Štampanje predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office InfoPath 2007 predložaka obrazaca su dizajnirani da se pregledaju i popunjavaju na računaru. Međutim, korisnici mogu izabrati da odštampaju kopiju dovršenog obrasca za ličnu evidenciju ili drugih razloga, tako da možete da proverite da li obrazac izgleda prihvatljivi kada se odštampa. Na primer, će biti potrebno da biste se uverili da kontrole uklapaju u margine odštampane stranice i da je tekst u predlošku obrasca čitljiv kada se odštampa.

U ovom članku

Štampanje predloška obrasca

Štampanje obrasca u obliku koji će videti korisnik ga

Štampanje predloška obrasca

Možete da odštampate predloška obrasca da biste stekli osnovni utisak prikazivanja kontrole i druge objekte na odštampanoj stranici ili da biste proverili postavke štampanja, kao što su zaglavlja ili podnožja.

Napomena: Kada pratite dolenavedene korake, možda ćete videti određene stavke u predlošku obrasca, kao što su dugmad, koja se zapravo ne vide kada korisnik štampa obrazac.

  1. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Odštampaj Slika dugmeta .

  2. Da biste prilagodili postavke štampanja, u meniju datoteka izaberite stavku Podešavanje stranice , a zatim izaberite željene opcije na karticama " Podešavanje stranice " i " Postavke štampanja .

Vrh stranice

Štampanje obrasca u obliku koji će videti korisnik ga

Kada korisnici odštampaju obrazac, InfoPath podešava obrazac ili uklanja određene stavke koje nemaju smisla u odštampanom obliku. Na primer, tekst uputstva Umetni stavku koja se podrazumevano pojavljuje ispod ponavljajuće tabele neće se pojaviti na odštampanom obrascu. Nijedno će dugme kontrole, stavke okvira sa listom ili strelice za pomeranje, pošto te stavke gube njihova značenja na odštampanoj stranici.

  1. Kliknite na dugme Pregledna standardnoj traci sa alatkama.

  2. U prozoru Pregled na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Odštampaj Slika dugmeta .

  3. Da biste prilagodili postavke štampanja, zatvorite prozor za pregled. U meniju datoteka izaberite stavku Podešavanje stranice, a zatim izaberite opcije koje želite na karticama " Podešavanje stranice " i " Postavke štampanja .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×