugme se pojavljuje pored ćelije u kojoj se pojavljuje greška u formuli i Zeleni trougao se pojavljuje u gornjem levom uglu ćelije.

Padajuće liste koja se pojavljuje pored ikone praćenje vrednost

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za otkrivanje grešaka.

Više informacija potražite u članku otkrivanje grešaka u formulama.

Opcije umetanja

Dugme za Opcije umetanja Slika dugmeta možda pojavljuje pored umetnutih ćelija, redova ili kolona.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista opcija za oblikovanje.

Napomena: Ako ne želite ovo dugme za prikazivanje svaki put kada umetnete oblikovane ćelije, redove ili kolone, možete da isključite ovu opciju u datoteku > Opcije > Više opcija > u okviru isecanje, kopiranje i lepljenje > ukloni u polju za potvrdu pored stavke Prikaži Umetanje dugmad opcija .

Primena pravila oblikovanja za

Na dugme Primeni pravila oblikovanja za Slika dugmeta se koristi da biste promenili način scoping za uslovno oblikovanje podataka u izveštaju izvedene tabele.

Kada kliknete na strelicu pored dugmeta, pojavljuje se lista scoping opcije.

Obojene trouglovi koje možete videti na radnom listu

Dva obojene trougla koji se može pojaviti u ćeliji su zeleno (greška u formuli) i crveno (komentar).

Zeleni trougao

Indikator greške u ćeliji

Zeleni trougao u gornjem levom uglu ćelije označava grešku u formulu u ćeliji. Ako izaberete ćeliju, pojavljuje se dugme Slika dugmeta Prati grešku. Kliknite na strelicu pored dugmeta za listu opcija.

Padajuće liste koja se pojavljuje pored ikone praćenje vrednost

Više informacija potražite u članku otkrivanje grešaka u formulama.

Crvenog trougla

Indikator komentara u ćeliji

Crveni trougao u gornjem desnom uglu ćelije označava da komentar u ćeliji. Ako zadržite pokazivač miša iznad trougao, možete da prikažete tekst komentara.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×