Šta je lista u SharePoint Online?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na listi u SharePoint Online je skup podataka koji pruža vam i vaše kolege fleksibilne način da biste organizovali stavke, kreirali kalendare, liste obaveza i vremenske linije.

Možete da dodate kolone za različite tipove podataka, kao što su tekst, valuta ili više izbora, kreirate prikaze da biste efikasno, da biste prikazali podatke i sortiranje ili filtriranje podataka na razne načine. Listu možete da uključite veze, slike, zvuk ili video zapisa, kao i prilozi. Listu možete takođe pružaju izračunate kolone i uvoz ili izvoz spoljnih podataka aplikacijama kao što je Microsoft CRM ili red SAP poslovnih aplikacija. Možete da dodate kreiranja verzija za praćenje više iteracija stavke na listi ili kreiranje obaveštenja za vas obavestiti kada se nešto promeni.

Za razliku od SharePoint Online biblioteke dokumenata, lista nije podrazumevano se kreiraju kada kreirate lokaciju. Možete da ih dodate kad god vam zatreba. Lista podržava nekoliko tipova podataka možete da sortirate, indeksiranje i izračunavanje pomoću internu ili spoljnih podataka. Sa liste možete da kreirate različite prikaze da biste organizovali i prikazivali podataka koji najviše odgovara potrebama vi i vaš tim.

Hajde da bacimo pogled

Na listi može potrajati oblicima koje zavise od tip informacija koje želite da koristite i delite. Možete da kreirate vremenske linije, kalendari, diskusionu tablu, zadataka projekta, ankete i druge aplikacije.

Napomene: 

  • Da li ekran izgleda drugačije nego u primerima? Administrator može imati klasični iskustvo postavite na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Uvod u liste. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

  • Neke funkcije su trenutno dostupne samo u klasičnom iskustva. Kliknite na dugme Vrati se u klasičnom SharePoint u donjem levom uglu stranice da biste se prebacili u klasičnom iskustvo. Da biste napustili klasični iskustvo, zatvorite sve prozore SharePoint i ponovo otvorite.

Da biste počeli, kliknite na dugme Postavke Ikona „Postavke“ i izaberite stavku sadržaj lokacije, kliknite na dugme + novo i izaberite listu da biste kreirali listu na lokaciji. Za više informacija u članku Kreiranje liste u sistemu SharePoint .

Klik na vezu „Novo“ sa markiranom stavkom „Lista“

Kada se kreira listu, kliknite na dugme Brzog uređivanja da biste dodali najčešće korišćeni kolone za sadržaj.

Prikaz liste sa brzog uređivanja istaknuta

Lako možete da dodate kolonu na ekranu brzog uređivanja tako što ćete kliknuti na dugme + i uneti na naslov kolone ili oznaku. Podatke možete dodati i brzo u unakrsnoj tabeli kao što su oblikovanje.

Brzo uređivanje ekrana sa kolonama i podatke dodate

SharePoint Online liste se mogu koristiti za više od jednostavne liste. Možete da odaberete aplikacija kao što su veze, kalendar, anketa, praćenje problema, objave i druge. Da biste započeli, kliknite na dugme + novoi izaberite stavku aplikacija. Koristite polje za pretragu da biste pronašli aplikaciju koja ispunjava zadatak. Dodatne informacije potražite u članku Kreiranje liste u sistemu SharePoint.

Aplikacije da biste dodali ekrana

Kada koristite prilagođene liste, možete da kreirate prilagođene prikaze na osnovu različite filtere ili redosled sortiranja za isticanje podataka na različite načine, svi koriste iste podatke.

Gantov grafikon sa podacima

U gornjem desnom uglu stranice sa listom, možete da promenite prikaz liste iz svih stavki sa jednom od vaše prilagođene prikaze. Takođe možete da sačuvate prilagođeni prikaz tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj prikaz ili ako ste listu vlasnik ili administrator, možete da upravljate tako što ćete kliknuti na dugme Upravljanje prikazimaprikaza na stranici postavke liste.

Prikaz menija sa Alternativni prikaz izabran

Možete da Izvoz liste u programu Excel ili da kreirate na PowerApp. PowerApps su usluge za izradu prilagođenih poslovnih aplikacija koja se povežete sa podacima i rad na vebu i mobilnog - bez vreme i troškovi razvoja prilagođenih softver. Pogledajte Uvod u Microsoft PowerApps za više informacija. Microsoft Flow automatsko tokova posla između aplikacija i usluga možete da koristite i da biste dobijali obaveštenja, sinhronizujete datoteke, prikupljanje podataka i druge zadatke. Pogledajte članak Prvi koraci uz Microsoft toka za brz pregled.

PowerApp meni sa Kreiraj i aplikacije izabran

Ako radite sa tim, možete da kreirate obaveštenja na listi i podatke da biste primili obaveštenja kada nešto se promenilo.

Obavesti Me meni sa obaveštenjem o me izabran

Kada na listi, možete da dodate nove kolone ili izaberite kolone da biste prikazali tako što ćete kliknuti na dugme Dodaj kolonu Dodavanje dugmeta kolona liste liste sa krajnje desne strane zaglavlja kolone.

Lista sa istaknutim dugmetom Dodaj kolonu

U oknu sa informacijama možete prikazati i uređivanje podataka o stavci, kao što su svojstva, nedavne aktivnosti ili način na koji se dele. Da biste prikazali ili sakrili okno sa informacijama, izaberite datoteku ili fasciklu i kliknite na dugme Otvori okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata na desnoj strani glavnog menija. Okno "informacije" možete da prikažete i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izabrati stavku Detalji. Da biste zatvorili prozor "Detalji", ponovo kliknite na dugme Otvori okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata .

Otvorite istaknutim dugmetom okno sa detaljima

U meniju na vrhu levo od Popiši promene u kontekstu liste. Ako se ništa ne bude izabrana stavka, videćete radnje možete da uradite sa liste, kao što su Izvezi u Excel ili da kreirate novu stavku liste. Kada izaberete stavke liste, menija se menja u radnje možete da izvršite na toj stavki. Ako izaberete više od jedne stavke, opet menja. Ako vidite tačke (...) na bilo koju meni, kliknite na dugme koje za još više radnji.

Meni "Lista" jednostavnu listu

Možete da vidite drugu verziju sistema meni "Lista" kliknuti desnim tasterom miša na ime datoteke ili, ako u prikazu detalja ili sve stavke , tako što ćete kliknuti na tri tačke (...) pored imena datoteke. Ovaj meni sadrži dodatne izbore kao što je Podešavanje obaveštenja ili kreiranje novog PowerApp.

Spremni ste da počnete?

Ovo su neke veze ka člancima će vam pomoći da krenem.

Pravljenje liste u sistemu SharePoint

Uredite postavke liste u sistemu SharePoint Online

Brisanje liste u sistemu SharePoint

Kreiranje kolone na SharePoint listi ili u biblioteci

Dobijanje obaveštenja kada se promene na SharePoint Online listu ili stavku liste

Kontrola ko ima pristup na listi ili stavci pojedinačne liste.

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 31, 2016

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite verzija vašeg SharePoint OS i pregledača. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×