Šta je raspored na slajdu?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Rasporedi na slajdu sadrže oblikovanje, postavljanje i čuvara mesta u poljima za potvrdu sav sadržaj koji se pojavljuje na slajdu. Čuvari mesta su tačkastu liniju kontejnera na rasporede na slajdu koji držite takav sadržaj kao naslove, telo teksta, tabele, grafikoni, SmartArt grafike, slike, clip art, video zapisi i zvukovi. Rasporedi na slajdu takođe sadrži boje, fontove, efekte i pozadine (poznati pod imenom Tema) na slajd.

Struktura rasporeda

Slika 1: Svih elemenata rasporeda koje možete da uključite na slajdu PowerPoint

PowerPoint uključuje ugrađenih rasporeda, možete da izmenite ovih rasporeda u skladu sa određenim potrebama i prilagođene rasporede možete da delite sa drugim osobama koje kreirate prezentacije u PowerPoint.

Rasporedi na slajdu u programu PowerPoint

Slika 2: Standardnih rasporeda u PowerPoint, koji prikazuje položaj razne čuvare mesta za tekst ili grafiku

Možete da promenite standardnih rasporeda koji su ugrađeni u PowerPoint u prikazu mastera slajda. Na slici ispod prikazuje master slajda i dva od raspored mastera za temu u prikazu mastera slajda.

Master slajda sa rasporedima u PowerPoint prikazu mastera slajda

Slika 3: U prikazu Master slajda, u oknu sa sličicama sa leve strane, master slajda se pojavljuje na vrhu, a zatim po raspored mastera koji određuju rasporede možete da koristite kao naslov slajda i na naslov i sadržaj slajda.

Da biste saznali više o masterima slajda, pročitajte članak Šta je to master slajda?

Gde mogu da pronađem rasporede na slajdu?

  • Ako želite da primenite definisani raspored na slajdu na neki određeni slajd, izaberite slajd. Zatim na traci sa alatkama izaberite stavke Početak > Raspored i odaberite raspored iz galerije opcija koja će se pojaviti.

    Dugme „Raspored“ na kartici „Početak“ u programu PowerPoint prikazuje sve dostupne rasporede na slajdu
  • Ako želite da prilagodite definiciju rasporeda na slajdu koji zatim kasnije primenite na pojedinačne slajdove, na traci sa alatkama izaberite stavku Prikaz > Master slajda. (Ova funkcija nije dostupna u PowerPoint za veb).

    Rasporedi na slajdu mogu se prilagoditi u prikazu mastera slajda

    Raspored mastera se prikazuju kao sličice u oknu sa sličicama ispod mastera slajda. Izaberite stavku raspored mastera u oknu sa sličicama, a zatim počnite sa prilagođavanjem.

Više informacija o rasporedima na slajdu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×