Šta je to OneDrive for Business?

Šta je to OneDrive for Business?

OneDrive je Microsoft usluga u oblaku koja vas povezuje sa svim datotekama. Omogućava vam da uskladištite i zaštitite datoteke, delite ih sa drugima i pristupate im sa bilo kog mesta na svim svojim uređajima. Kada koristite OneDrive sa nalogom koji pruža preduzeće ili škola, on se ponekad naziva OneDrive for Business.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Ako koristite Microsoft 365, imate najmanje 1 razmak između razmaka u oblaku, u zavisnosti od plana. Ako se OneDrive for Business biblioteka hostovana na SharePoint serveru u vašoj organizaciji, administratori organizacije određuju koliko prostora za skladištenje je dostupno.

Sve datoteke koje uskladištite u usluzi OneDrive for Business privatne su dok ne odlučite da ih delite. Možete da delite datoteke i fascikle sa saradnicima kako biste mogli da sarađujete na projektima. Ako ste prijavljeni u Microsoft 365, možda čak možete da delite i sa partnerima izvan organizacije, u zavisnosti od toga šta vaše preduzeće dozvoljava.

Savet: Kada šaljete e-poštu iz programa Outlook Web App, OneDrive for Business datoteku možete da priložite kao vezu umesto slanja priloga. Kada priložite datoteku kao povezanost, automatski dajete osobama kojima šaljete poruku za uređivanje datoteke. Pored toga, štedite prostor u svačijem poštanskom sandučetu i podstičete ljude da uređuju istu kopiju u usluzi OneDrive for Business.

Da biste došli do usluge OneDrive for Business:

  1. Prijavite se u Microsoft 365 ili lokaciju SharePoint pomoću poslovni ili školski nalog.

  2. Na vrhu stranice izaberite pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim stavku OneDrive.

    Office 365 pokretanje aplikacija sa markiranom aplikacijom OneDrive

OneDrive for Business je deo pretplate organizacije na SharePoint Online u Microsoft 365 ili kroz lokalnu instalaciju SharePoint Server.

Da biste sinhronizovali OneDrive for Business sa lokalnim računarom, biće vam potrebna OneDrive for Business aplikacija za sinhronizaciju koja vam omogućava da sinhronizujete datoteke na PC ili Macračunaru. Ova aplikacija za sinhronizaciju dostupna je sa Office 2013, Office 2016 ili sa Microsoft 365 pretplate koje sadrže Office 2016 aplikacije. Ako nemate Office, dostupno je i besplatno preuzimanje aplikacije " OneDrive sinhronizacija".

Sve je to OneDrive, što znači da koristite iste aplikacije da biste sinhronizovali datoteke sa Windows PC ili Mac ili da biste dobili datoteke sa Android ili iOS uređaja. Samo se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga da biste koristili OneDrive for Business ili se prijavili pomoću Microsoft naloga da biste koristili OneDrive personal.

  • OneDrive je lično skladište na mreži koje dobijete kada podesite Microsoft nalog za korišćenje usluga kao što je Outlook.com ili Xbox. Koristite OneDrive za čuvanje dokumenata, fotografija i drugih datoteka u oblaku, njihovo deljenje sa prijateljima, pa čak i za saradnju na sadržaju. Kada se pretplatite na Microsoft 365, dobijete 1 TB usluge za skladištenje i Premium.

  • OneDrive for Business je skladište na mreži za posao ili školu. Vašom uslugom OneDrive for Business upravlja organizacija i omogućava da delite poslovne dokumente i zajednički radite na njima sa saradnicima. Administratori kolekcije lokacija u organizaciji kontrolišu šta možete da uradite u usluzi OneDrive.

Iako lični OneDrive ne možete da povežete sa Microsoft 365 poslovnim nalogom, možete da kopirate ili premeštate datoteke sa jednog na drugi. Pratite ove korake da biste premeštali datoteke sa ličnog OneDrive naloga u OneDrive for Business i obrnuto:

Kopiranje datoteka između lične usluge OneDrive i usluge OneDrive for Business

  1. Sinhronizujte obe verzije usluge OneDrive na lokalnom računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje datoteka u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows .

  2. Otvorite obe fascikle na računaru i kopirajte ili prevucite datoteke iz jedne fascikle u drugu.

  3. Ponovo sinhronizujte obe fascikle sa uslugom OneDrive.

Napomena: U zaglavlju ili na nekom drugom mestu na SharePoint ili Microsoft 365 sajtu, 'OneDrive ' se pojavljuje kao skraćenica OneDrive for Business da bi stvari bile jednostavnije.

Više informacija o korišćenju OneDrive for Business i OneDrive aplikacija za sinhronizaciju:

Za informacije o

Idite na

Skladištenje i upravljanje datotekama

Deljenje i saradnja na datotekama

Sinhronizovanje datoteka sa računarom

Saznajte više

Microsoft 365 centar za obuku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive ili OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×