Šta da radite kada pronađete zlonamernu datoteku u uslugama SharePoint Online, OneDrive i Microsoft Teams

Šta da radite kada pronađete zlonamernu datoteku u uslugama SharePoint Online, OneDrive i Microsoft Teams

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Došli ste preko datoteke u SharePoint Online, OneDrive for Businessili Microsoft Teams, ali ne možete da otvorite ili delili sa drugima. Možete da vidite datoteka, ali je blokiran i datoteka sadrži ikonu upozorenja pored njega:

Snimak ekrana datoteka u OneDrive for Business sa jednim otkrivena kao zlonamernog

Brisanje datoteka (preporučeno)

Da biste zaštitili sebe, vaš računar i vaše organizacije, najbolja opcija je da biste izbrisali datoteku. Iz OneDrive mobilne aplikacije, vaša jedina opcija je da biste izbrisali datoteku.

 1. Izaberite datoteku koju želite da izbrišete (u aplikaciji za mobilne uređaje, pritisnite i držite da biste je izabrali).

 2. Izaberite stavku Izbriši.

  Snimak ekrana brisanje blokirane datoteke iz usluge OneDrive for Business iz aplikaciju OneDrive za mobilne uređaje

  Brisanje u OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje

Preuzmite datoteku (ako je vaša organizacija to dozvoljava)

Ako vaša organizacija to dozvoljava, možete da preuzmete datoteku tako što ćete prikazati vaše OneDrive u Veb pregledaču. Zatim možete da očistite datoteku tako što ćete ono znači preporučuje vaše organizacije.

 1. Izaberite stavke: https://www.office.com/signini prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke koje koristite sa poslovnog ili školskog naloga.

  Napomene: 

 2. Izaberite stavku OneDrive.

 3. Izaberite datoteku koju želite da preuzmete, a zatim izaberite stavku Preuzmi.

  Snimak ekrana preuzimanja blokirane datoteke u usluzi OneDrive for Business

Zašto se datoteke u SharePoint, OneDriveili Microsoft Teams blokirani?

Datoteke je blokiran da biste zaštitili, vaš računar i organizaciji od malvera.

Određene funkcije bezbednosti su mestu u Office 365 tako da zlonamernog datoteke mogu da se identifikujete u SharePoint Online, OneDrive for Businessili Microsoft Teams. Ako se datoteke u SharePoint, OneDriveili Microsoft Teams smatra zlonamernog, te datoteke je blokiran tako da niko ne može da biste ga otvorili. Blokirane datoteke ima oznaku po imenu datoteke, ovako:

Snimak ekrana datoteke u usluzi OneDrive for Business otkrivena kao zlonamerni

Iako to može biti nezgodno za datoteke blokiran, prvi zaražen malver je gore. Cybercriminals koristite ransomware, tehničku podršku prevareili neželjenog softvera da biste ugroziti korisnika i računara. Kad cybercriminals pristup korisničke akreditive ili osetljive informacije, oni možete koristiti te informacije za pristup za više informacija ili drugi korisnici ili naplatiti naknade za lažne. Da biste saznali više, pogledajte članak razumevanje malver različitih tipova.

Šta da uradite da biste izbegli pokrenut u zlonamernog datoteke u budućnosti?

Iako cybercriminals nastaviti da biste pronašli nove načine za trik osobe sa malver, postoje korake koje možete preduzeti da biste zaštitili ste i na računaru.

Da biste saznali više o tome kako funkcioniše malver i kako da biste sprečili malver zaraze, pogledajte članak Sprečavanje zaraze malvera na Računaru.

Šta da radim ako mislite da je sistem napravio grešku?

Ako vaša organizacija koristi Office 365 više opcija za zaštitu pretnju i datoteke koje mislite da ne bi trebalo da, koju ćete je potrebna pomoć pri od administratora Office 365 ko može da istražite problem i, potencijalno, deblokiranje datoteke je blokiran. Da biste saznali više o tome šta Office 365 administratori, pogledajte članak uloga administratora za Office 365.

Saznajte više

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×