Šta Outlook ne može da uradi

To se desilo svima: odjednom računar ne dozvoljava da uradite nešto što je (uvek) važno da zadatak. Nekoliko sekundi razmišljate o objašnjenju, zatim se mrštite u monitor i pitate otužujući „Zašto ne mogu to da uradim?“

Problem je najčešće omaška u proceduri. Ali ponekad, ne možete da uradite to što treba jer, pa jednostavno ne možete.

Outlook može mnogo toga da uradi. Postoje ljudi koji žive svoj život po programu Outlook, koji skoro svaki aspekt života vode putem njegovih mogućnosti komunikacije i planiranja. Ali postoje neke stvari koje Outlook ne može da uradi. Ponekad je tako određeno. Povremeno je u pitanju nešto što inače veoma sistematični Outlook dizajneri i planeri nisu predvideli. Ne postoji mnogo takvih poteškoća, ali hajde da pogledamo nekoliko.

Sastanci

Zbog svoje dobre strukture i organizacije, Outlook očekuje neke stvari od učesnika sastanka i organizatora sastanka.

 • Ulogu organizatora nije moguće preneti.

  Kada neko organizuje periodični sastanak, ta osoba je organizator dok se ne završe sve instance periodičnog sastanka. Niko ne može da preuzme ulogu organizatora sastanka ako originalni organizator ne može da prisustvuje. Jedino rešenje je da izbrišete originalni sastanak i da novi organizator sastanka pošalje pozive.

 • Sastanak ostaje u kalendaru organizatora.

  Sastanak nije moguće izbrisati iz kalendara organizatora, čak i ako organizator ne može da mu prisustvuje, jer je organizator jedini koji može da menja informacije o sastanku (npr., lokaciju, vreme početka, obavezne i opcionalne učesnike...).

 • Sastanci koje odbijete ne postoje.

  Kada odbijete sastanak, on nestaje iz kalendara. Ako ne planirate da prisustvujete sastanku, ali i dalje želite da ga vidite u kalendaru, kliknite na dugme Uslovno da biste zadržali sastanak u kalendaru bez označavanja tog vremena kao „Zauzeto“.

Prikazi i fascikle

Možete da prilagodite mnogo segmenata programa Outlook, ali postoji nekoliko oblasti koje su van dometa.

 • Prikazi kalendara u oknu sa zaduženjima i u prikazu pogleda na kalendara prikazuju stavke iz kalendara samo za izabrani dan.

  Kliknite na neki drugi dan da biste videli stavke za taj dan. Da biste videli više dana odjednom, koristite pun prikaz kalendara.

 • Svaka fascikla ima sopstveni prikaz.

  Prikaz svake fascikle možete da promenite – prijemno sanduče može izgledati drugačije od fascikle „Poslate stavke“ ili ličnih fascikli. Ali prikaz možete da promenite samo za jednu fasciklu odjednom – ne možete da primenite promene na više fascikli u isto vreme.

 • Font okna sa fasciklama je takav kakav je.

  Nije moguće promeniti stil, veličinu i boju spiska fascikli u oknu sa fasciklama. Žao nam je.

Grupe kontakata i e-pošta

Outlook zaista briljira kad je u pitanju e-pošta, ali uvek ima prostora za poboljšanje.

 • Grupe kontakata potiču iz aplikacije Kontakti.

  Bilo bi korisno dodati pošiljaoca e-pošte direktno u grupu kontakata – na primer, nekoga ko odgovara na ponudu biltena koji ćete slati putem e-pošte. Međutim, Outlook pravi grupe kontakata samo od postojećih kontakata, tako da prvo morate pošiljaoca da dodate u kontakte. Ako radije ne biste da mešate kontakte, napravite fasciklu u okviru fascikle „Kontakti“ samo za pošiljaoce koje želite da dodate grupe kontakata.

 • Kontakti su osobe.

  Iako bi bilo korisno da možete masovno da dodate grupu pošiljalaca u kontakte, to nije moguće. Pošiljaoci e-pošte mogu se dodati samo jedan po jedan u kontakte.

 • Svaka poruka se šalje samo jednom.

  Možda poželite da podesite automatsku periodičnu poruku (na primer, da biste poslali mesečni podsetnik za krajnji rok izveštaja). Outlook ne može to da uradi.

Znamo za vaše muke

Razumemo frustracije koje mogu da izazovu te poteškoće, ali očekujemo i cenimo vaše mišljenje (i pritužbe). Ako ih podelite sa nama, omogućićete nam da ih procenimo i možda rešimo u budućim verzijama Outlook. U međuvremenu, nadamo se da vam ovaj članak pomaže da izbegnete neke buduće stresne trenutke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×