Šta će prebacivanje Office 365 planova uraditi mojoj usluzi i naplati?

Kada se automatski prebacite sa jednog Office 365 za preduzeća plana na drugi pomoću dugmeta Promeni plan to utiče na usluge i naplatu.

Pristup uslugama

Administratori neće moći da koriste Office 365 portal dok se prebacuje sa jednog plana na drugi. To može da potraje i do sat vremena.

Korisnici nemaju prekid usluge. Oni i dalje imaju postojeću uslugu dok se prebacivanje ne završi u potpunosti.

Korisnici i licence

Korisnici na staroj pretplati automatski se prebacuju na novu pretplatu.

Ako stara pretplata obuhvata više usluga i ako ste promenili koje od tih usluga su dodeljene korisnicima, možda bi trebalo to da zabeležite pre prebacivanja sa jednog plana na drugi kako biste posle ponovo mogli da izvršite te promene. Svi korisnici dobijaju pristup svim uslugama u novoj pretplati. Na primer, ako ste ranije kupili Office 365 Enterprise E3 za svih 100 korisnika, ali ste opozvali dodelu usluge SharePoint Online za 50 njih, ta promena se ne zadržava posle prebacivanja sa jednog plana na drugi.

Ako imate više pretplata pre prebacivanja sa jednog plana na drugi i korisnicima su dodeljene licence za više pretplata, ta šema dodele se zadržava onoliko koliko je to moguće u novoj pretplati.

Svi podaci korisnika se zadržavaju tokom prebacivanja, uključujući Exchange poštanske sandučiće i SharePoint Online dokumente, liste i druge informacije.

Naplata

Dana kada se završi prebacivanje sa jednog plana na drugi naplata za staru pretplatu se isključuje, a uključuje se naplata za novu pretplatu. Dobijate srazmerni kredit za sve neiskorišćene usluge iz stare pretplate. Novu fakturu koja sadrži kredit za staru pretplatu dobijate u roku od 30 dana od prebacivanja na novu pretplatu.

Napomena: Vreme neophodno za stvarnu naplatu sa računa za plaćanje zavisi od načina plaćanja koji ste koristili za pretplatu.

Prebacujete se sa prepaid pretplate pre nego što je istekla? Ako je ukupna cena nove pretplate veća ili jednaka preostaloj vrednosti prepaid pretplate, ne gubite prepaid vreme. Na stranici za odjavljivanje vidite kredit za neiskorišćeno vreme. Ali ako je ukupna cena nove pretplate manja od preostale vrednosti trenutne prepaid pretplate, gubite nešto neiskorišćenog vremena. Dobijate obaveštenje prilikom odjavljivanja i možete da sačekate sa prebacivanjem dok se ne približi datum isteka prepaid pretplate.

Pozivanje podrške radi dobijanja pomoći prilikom prebacivanja sa jednog plana na drugi

Telefon Pozivanje Microsoft podrške

Takođe pogledajte

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×