Štampanje naslova redova i kolona

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Excel podrazumevano ne štampa naslove kolona (A, B, C, itd.) ili naslove redova (1, 2, 3, itd.) koje vidite na ekranu.

Naslovi redova i kolona u radnoj svesci

Sledeća procedura vam pokazuje kako da odštampate naslovi kolona i redova na svakoj stranici odštampane radne sveske.

Kako

Slika ikone

Kliknite na radni list koji želite da odštampate sa naslovima redova i kolona. Ako želite da primenite ovaj na više radnih listova, možete da grupa ih.

Excel radnih listova prikazani u dnu okna za Excel

Slika ikone

Na traci izaberite karticu Raspored na stranici .

Kartici raspored stranice na traci

Slika ikone

U grupi Opcije lista, u okviru Naslovi potvrdite izbor u polju za potvrdu Štampanje.

Raspored na stranici > lista opcija > Štampanje naslova

Napomena : Možete i da kliknete na Slika dugmeta i zatim u okviru Štampanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu naslova redova i kolona .

Da biste odštampali radnog lista, pritisnite Kombinaciju tastera CTRL + P da biste otvorili dijalog " Štampanje " i zatim kliknite na dugme u redu.

Saveti

 • Da biste pregledali radnog lista pre štampanja, pritisnite Kombinaciju tastera CTRL + F2.

 • Podrazumevano, Excel koristi stil reference A1 koja upućuje na kolonama kao slova i redovima kao brojevi. Ako vidite brojeve umesto slova u naslovima kolona, radne sveske koristi alternativni stil reference "R1C1". Da biste se vratili A1 referenca stila, izaberite stavke datoteka > Opcije > formule, a zatim, u okviru rad sa formulama, opozovite izbor u polju za potvrdu stil reference "R1C1" .

  Ako koristite Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije > formule.

  Datoteka > opcije > formule > rad sa formulama > stil reference "R1C1"

 • Ne možete prilagoditi brojeve i slova u naslova redova i kolona. Ako je vaš cilj da oznake kolone ili redove na radnom listu, samo kliknite na ćeliju, otkucajte tekst koji želite da koristite i zatim pritisnite taster TAB da biste se premestili u sledeću ćeliju. Na primer, možda ćete da označite mesečni rezultate prodaje tako što ćete uneti imena meseci u ćeliji A1 kroz L1.

  Koristite red zaglavlja tabele, kao što su januar, februar, mart, itd.

  Možete da koristite funkciju popune u programu Excel za brzo kreiranje nalepnica, kao što je seriji meseci. Više informacija potražite u članku Automatsko popunjavanje podataka u ćelije radnog lista. Možete takođe da postavite podataka kao u Excel tabelikoja mogu automatski da podesi prvi red kao red zaglavlja.

 • Da biste odštampali određene podatke na vrhu ili na strani svake odštampane stranice, kao što su imena meseci koji se pojavljuju u prvom redu radnog lista, pogledajte članak Ponavljanje redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici.

 • Da biste dodali zaglavlja ili podnožja na odštampanom radnom listu, pogledajte članak zaglavlja i podnožja stranica na radnim listovima.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×