Šta je to SharePoint?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizacije koriste SharePoint za pravljenje veb sajtova. Možete da ga koristite kao bezbedno mesto za skladištenje, organizovanje, deljenje i pristupanje informacijama sa svakog uređaja. Potreban vam je samo veb pregledač, kao što je Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome ili Firefox. Želite da saznate više? Prvi koraci uz SharePoint.

Pogledajte najnoviju verziju sistema SharePoint. Kad kreirate novu lokaciju tima, videćete ovo.

SharePoint Online

Polazna tačka matične stranice

SharePoint Server 2016

Snimak ekrana lokacije tima u sistemu SharePoint 2013

Šta je to SharePoint Online?

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

SharePoint Online Video obuku

SharePoint proizvodi i preuzimanja

SharePoint 2013 logotip „SharePoint“ može da se odnosi na neke SharePoint proizvode ili tehnologije, uključujući:

  • SharePoint Online    Usluga zasnovana na tehnologiji oblaka, koju hostuje Microsoft, za preduzeća svih veličina. Umesto da instalira i primeni SharePoint Server lokalno, svako preduzeće može da se pretplati na Office 365 plan ili na samostalnu uslugu SharePoint Online. Zaposleni mogu da prave sajtove za deljenje dokumenata i informacija sa kolegama, partnerima i klijentima. Da biste počeli da skladištite datoteke na sajtu tima, pročitajte članak Podešavanje Office 365 skladišta datoteka i deljenja. Isprobajte Office 365.

  • SharePoint Server    Organizacije mogu da primene SharePoint Server i da upravljaju njim lokalno. On uključuje sve funkcije sistema SharePoint Foundation kao i dodatne funkcije i mogućnosti, kao što su upravljanje poslovnim sadržajima, poslovno obaveštavanje, poslovna pretraga, lični sajtovi i feed za vesti. Isprobajte SharePoint Server 2016.

  • SharePoint Foundation    Iako više nije dostupan zasebno za 2016 izdanje usluge SharePoint, SharePoint Foundation bio je osnovna tehnologija za sve SharePoint sajtove. SharePoint Foundation (ranije Windows SharePoint Services) besplatan je za lokalnu primenu. SharePoint Foundation možete da koristite da biste napravili mnoge tipove sajtova na kojima možete da sarađujete na veb stranicama, dokumentima, listama, kalendarima i podacima. Preuzmite SharePoint Foundation 2013.

  • SharePoint Designer 2013       Besplatan program poslednji put objavljen 2013. godine. Koristi se za izradu moćnih rešenja sa omogućenim tokom posla i uređivanje tipova spoljnog sadržaja za rešenje za spoljne podatke zasnovano na uslugama poslovnog povezivanja. Preuzmite SharePoint Designer 2013.

  • Sinhronizacija usluge OneDrive for Business       Program za stone računare koji možete da koristite za sinhronizovanje dokumenta sa sajta tima ili iz usluge OneDrive for Business sa računarom radi korišćenja van mreže. Saznajte više o usluzi OneDrive for Business.

Dodatne informacije o isprobavanju, kupovini ili korišćenju SharePoint proizvoda i tehnologija potražite u članku Informacije o SharePoint proizvodima.

Ako ste upoznati sa SharePoint i želite da saznate šta se promenilo nedavno potražite u članku Praćenje najnovijih ispravki u sistemu SharePoint Online i Šta je novo u sistemu SharePoint Server 2016.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×