Šta je to centar za poslovno obaveštavanje?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možda dođete do lokacije centra za poslovne inteligencije (BI) i ne znate koji je za. Ili, možda tražite to savršenu mesto za skladištenje i deljenje izveštaja sa osobama u vašoj organizaciji. Da li ste administrator, autor izveštaja ili korisnik informacija, lokacije BI centra može biti dragoceni. Nije mesto za skladištenje datoteka; je način da se povezati informacije i obrađuje pomoću raznih BI alatke.

Matična stranica lokacije centra za poslovno obaveštavanje

Na lokaciji centra za poslovno obaveštavanje je SharePoint lokaciju koja je dizajnirana posebno za BI sadržaja, kao što su podaci za povezivanje, izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli. Lokacije BI centra ima određene karakteristike koje postavite ga pored druge vrste SharePoint lokacija. One obuhvataju izgrađene listama i bibliotekama dizajniran posebno za BI sadržaj pristup sadržaju PerformancePoint usluga (za lokalnu klijente), uzorak datotekei veze ka korisne informacije o BI alatkama.

Izgrađene liste i biblioteke za BI sadržaja

Lokacije BI centra uključuje skup SharePoint listama i bibliotekama koje olakšavaju organizovanje i korišćenje BI sadržaja. Mnogo listama i bibliotekama dobiti zajedno sa lokacije BI centra. Najčešće korišćene biblioteke su biblioteci kontrolne table , biblioteke Podataka za povezivanje , biblioteke dokumenata i biblioteke stranica .

Ovu listu ili biblioteku...

Da li ovo...

A ovo je korisno da ove osobe...

Biblioteka kontrolne table

Biblioteci kontrolne table sadrži kontrolne table koje su kreirane. Na kontrolnoj tabli je u suštini kolekciju Srodne izveštaje koji se hostuju na jednoj lokaciji, kao što je SharePoint lokacija. Kontrolna tabla prodaje mogu da uključuju rezultata koji prikazuje iznos prodaje u odnosu na ciljni vrednosti pored izveštaja koji prikazuju prodaje u različitim kategorijama proizvoda i prodaje kanala.

Većina kontrolne table sadrži jednu ili više izveštaja i filtere koji osobe mogu da koriste da se fokusirate na konkretne informacije.

Kontrolne table kreirane pomoću Web segmenta SharePoint stranice ili dizajnera PerformancePoint kontrolne table su radnje u biblioteci kontrolne table po podrazumevanoj vrednosti.

Administratori lokacija

Autori kontrolne table

Kontrolna tabla potrošača tražite određene kontrolne table

Biblioteka Podataka za povezivanje

Biblioteka Podataka za povezivanje sadrži veze ka spoljnim izvorima podataka koji se može koristiti za kreiranje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli.

Administratori možete kreirati i upravljanje vezama podataka u ovoj biblioteci. Ovo možete da sačuvate mnogo vreme i trud, jer se postavljaju jednostavan pristup podatke koji su potrebni bez potrebe da imena servera i poslovni nalog. Administratori mogu da li osobe imaju pristup ispravne podatke i autori izveštaja da se koncentrišete na kreiranju izveštaja koji su potrebni umesto prvi potrošnje vreme kreiranja ili ponovno kreiranje veze ka izvorima podataka.

Administratori baze podataka

Autori izveštaja i kontrolnih tabli

Biblioteka dokumenata

Gotovo sve SharePoint lokacije potiču sa bibliotekom dokumenata i lokacija BI centra je izuzetak. Na lokaciji centra za poslovno obaveštavanje biblioteku " Dokumenti " obično sadrži Excel radnih svezaka i izveštaje, kao što su SQL Server Reporting Services izveštaji, PerformancePoint izveštaje i rezultate, Visio dijagrame i tako dalje. Možete da koristite i druge vrste datoteka, kao što je Word dokumenti, PowerPoint prezentacije i tako dalje.

Autori izveštaja

Korisnici informacija

Biblioteka stranica

Kao ime ukazuje biblioteke stranica sadrži listu stranica koje su kreirane u lokaciji BI centra. Kada se prvi put kreira lokacije BI centra, videćete samo nekoliko stranica na listi, kao što su podrazumevane i excelservicessample stranice. Kao osoba Dodavanje stranica na lokaciji, videćete ih ovde naveden u biblioteci stranica. Takođe ćete moći da vidite da li stranice je odjavljen, i kada je poslednji put izmenjen i od koga.

Administratori

Autori izveštaja i kontrolnih tabli

Korisnici informacija

PerformancePoint usluge sadržaja

PerformancePoint usluga omogućava vam da kreirate i koristite moćnih izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli. Ako vaša organizacija koristi SharePoint Server 2013 (Lokalno), imaćete vezu ka stranici PerformancePoint sadržaja na lokaciji centra za poslovno obaveštavanje. U početku, možete samo da pristupite dizajnera PerformancePoint kontrolne table – alatke koje ćete koristiti da biste kreirali PerformancePoint sadržaja – sa ove stranice.

The ribbon for the PerformancePoint Content page in a BI Center site

Kada dizajnera kontrolne table je instaliran na vašem računaru, moći ćete da biste je otvorili u meniju Start ili na stranici PerformancePoint sadržaja na lokaciji centra za poslovno obaveštavanje. Uverite se da je administrator konfigurisao raščlanjivanja pre nego što pokušate da otvorite i koristite dizajnera kontrolne table.

Uzorak datoteke

Mnogi su upoznati sa BI alatki i aplikacija. Ako niste ranije koristili BI u sistemu SharePoint, nekoliko stavki uzorak dostupni su tako da možete da vidite i isprobajte neke nove mogućnosti u sistemu Office i SharePoint. Postoji na Excel Services uzorak radne sveske u biblioteku dokumenata koja sadrži razne grafikone, tabele i module za sečenje.

Primer Excel Services kontrolne table

Primer Excel Services kontrolne table je dostupna u biblioteci dokumenata

Takođe je uzorak kontrolne table koja se zove excelservicessample u biblioteci stranica . Da sadrži isti sadržaj kao uzorak radne sveske, prikazan na stranici tako da možete da vidite kako izgleda i radi u prozoru pregledača.

Veze ka više informacija

Lokacija BI centra ima mnogo veze ka dodatnim informacijama. Na primer, ako ne znate sve o programskom dodatku PowerPivot, jedna od BI alatke dostupne od korporacije Microsoft, možete odabrati PowerPivot hiperveza da biste prikazali sadržaj pomoći i druge informacije o tome. Slično tome, ako ste zainteresovani za Power ViewBI alatke koje možete koristiti da biste kreirali Veb u programu Excel, možete da odaberete Power View hiperveza da biste prikazali informacije o njoj.

Matična stranica lokacije centra za poslovno obaveštavanje

Lokacije BI centra ima veze ka pomoći i druge informacije o BI alatkama i aplikacija

Sledeći koraci

Moguće je da vaša organizacija koristi više različitih aplikacija za kreiranje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli. Možete da koristite lokacije BI centra za skladištenje, upravljanje, deljenje i da prikažete te izveštaje. Pogledajte sledeće resurse za više informacija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×