Šest stvari koje treba znati o ćaskanju u Microsoft timovima

Šest stvari koje treba znati o ćaskanju u Microsoft timovima

Ćaskanje je u centru svega što radite u timovima. Iz pojedinačnih ćaskanja sa samo jednom osobom za grupisanje ćaskanja i razgovori na kanalima – ćaskanje ste pokrili. 

Evo šest stvari koje treba da znate o ćaskanju:

1. razgovori mogu da budu jedan-na-jedan ili u grupi.

Ponekad ćete želeti da popriиate sa nekim. Drugi put ćete želeti da imate malo grupno ćaskanje. U okviru ćaskanjamožete da uradite takođe.

Možete da počnete jedan na jedan i grupišete ćaskanje na isti način: tako što ćete izabrati stavku novo ćas Ikona ćaskanja u timovima. Kanje na vrhu timova. Kada u ćaskanju, moći ćete da šaljete poruke koje sadrži datoteke, veze, emojiis, nalepnice i GIF-sve što vam je potrebno da biste dobili svoju taиku preko!

Da biste započeli ćaskanje, izaberite stavku novo ćaskanje na vrhu timova.

Evo još detalja o svakom vrstom ćaskanja.

Ćaskanje za jedan na jedan

Kada izaberete novu Ikona ćaskanja u timovima. ćaskanja i unesete ime osobe, sastavite poruku u polju i izaberite stavku Pošalji Pošaljite ikonu poruke. . Ovo pokreće ćaskanje.

Pošaljite poruku nekome u timovima

Grupno ćaskanje

Koristite grupnu ćaskanje kada treba da razgovarate sa malom grupom osoba. Počnite jednu na isti način na koji započinjete jednostrano ćaskanje: izaberite stavku novi Dugme "novo ćaskanje" u timovima ćaskanja na vrhu aplikacije. Kliknite na strelicu nadole sa krajnje desne strane polja " za " i otkucajte ime za ćaskanje u polju ime grupe . Zatim otkucajte imena osoba koje želite da dodate u polje za .

Imenujte grupno ćaskanje u timovima.

Kada ćaskanje počne (bilo grupa ili jedan-na-jedan), samo kliknite na njega na listi ćaskanja da biste se vratili u nju i poslali još poruka.

Imenujte grupnu ćaskanje da biste mogli da ga pronađete.

2. pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + ENTER da biste započeli novi red.

Ako nastavite da napadajte ENTER da biste započeli novi red, što prelazi i šalje poruku pre nego što budete spremni, isprobajte ovaj savet:

Kada želite da započnete novi pasus, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + ENTER da biste umetnuli prelom reda i završili ste. FYI – ako ste otvorili sve opcije oblikovanja (pogledajte odeljak 3 za detalje), možete pritisnuti taster ENTER da biste započeli novi red teksta.

Započinjanje novog reda teksta u poruci

3. izaberite stavku oblikovanje da biste videli sve opcije oblikovanja.

Postoji mnogo opcija oblikovanja za poruke.

Da biste otvorili opcije oblikovanja, izaberite stavku oblikuj Dugme "Oblikuj" u timovima ispod polja gde kucate poruku. U ovom proširenom prikazu, izaberite tekst koji želite da oblikujete, a zatim odaberite opciju kao što je B, ili vi podebljani tekst ili podvlačenje teksta.

Oblikujte poruku u timovima.

Postoje i opcije za isticanje, veličinu fonta, liste i još puno toga. Pogledajte Više opcija Oblikovanje ikone u timovima. za dodatne opcije oblikovanja i dugmad ispod polja za prilaganje datoteke ili umetanje zabavne stvari kao što je emoji.

4. ćaskanje se dešava i u kanalima.

Kada odete na bilo koji kanal u timovima prva kartica je razgovori. Razmišljajte o tome kao o jednoj grupnoj ćaskanju. Svi koji imaju pristup kanalu mogu da vide poruke na kartici razgovori .

Pošaljite poruku na razgovor kanala.

Moraćete da sudite na osnovu organizacije i kulture koje su poruke pogodne za karticu razgovori na određenom kanalu.

Druga važna stvar koju treba znati o porukama na kanalu jeste ta da Odgovori na poruku kanala ostanu povezani sa originalnom porukom. Na ovaj način, celu nit razgovora možete lako da pratite bilo ko ko čita. Ovo je lepota ovih razgovora!

Da biste odgovorili na kanal kanala, obavezno koristite malu vezu za odgovor ispod poruke.

Odgovaranje na razgovor kanalima.

5. postoji nekoliko načina za pretraživanje i pronalaženje poruka.

U zavisnosti od toga šta se sećate o pošiljaocu poruke ili karakteristikama poruke, drugačiji način za traženje toga može da ima najviše smisla.

Pronalaženje ćaskanja na osnovu imena osobe

Otkucajte ime osobe u komandnoj polju na vrhu aplikacije. Videćete njihovo ime i bilo koje grupne razgovore sa kojima ste navedeni. Izaberite njihovo ime da biste išli na jednostrano ćaskanje sa njima ili grupno ćaskanje da biste to nastavili.

Pretraga po imenu u timovima.

Pronađite poruku koja ima ključnu reč

Počnite da kucate ključnu reč u komandnom polju na vrhu aplikacije i pritisnite taster ENTER. Videćete listu rezultata koji sadrže ključnu reč.

Filtriranje radi prikazanja određenih tipova poruka

Na stranici feed o aktivnostima izaberite stavku Filtriraj Dugme "Filtriraj" u timovima da biste prikazali određene tipove poruka kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i vole. Za određenu pretragu idite na meni feed i izaberite moju aktivnost.

Pronalaženje sačuvanih poruka

Da biste sačuvali poruku, izaberite stavku Sačuvaj poruku Ikona "Sačuvaj poruku" u timovima sa desne strane teksta.

Opcije poruke u timovima

Da biste videli listu sačuvanih poruka, izaberite svoju sliku profila na vrhu aplikacije, a zatim odaberite stavku sačuvano. Ili samo otkucajte /sačuvan u komandnom polju na vrhu aplikacije.

Izaberite stavku sačuvano iz profila.

6. sakrijte ili isključite razgovore kako ih ne biste pratili.

Dok ne možete da izbrišete ceo ćaskanje u timovima, možete da sakrijete ćaskanje sa liste ćaskanja ili da ga isključite da biste prestali da dobijate obaveštenja. Detalje potražite u članku skrivanje, privremeno isključivanje ili kačenje ćaskanja u timovima

(Možete da izbrišete pojedinačne poruke koje ste poslali.)

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×