Šta je to neprekidno ćaskanje?

Ako u glavnom prozoru programa Lync vidite ikonu „Sobe za ćaskanje“, vaša organizacija je podesila neprekidno ćaskanje. Šta je to neprekidno ćaskanje i da li vam ono može pomoći u svakodnevnom poslovnom životu?

Snimak ekrana odeljka za prikaz ikona u glavnom prozoru programa Lync sa izabranom sobom za ćaskanje

Neprekidno ćaskanje vam omogućava da kreirate sobe za razgovore zasnovane na temama koje opstaju tokom vremena. Sobe za neprekidno ćaskanje su mesto na kojem možete da komunicirate i sarađujete sa grupom osoba koje imaju zajedničku oblast interesovanja. Objavljivanjem poruka u realnom vremenu možete da delite ideje i informacije, a možete i da pronađete ideje i informacije pregledanjem ili pretragom istorije ćaskanja. Poruke se čuvaju tokom vremena tako da novi i stari učesnici u sobama za ćaskanje mogu videti celu istoriju ćaskanja u bilo kom trenutku.

Pomoću neprekidnog ćaskanja možete da tražite sadržaj unutar sobe i u više soba i kreirate upozorenja (obaveštenja) i filtere (feedove tema) za praćenje razgovora u određenim sobama i o određenim temama. Takođe možete da kreirate vlastitu sobu za ćaskanje i da upravljate njom ako vas je Lync administrator za to ovlastio, .

Važno: Način razgovora u sobi za ćaskanje je obično neformalan, ali treba da imate na umu da je sve što napišete u sobi za ćaskanje trajno. Svako ko ima pristup sobi moći će da vidi šta ste napisali sve dok je soba za ćaskanje omogućena.

Zašto ćaskati?

Neprekidno ćaskanje je odličan način da dodate efikasnost u aktivnost na mreži svoje organizacije. Sobe za neprekidno ćaskanje su:

  • Pristupačne. Pronađite i otvorite sobe za ćaskanje i nadgledajte njihovu aktivnost direktno iz glavnog prozora programa Lync.

  • Lake za nadgledanje. Saznajte o aktivnosti u sobi za ćaskanje izborom prikaza sobe za ćaskanje u glavnom prozoru programa Lync. U ovom prikazu pored imena sobe za ćaskanje videćete broj novih poruka. Takođe možete postavite praćenje tema i obaveštenja koja vas obaveštavaju o vrstama novih poruka koje želite da vidite.

  • Način čuvanja komunikacija. Sobe za ćaskanje mogu da umanje nasumičnost tako što služe kao zamena za neke liste distribucije, što pomaže da se smanji nagomilavanje e-pošte u prijemnom sandučetu. Takođe, sobe za ćaskanje obezbeđuju mesto na kojem se objavljuju pitanja za stručnjake, što umanjuje količinu razmene trenutnih poruka (IM).

  • Idealne za razvijanje tema. Sobe za ćaskanje pružaju mesto na kojem je moguće objaviti i pregledati vesti i nova razmišljanja.

Koristite sobe za ćaskanje za:

  • Koordiniranje događaja

  • Kreiranje foruma za pitanja za stručnjake/Q&A

  • Razmenu ideja

  • Kreiranje sredine za razmenu poruka za teme koje se razvijaju

  • Prikupljanje povratnih informacija od kolega/testiranje novih svojstava

  • Deljenje informacija između zaposlenih u različitim smenama

Sledeći koraci

Sada kad razumete šta su to Lync sobe za ćaskanje i zašto se koriste, spremni ste za početak. Da biste lakše krenuli sa radom, pogledajte sledeće teme:

Razumevanja članstva u Lync sobama za ćaskanje

Praćenje sobe za ćaskanje

Korišćenje obaveštenja za nadgledanje aktivnosti Lync soba za ćaskanje

Korišćenje feedova tema za nadgledanje aktivnosti u Lync sobi za ćaskanje

Kreiranje Lync sobe za ćaskanje i upravljanje njom

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×