Štampanje predloška obrasca

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Office InfoPath 2007 predlošci obrazaca su dizajnirani za prikazivanje i popunjavanje na računaru. Međutim, korisnik se može odlučiti da odštampa kopiju popunjenog obrasca radi lične evidencije ili iz drugih razloga, pa bi trebalo da proverite da li obrazac izgleda prihvatljivo kada se odštampa. Na primer, uverite se da se kontrole uklapaju u margine odštampane stranice i da je tekst predloška obrasca čitljiv kada se odštampa.

Ovaj članak sadrži:

Štampanje predloška obrasca

Štampanje obrasca u obliku koji će videti korisnik ga

Štampanje predloška obrasca

Štampanjem predloška obrasca videćete kako kontrole i ostali objekti izgledaju na odštampanoj stranici, a proverićete i postavke štampanja, na primer za zaglavlja i podnožja.

Napomena: Kada budete sledili dolenavedene korake, možda ćete na predlošku obrasca videti neke stavke, recimo dugmad, koje se zapravo ne vide kada korisnik odštampa obrazac.

  1. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Odštampaj Slika dugmeta .

  2. U meniju Datoteka kliknite na dugme Podešavanje stranice, a zatim na karticama Podešavanje stranice i Postavke štampanja izaberite željene opcije da biste podesili postavke štampanja.

Vrh stranice

Štampanje obrasca u obliku koji će videti korisnik

Kada korisnici odštampaju obrazac, InfoPath podešava obrazac koji ide na štampanje ili uklanja sa njega neke stavke koje nemaju smisla u odštampanom obliku. Na primer, u odštampanom obrascu neće se videti tekst uputstva Umetni stavku koji se podrazumevano pojavljuje ispod ponavljajućih tabela. Neće se odštampati ni kontrole dugmadi, stavke okvira sa listom opcija, niti strelice za pomeranje, pošto te stavke gube smisao kada su na odštampanoj stranici.

  1. Na traci sa alatkama Standardno kliknite na dugme Pregled.

  2. U prozoru Pregled na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Odštampaj Slika dugmeta .

  3. Zatvorite prozor „Pregled“ da biste podesili postavke štampanja. U meniju Datoteka kliknite na dugme Podešavanje stranice, a zatim na karticama Podešavanje stranice i Postavke štampanja izaberite željene opcije.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×