Šta je novo prilikom korišćenja JAWS sa Office 365 aplikacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft radi aktivno sa VFO, početak slobodu naučnom Brenda i rasprostranjen JAWS čitač ekrana, da biste pomogli drugima da efikasniji i produktivniji na poslu u razredu, i kod kuće.

Ovaj članak objavljuje važne poboljšanja korišćenja JAWS sa nekoliko Office 365 aplikacije: Word, Excel, PowerPoint, Skype za posao, Windows pošta i Outlook.

Poboljšanja opisane u ovom članku odražavaju zatvori koordinaciji između VFO i Microsoft. U većini slučajeva, obe kompanije primenili promene. Ako ne pronađete da opisano ažuriranje ne radi na svoju verziju sistema Office 365, to možda ne su objavljene još. Office 365 ispravke se objavljuju mesečno.

Važno: 

Word

Ovo su poboljšanja u korišćenje JAWS pomoću programa Word za Windows u usluzi Office 365.

 • Zaglavlja redova i kolona

  Kada ispravno označite zaglavlje red ili prva kolona u programu Word opcije stila tabele, JAWS reaguje na odgovarajući način i ukazuje na to da se nalazite na zaglavlje tabele ili zaglavlje reda. Na primer, u ćeliji dati JAWS mogu zaglavlju odgovarajući red/kolonu.

  Da biste omogućili (ili onemogućite) zaglavlja tabele, potvrdite (ili opozovite izbor) Zaglavlje reda i Prve kolone polja na kartici " Dizajn " za Alatkeza tabele.

 • Poboljšane stabilnosti i pouzdanosti

  Postoje brojne poboljšanja stabilnosti i pouzdanosti kada koristite JAWS u programu Word. Ovo uključuje i rad sa zaglavlja, podnožja, fusnota, endnota i komentare, koristeći dijalog prebrojavanje reči i koristite pronalaženje.

Excel  

Ovo su poboljšanja u korišćenje JAWS pomoću programa Excel za Windows u usluzi Office 365.

 • Funkcija automatskog dovršavanja

  Kada pišete funkciju, JAWS govori i pruža informacije o Braille stavke liste za automatsko dovršavanje funkcije.

 • Validacija podataka

  Kada pritisnete kombinaciju tastera Alt + strelica nadole na ćeliju koja sadrži listu za Proveru valjanosti podataka , JAWS čitanje stavke na listi.

 • Naslov zaglavlja u izvedenim tabelama

  JAWS sada glasi zvanja polja izvedene tabele, čak i kad je naslov prazna.

 • Braille informacije za padajuću listu

  JAWS sada obezbeđuje ispravne Braille informacije za stavke padajuće liste.

 • Opisi greške

  Ako dođe do greške u ćeliji Excel radne sveske, JAWS sada obaveštava koji predstavlja grešku i o tome kako da otvorite u kontekstualnom meniju.

PowerPoint

Ovo su poboljšanja u korišćenje JAWS pomoću programa PowerPoint za Windows u usluzi Office 365.

 • Okvir za tekst za uređivanje

 • JAWS sada otkriva kada okvir za tekst je u fokusu ili uređuje. Na primer, kada koristite tastere strelica nagore i strelica nadole da biste se kretali unutar okvira za tekst, JAWS čita red teksta koji ste kretali. Kada koristite strelica nalevo i nadesno, JAWS čitanje znakova koje kretali.

 • Pročitajte napomene

  JAWS sada identifikuje okno za napomene i čita tekst napomene. Na primer, kada koristite tastere strelica nagore i strelica nadole da biste otišli u okviru okna sa napomenama , JAWS čita red teksta koji ste kretali. Kada koristite strelica nalevo i nadesno, JAWS čitanje znakova koje kretali.

Skype za posao

Ovo su poboljšanja u korišćenje JAWS sa Skype za posao u usluzi Office 365.

 • Upozorenja

  Kada Skype objavljuje upozorenje o dolaznom pozivu ili zahtev za razmenu trenutnih poruka ili možete da dobijete novu poruku u razgovor preko trenutnih poruka, JAWS vam omogućava da saznate.

Project

Ovo su poboljšanja u članku Korišćenje JAWS u projekat za operativni sistem Windows u usluzi Office 365.

 • Koordinatna mreža pročitajte ispravki

  JAWS ispravno čita sadržaj projekta koordinatne mreže.

Windows pošta

Ovo su poboljšanja u članku Korišćenje JAWS pomoću programa Windows pošta u usluzi Office 365.

 • Recimo linije ispravki

  JAWS čitanje e-poruku sa prelomljeni tekst kada pritisnete taster END na kraju reda.

Outlook

Ovo su poboljšanja u korišćenje JAWS pomoću programa Outlook za Windows u usluzi Office 365.

 • Predlozi za pretragu

  Outlook obezbeđuje predloge koji čine pretragu lakšim i efikasnijim. JAWS čita ovih predloga ispravno.

 • Tabela navigacije za liste poruka

  Sada možete da odete na listi poruka za tabelu. JAWS omogućava vam da koristite prečice, kao što su CAPS + T da biste promenili u režimu za tabelu, zatim koristite tastere sa strelicama. Outlook e-pošta se sada moguće potražiti element, što čini efikasnije za navigaciju.

 • Stavke liste položaj

  Dok se krećete na listi, JAWS objavljuje relativni položaj svaku stavku na listi, kao što su „stavke 3 od 5” za govor i Braille.

 • @mentions

  Office 365 isporučuje funkcije svakog meseca. Microsoft radi aktivno sa VFO preduzeće koje proizvodi JAWS, da biste se uverili da JAWS dobro funkcioniše sa naše nove funkcije - @mentions su jedan primer.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×