Štampanje propratnih sadržaja, beležaka ili slajdova

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Bilo da želite da štampate propratni sadržaj, stranice sa napomenama ili slajdove, došli ste na pravo mesto.

(Ako tražite informacije o dizajnu propratnog sadržaja, kao što je kako da podesite rasporede na slajdu i položaja ili kako da promenite zaglavlja, podnožja ili pozadina, pogledajte članak Kreiranje ili menjanje propratnog sadržaja prezentacije.)

Propratni sadržaj sa beleškama
"3 slajda" propratnog sadržaja sa linijama za hvatate beleške. (Pogledajte korak 4).

Štampanje slajdova, beležaka ili propratnog sadržaja

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Odštampaj.

 2. U okviru štampač, kliknite na strelicu nadole i izaberite štampač.

  Odaberite štampač
  • Ako ne vidite sve štampači:    Moraćete da ga dodate na Windows kontrolnoj tabli (pogledajte članak: "Dodavanje uređaja" u Windows pomoći za detalje).

  • Ako nemate mrežnog ili bežičnih štampača:    Trebalo bi da proverite da li vaš štampač fizički povezan sa računarom. Pogledajte dokumentaciju štampača za detalje.

 3. U okviru stavke Postavke kliknite na strelicu nadole pored stavke Štampanje svih slajdova, a zatim odaberite slajdove koje želite da odštampate:

  Postavke štampanja

  Savet : Ako imate bilo koji skrivene slajdove koje želite da odštampate, opciju Štampanja skrivenih slajdova je aktivna, a koje možete izabrati.

 4. Kliknite na strelicu nadole pored stavke Slajdovi preko cele stranice, a zatim izaberite raspored za štampanje. Dolenavedene sličice prikazuju pregled izgleda stranica nakon štampanja.

  Savet :  Da biste odštampali napomene slajda za govornika ili kao propratne sadržaje za korisnike, izaberite stavku Stranice sa napomenama u okviru Raspored za štampanje. Ova opcija će odštampati jedan slajd po stranici sa svim vašim napomenama ispod toga i ona predstavlja dobar izbor za slajdove koji sadrže previše teksta za lepo uklapanje na jednom slajdu.

  Izbor rasporeda za štampanje
 5. Kliknite na strelicu nadole pored dugmeta Odštampaj na obe strane, a zatim izaberite format stranice.

  Izaberite željena opcija na stranici

  Napomena : Samo vidite ovu opciju ako šaljete slajdova na štampaču koji podržava dvostrano štampanje.

 6. Kliknite na dugme Uparenoi izaberite željena opcija za organizovanje Vaš otisak. Ako štampač ne nudi uparivanje, ova opcija može biti nedostupna.

 7. Izaberite stavku Povezivanja da biste odabrali željenu opciju za povezivanje otisaka. Ako štampač ne nudi povezivanja, ova opcija može da bude nedostupna.

 8. Izaberite stavku Skala sivih tonova i odaberite šemu boja za otisak.

  Izbor šeme boja za otisak

  Saveti za štampanje u boji, skali sivih tonova ili čisto crno-belo:

  Boja

  Ako odaberete opciju Boja, ali nemate štampač u boji, otisak će biti sličnog, ali ne istog kvaliteta kao kad se štampa u skali sivih tonova.

  Skala sivih tonova

  Ako nemate štampač u boji ili ne zahtevate otisak u boji, odabir opcije Skala sivih tonova će štampati sve objekte na stranici u nijansama sive. U skali sivih tonova, objekti kao što su grafikoni i tabele pojaviće se jasniji i uredniji nego što bi bili pri odabiru opcije Boja na štampaču bez boje.

  Čisto crno-belo

  Ova opcija štampa slajdove u crno-beloj tehnici. Nema nijansi sive boje. Kao rezultat toga, neki objekti u temi dizajna slajda, kao što su reljefni tekst i efekti senke, neće biti odštampani. Tekst će se odštampati u crnoj tehnici čak i ako ste odabrali sivu kao prvobitnu boju teksta.

 9. U polje Kopije unesite željeni broj kopija, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

  Kliknite na dugme „Odštampaj“

Više informacija o štampanju u PowerPoint, pogledajte sledeće:

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×