Šta je to OneDrive for Business?

Šta je to OneDrive for Business?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneDrive je Microsoft usluzi oblaka koja povezuje se sve datoteke. Omogućava vam da skladištite i zaštiti datoteka ih delite sa drugima i da im iz bilo kog mesta na svim vašim uređajima. Kada koristite OneDrive pomoću naloga koje ste dobili od vaše preduzeće ili škola, ponekad zove OneDrive for Business.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ako koristite Office 365, dobijate najmanje 1 TB prostora u oblaku, u zavisnosti od plana. Ako u biblioteci OneDrive for Business hostuje na serveru SharePoint u vašoj organizaciji, administratori u vašoj organizaciji određivanje koliko prostora za skladištenje dostupan.

Sve datoteke koje uskladištite u usluzi OneDrive for Business privatne su dok ne odlučite da ih delite. Možete da delite datoteke i fascikle sa kolegama tako da možete da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Office 365, možda čak možete da delite i sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet: Kada šaljete e-poštu iz programa Outlook Web App, OneDrive for Business datoteku možete da priložite kao vezu umesto slanja priloga. Kada Prilaganje datoteke kao vezu, možete automatski dajete osobama koje šaljete poruku da dozvolu za uređivanje datoteke. Pored toga, štedite prostor u svačijem poštanskom sandučetu i podstičete ljude da uređuju istu kopiju u usluzi OneDrive for Business.

Da biste došli do usluge OneDrive for Business:

  1. Prijavite se u Office 365 ili lokaciji SharePoint sa vaše poslovni ili školski nalog.

  2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim stavku OneDrive.

    Office 365 pokretanje aplikacija sa markiranom aplikacijom OneDrive

OneDrive for Business je deo pretplate za organizaciju da SharePoint Online u Office 365 ili preko lokalne instalacije sistema SharePoint Server.

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business sa lokalnog računara, moraćete aplikaciju za sinhronizaciju OneDrive for Business koji vam omogućava da Sinhronizovanje datoteka na Računaru ili Mac računaru. Aplikacije za sinhronizaciju je dostupan sa Office 2013, Office 2016, ili sa Office 365 pretplate koje uključuju Office 2016 aplikacije. Ako nemate Office, besplatno preuzeti aplikaciju za sinhronizaciju OneDrive je takođe dostupan.

To je sve OneDrive, što znači da koristite iste aplikacije za sinhronizaciju datoteka na Windows Računaru ili Mac računaru ili da im pristupate sa Android ili iOS uređaja. Možete samo prijavite koristeći poslovni ili školski nalog da koristite OneDrive for Business ili prijavite se pomoću Microsoft naloga da biste koristili lične OneDrive.

  • OneDrive je lične za skladištenje na mreži koja se dobija kada podesite nalog Microsoft da koriste usluge kao što su Outlook.com ili Xbox. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima, pa čak i za saradnju na sadržaju. Kada se pretplatite na Office 365, dobićete 1 TB prostora za skladištenje i premium funkcije OneDrive.

  • OneDrive for Business je za skladištenje na mreži za posao ili školu. Vašom uslugom OneDrive for Business upravlja organizacija i omogućava da delite poslovne dokumente i zajednički radite na njima sa saradnicima. Administratori kolekcije lokacija u vašoj organizaciji kontrolisali šta možete da uradite u biblioteci OneDrive.

Iako lični OneDrive ne možete da povežete sa Office 365 poslovnim nalogom, možete da kopirate ili premeštate datoteke sa jednog na drugi. Pratite ove korake da biste premeštali datoteke sa ličnog OneDrive naloga u OneDrive for Business i obrnuto:

Kopiranje datoteka između lične usluge OneDrive i usluge OneDrive for Business

  1. Sinhronizujte obe verzije usluge OneDrive na lokalnom računaru. Sinhronizovanje datoteka sa klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows potražite više informacija.

  2. Otvorite obe fascikle na računaru i kopirajte ili prevucite datoteke iz jedne fascikle u drugu.

  3. Ponovo sinhronizujte obe fascikle sa uslugom OneDrive.

Napomena: U zaglavlju ili na drugom mestu na lokaciji SharePoint ili Office 365 ,OneDrive” se pojavljuje kao skraćenica za OneDrive for Business da biste zadržali stvari jednostavnije.

Za više informacija o korišćenju OneDrive for Business i OneDrive klijenta za sinhronizaciju:

Za informacije o

Idite na

Skladištenje i upravljanje datotekama

Deljenje i saradnja na datotekama

Sinhronizovanje datoteka sa računarom

Learn More

Centar za obuku za Office 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×